Konfigurere og bruge mail

Brug appen Mail eller Outlook, hvis du har dem, til at læse og besvare mails fra dine mailkonti.

Tilføje mailkonti

Appen Mail

Første gang du starter appen Mail:

• Hvis du er logget på Surface via en Microsoft-konto, er din mailkonto allerede konfigureret. Du kan derefter tilføje andre konti fra Outlook, Gmail, AOL, Yahoo! og sågar din arbejdsmail (Exchange ActiveSync).
  • Hvis du er logget på Surface via en lokal konto, er din mailkonto ikke blevet konfigureret endnu. Du skal have en Microsoft-konto og bruge mailadressen på din Microsoft-konto for at begynde at bruge appen Mail på dit Surface. Når den første mailkonto er blevet oprettet, kan du tilføje flere konti.

Sådan tilføjes en mailkonti:

Trin 1:  Tryk eller klik på Mail på startskærmen.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Konti.
Trin 4:  Tryk eller klik på Tilføj en konto, vælg den type konto, du vil tilføje, og følg derefter instruktionerne på skærmen.
De fleste konti kan tilføjes med blot brugernavn og adgangskode. Nogle gange skal du angive flere oplysninger, som du normalt kan finde på mailkontoens websted.

Gentag trin 2 til og med 4 for hver af dine mailkonti.

Når du har tilføjet en mailkonto:

Bemærk!
Hvis du har den nyeste version af Mail, vil din Google-kalender muligvis ikke synkronisere med appen Kalender. Der er imidlertid en alternativ løsning. Få flere oplysninger under Sådan ser du Google-hændelser i appen Kalender.

Outlook 2013

Surface RT og Surface 2: Outlook 2013 RT fås forudinstalleret på Surface 2 og på nyere Surface RT-enheder. Hvis du har en ældre Surface RT, vil du få Outlook 2013 RT, når du opdaterer fra Windows RT til Windows RT 8.1.

Surface Pro: Få flere oplysninger om dine muligheder for brug af Outlook på Surface Pro under Installere og bruge Microsoft Office på Surface Pro.

Sådan tilføjer du en mailkonto i Outlook 2013:

Trin 1:  Klik på Outlook 2013 på startskærmen.
Kontokonfigurationen starter første gang, du starter Outlook.
Trin 2:  På kontokonfigurationens første side skal du trykke eller klikke på Næste.
Trin 3:  På siden Tilføj en mailkonto skal du trykke eller klikke på Ja og derefter trykke eller klikke på Næste.
Trin 4:  På siden Automatisk kontoopsætning skal du indtaste de nødvendige kontooplysninger (navn, mailadresse og adgangskode) og derefter trykke eller klikke på Næste.
Trin 5:

Når Outlook har fuldført din kontokonfiguration, kan du enten:

• Trykke eller klikke på Installér.
  • eller
  • Trykke eller klikke på Tilføj en anden konto.
Bemærkninger
  • Tilføj en anden konto. Hvis kontokonfigurationen ikke starter, når du trykker eller klikker på Outlook 2013, har du allerede en konfigureret konto. Hvis du vil tilføje en anden konto i Outlook, skal du trykke eller klikke på Filer og derefter vælge Tilføj konto (lige over Kontoindstillinger).
  • Gmail. Hvis du har problemer, når du forsøger at tilføje en Gmail-konto, kan det være nødvendigt at aktivere grundlæggende godkendelse for din Gmail-konto. Få flere oplysninger om dette under Foretage fejlfinding af mail.

Skifte kontoindstillinger

Appen Mail

Sådan ændrer du indstillinger for din mailkonto:

Trin 1:  Tryk eller klik på Mail på startskærmen.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Konti, og vælg derefter den konto, du vil ændre.
Indstillinger vises i et vindue i højre side. Du kan ændre ting såsom adgangskoden til din mail, hvor mange mails der downloades, og din mailsignatur. Se Mailapp til Windows for at finde oplysninger om specifikke indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på pilen Tilbage.
Bemærk!
Få flere oplysninger om indstillinger til appen Mail under Foretage fejlfinding af mail.

Outlook 2013

Det kan være en god idé at opdatere dine mailkontoindstillinger, når adgangskoden til din mailkonto ændres, eller når du vil tilpasse indstillinger, som f.eks. hvordan dit navn vises for andre brugere. Sådan foretager du en ændring:

Trin 1:  På startskærmen skal du trykke eller klikke på Outlook.
Hvis du ikke ser Outlook på din startskærm, kan du fastgøre den her. Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik på Søg. Indtast Outlook i søgefeltet, tryk og hold nede på (eller højreklik) Outlook 2013, og tryk eller klik på Fastgør til Start.
Trin 2:  Tryk eller klik på Filer, tryk eller klik på Kontoindstillinger, og tryk eller klik derefter på Kontoindstillinger.
Trin 3:  Vælg den mailkonto, du vil redigere, og tryk eller klik derefter på Rediger.

Du kan finde flere oplysninger under Redigere indstillinger for mailkonto.

POP-mail

Appen Mail understøtter ikke mailkonti, der anvender POP (Post Office Protocol).

Du kan bruge en Outlook.com-konto til at sende og modtage mails fra en anden konto (endda fra én, der anvender POP). Føj derefter din Outlook.com-konto til appen Mail for at læse og sende mails fra din POP-konto. Se under Føje alle dine mailkonti til Outlook.com for at få mere at vide.

Du kan også sende og modtage mails fra POP-konti ved hjælp af Outlook. Hvis du anvender Surface RT eller Surface 2, følger Outlook med Windows 8.1. Du kan også købe Outlook til Surface Pro.

Brug din mailkontoudbyders websted til at modtage meddelelser. Hvis din mailkonto f.eks. er fra Contoso, skal du gå til www.contoso.com og logge ind.

Brug af appen Mail til at administrere beskeder, mapper og mere

Appen Mail har tre ruder:

• I venstre rude kan du se dine mailmapper og -konti (nederst til venstre).
    Tryk eller klik på en mappe eller en konto for at skifte til det.
  • I midterste rude kan du se meddelelser for den valgte mailkonto.
  • Højre rude er læseruden, hvor du kan se indholdet af den valgte mail.
Her kan du se, hvordan du kan gøre forskellige ting i appen Mail:
Opgave
Sådan gør du

Markere flere meddelelser

Berøring: Stryg fra venstre mod højre hen over alle meddelelser (i den midterste rude), som du vil vælge.

Mus eller pegefelt: Højreklik på alle de meddelelser, du vil vælge.

Hvis du vil vælge en gruppe fortløbende meddelelser, skal du holde tasten Skift nede og trykke på tasterne Pil op eller Pil ned.

Du kan fjerne markeringen af en meddelelse ved at stryge hen over meddelelsen eller ved at højreklikke på den.

Besvar, Svar til alle eller Videresend

Tryk eller klik på ikonet Besvar i øverste højre hjørne.

Slette meddelelser

Markér en eller flere meddelelser, og tryk eller klik på ikonet Papirkurv i øverste højre hjørne.

Søge efter meddelelser

Tryk eller klik på ikonet Søg (oven over meddelelserne), og begynd at skrive eller åbne Amuletten Søg, skriv det, du vil søge efter, i søgefeltet (et navn eller tekst fra en mail), og tryk på Enter, eller tryk på søgeikonet.

Kopiere og indsætte tekst

Rør: Tryk på et ord, og træk derefter cirklerne i hver ende af ordet for at udvide valgte.
Tryk på den markerede tekst, og hold den markerede tekst i et øjeblik, og tryk derefter på Kopiér.

Mus eller pegefelt: Markér tekst, og højreklik derefter for at vælge Kopiér eller Sæt ind.

Tastatur: Tryk på Ctrl+C for at kopiere og Ctrl+V for at sætte ind.

Formatere tekst

Markér tekst i en ny mail for at se grundlæggende formateringsindstillinger som skrifttype, humørikoner eller en opstilling med punkttegn.

Du kan også bruge tastaturgenveje som Ctrl+F for fed og Ctrl+Skift+B for at vælge en skrifttype. Du kan finde en liste over tastaturgenveje i Mail under Tastaturgenveje.

Udskrive en meddelelse

Markér en mail, og åbn derefter amuletten Enheder, tryk eller klik på Udskriv, vælg en printer, og vælg derefter Udskriv. Få flere oplysninger under Udskrive og scanne fra Surface.

Besked via mail

Nye mailbeskeder vises i feltet Mail og i nederste venstre hjørne af låseskærmen. Du kan se, hvordan du ændrer den måde, du får besked om nye mails på, under Sådan håndteres meddelelser i Mail, Kalender, Personer og Beskeder.

Sende eller modtage mails

Du kan manuelt synkronisere din mail ved at åbne appkommandoer og derefter trykke eller klikke på Synkroniser (eller trykke på F5).

Appen Mail downloader som standard ny mail, når den ankommer, og downloader mail fra de seneste to uger. Du kan ændre, hvornår og hvor mange mail der downloades, ved at åbne amuletten Indstillinger, trykke eller klikke på Konti og derefter vælge den konto, du vil ændre.

Ændre din mailsignatur

Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på Konti, vælg en mailkonto, find indstillingen Brug en signatur, og skift teksten i feltet nedenfor.

Sende vedhæftede filer

Tryk eller klik på papirklipsikonet (øverste højre hjørne) i en ny mail. Vælg de filer, du vil vedhæfte mailen, og tryk eller klik på Vedhæft.

Markere meddelelser som ulæst, uønsket eller med flag

Markér én eller flere meddelelser, stryg derefter ned fra skærmens øverste kant, og vælg Flag, Uønsket eller Markér som ulæst.

Sende mail fra et Outlook.com-alias

Hvis du bruge aliasser med din Outlook.com-konto, skal du se Mailapp til Windows for at få oplysninger om, hvordan du sender mail fra et Outlook.com-alias.

Oprette mapper og flytte meddelelser

Stryg nedad fra toppen af skærmen, og tryk eller klik derefter på Mappeindstillinger for at oprette en ny mappe eller Flyt for at flytte de markerede meddelelser.

Tilføje en kontakt

Tryk eller klik på en mailadresse i en mail. Appen Personer åbner. Tryk eller klik på ikonet Gem øverst til højre. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du tilføjer kontakter, under: Hjælp til appen Personer.

Brug af andre mailapps

Du kan også bruge Internet Explorer til at få adgang til dine webmailkonti. Fastgør webmailsiden til startskærmen, så du har nem adgang. Få flere oplysninger om, hvordan du fastgør websider til Start, under Bruge favoritter til at gemme de websteder, du kan lide.

Surface RT og Surface 2: Søg efter en mailapp i Windows Store. Du kan finde flere oplysninger under Installere og fjerne apps på Surface RT og Surface 2.

Surface Pro: Du kan installere Outlook eller en anden mailapp fra Windows Store eller fra en anden kilde. Få flere oplysninger under Installere og fjerne apps på Surface Pro.