Lær Windows at kende

Der er meget at udforske i Windows. Her er en hurtig oversigt.

Nyheder i Windows 8.1 Update

Den seneste opdatering til Windows 8.1 og Windows RT 8.1 omfatter forbedringer for at gøre Windows mere velkendt og praktisk og indeholder opdateringer til sikkerhed og ydeevne. Du skal have opdateringen installeret for at modtage fremtidige sikkerhedsopdateringer til Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.

Sådan henter du opdateringen

Windows 8.1 Update og Windows RT 8.1 Update kan hentes gratis via Windows Update. Du kan se, om du har den seneste opdatering, ved at kontrollere, at knappen Søg knappen Søg vises ud for dit kontobillede på startskærmen. Ellers kan du hente opdateringen ved at se Installér den seneste Windows 8.1 Update.

Nye funktioner: Nemmere adgang til favorit-apps og vigtige funktioner

• Knappen Søg knappen Søg vises ud for dit kontobillede på startskærmen. Hvis du har Surface Pro, er tænd/sluk-knappen der også. (På Surface RT og Surface 2 vises tænd/sluk-knappen ikke ved Start. Tænd/sluk-knappen kan findes ved at bruge amuletten Indstillinger.)
Windows 8.1 Update – startskærm
  • Windows Store er fastgjort til proceslinjen.
  • Du kan starte og skifte mellem apps via proceslinjen. Du kan få mere at vide ved at se Sådan bruges proceslinjen.
Windows 8.1 Update – skrivebordets proceslinje
  • Når du installerer nye apps, vises en meddelelse nederst til venstre på startskærmen.
Windows 8.1 Update – meddelelse om nye installerede apps

Brug af skrivebordet

• Startskærm eller skrivebord? Arbejd der, hvor du er tilpas. Windows 8.1 Update gør det nemt både at bruge Windows Store-apps og skrivebordsapps fra Start eller skrivebordets proceslinje.

Vil du gå direkte til skrivebordet, når du logger på? Se Start til skrivebord i stedet for Start for at få mere at vide.

Mere velkendte indstillinger for mus og tastatur

• Flyt din mus til toppen af skærmen for at se knappen Luk i apps.
Windows 8.1 Update – knappen Luk
  • Højreklik på et felt på Start for at få vist en genvejsmenu, der viser, hvad du kan gøre med et felt.
Windows 8.1 Update – genvejsmenu

Velkommen til det nye Windows

Er du ny i Windows 8? Her er det grundlæggende.

Startskærm og amuletter

Startskærmen og amuletterne for Søg, Del, Start, Enheder og Indstillinger er din indgang til alt det, du gerne vil foretage dig med din Surface.

Leder du efter skrivebordet? Tryk eller klik på feltet Skrivebord på Start, eller klik på pil ned Pil ned for at gå til Apps, og klik der på Skrivebord.

Du kan få flere oplysninger under Starte selvstudium på skærmen.

Åbn startskærmen

Du kan komme tilbage til startskærmen på flere måder:

• Tryk på Windows-knappen Windows-knappen på din Surface.
  • Tryk på Windows-tasten Windows-tasten på dit tastatur.
  • Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Start.
  • Flyt din mus nederst til venstre på skærmen, og tryk eller klik på knappen Start knappen Start.

Amuletterne: Søg, Deling, Start, Enheder og Indstillinger

Uanset hvor du er i Windows, hjælper amuletterne dig med at udføre de ting, du gør mest, f.eks. søgninger, deling af links og fotos, oprettelse af forbindelse til enheder og ændring af indstillinger. Sådan åbner du dem:

Berøring: Stryg indad fra højre kant af skærmen.

Mus: Peg på øverste højre hjørne af skærmen, og flyt derefter musemarkøren nedad.

Tastatur: Tryk på en amulettast på et Type Cover.
Du kan også trykke på Windows-logotasten Windows-logotasten+C for at få vist amuletlinjen. Tryk på pilestaterne op og ned for at bevæge dig gennem amuletterne.

Du kan finde oplysninger om, hvad du kan foretage dig med amuletterne, under Amuletter: Søg, del, start, enheder og indstillinger .

Stryg indad fra skærmens højre side for at se amuletterne.

Apps og Windows Store

Surface leveres med indbyggede apps som OneDrive, Fotos, Mail, Kalender og Personer.

Windows Store har tusindvis af apps. Gennemse, søg, se staff picks, eller se en liste over de mest populære apps for at finde præcist det, du vil.

Tryk eller klik på Store på startskærmen eller proceslinjen for at åbne Windows Store.

Bemærk!
Du skal logge på med en Microsoft-konto for at hente apps fra Windows Store.

Du kan få mere at vide om brugen af apps i det nye Windows under Åbne appkommandoer, Skifte mellem åbne apps og Brug af mere end én app ad gangen.