Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Fejlfinding i forbindelse med dit Surface Cover

Hvis dit Surface Cover ikke registreres, når du tilslutter det, hvis det holder op med at virke, eller hvis tasterne eller berøringspladen arbejder på en ensartet måde, kan du prøve disse løsninger for at løse problemet.

Bemærkninger

Inden du starter

Trin 1:  Fjern eventuelle videoadaptere og USB-enheder (for eksempel printere, tastaturer eller mus) fra din Surface.
Trin 2:  Kontrollér, at de magnetiske stik på Surface og på coveret er rene og ikke beskadiget. Når strømforsyningen er taget ud af kontakten på væggen, skal stikkene på coveret rengøres med en ren klud og en lille smule isopropylalkohol. Du kan finde flere oplysninger under Rengøre og vedligeholde Surface.
Trin 3:  Sæt ledningen i en stikkontakt, der virker, og slut strømforsyningen til Surface.
Trin 4:  Anbring Surface på en fast, plan overflade, for eksempel et bord, med støttefoden slået ud og coveret tilsluttet Surface i skriveposition.
Surface i skriveposition med støttefoden slået ud
Trin 5:  Prøv at bruge berøringspladen, eller prøv at skrive en mail i mailappen.

Hvis du stadig har problemer, kan du prøve Løsning 1.

Løsning 1: Kontrollér forbindelsen mellem Surface og coveret

Trin 1:  Fjern coveret fra Surface.
Trin 2:  Tilslut coveret igen, og kontrollér, at alle de magnetiske stik har kontakt til nederste kant på Surface.
Sæt coveret på Surface

Coveret skal klikke på plads. Der skal ikke være mellemrum, og du skal ikke kunne se metal ved tilslutningspunkterne. Hvis forbindelsen ikke er god, skal du fjerne coveret og sætte det på igen.

Trin 3:  Sæt Surface ned på en fast, flad overflade, og prøv at skrive på coveret igen.

Hvis det stadig ikke virker, som det skal, kan du gå til Løsning 2.

Løsning 2: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Sørg for, at du har de seneste opdateringer til Surface og Windows. Sådan gør du:

Trin 1:  Sæt coveret på Surface.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 4:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 5:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 6:  Tryk eller klik på de opdateringer, du vil have, og tryk eller klik derefter på Installer.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.
Prøv at bruge coveret igen. Hvis det stadig ikke fungerer, skal du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Kontrollér dine indstillinger

Hvis tasterne på coveret ikke fungerer

Kontrollér, at filtertaster er slået fra i indstillingerne for øget tilgængelighed:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren
nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Tryk eller klik på pilen over søgefeltet, og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
Trin 3:  Angiv filtertaster i søgefeltet, og tryk eller klik på Aktivér eller deaktiver filtertaster.
Trin 4:  Sørg for, at Filtertaster er indstillet til Fra under Filtertaster.

Hvis berøringspladen ikke fungerer

Kontrollér, om berøringspladen er slukket. Måden en berøringsplade tændes på og måden andre indstillinger til berøringspladen ændres på, afhænger af hvilket cover og hvilken Surface du har. Du kan finde flere oplysninger under Berøringsplade: En indbygget mus.

Hvis du har dette cover
Og denne Surface
Skal du ændre indstillinger i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Pc-indstillinger
Touch Cover
Type Cover
Surface Pro
Surface RT
App til pegefeltsindstillinger (findes i Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Pegefeltsindstillingerne er ikke tilgængelige
Touch Cover
Type Cover
Surface 2
Surface Pro 2
Pegefeltsindstillingerne er ikke tilgængelige
Hvis du har ændret indstillingerne, og du fortsat har et problem med din Surface Pro eller Surface Pro 2, skal du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Nedlukning med to knapper (kun Surface Pro og Surface Pro 2)

Vigtigt!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukningsprocessen med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre, og tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Strøm Strømikon, og tryk eller klik derefter på Luk for at lukke Surface.
Hvis du ikke kan lukke Surface på normal vis, skal du trykke og holde tænd/sluk-knappen (øverst til højre) nede i 10 sekunder.
Trin 2:

Når Surface er slukket, skal du trykke og holde knappen Lydstyrke op (til venstre) og tænd/sluk-knappen nede samtidigt i mindst 15 sekunder og herefter slippe begge.

Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.

Trin 3:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 4:  Tryk på tænd/sluk-knappen for at slå Surface til igen.

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, skal du forsøge Løsning 5.

Løsning 5: Opdater Surface

Ved at optimere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer de personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Skrivebordsapps, som du har installeret på Surface Pro eller Surface Pro 2, slettes, men du kan geninstallere dem, når du har optimeret Surface.

Bemærk!
Hvis du har opdateret Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, geninstalleres Windows 8 (ikke Windows 8.1) og de apps, der var forudinstalleret på din Surface Pro. Andre apps og dine indstillinger forsvinder. Du kan geninstallere dem, når opdateringen er fuldført.

Du kan finde detaljerede instruktioner under:

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, skal du kontakte os.