Fejlfinding i forbindelse med dit Surface Cover

Hvis dit Surface Cover ikke registreres, når du tilslutter det, hvis det holder op med at fungere, eller hvis tasterne eller berøringspladen ikke virker på en ensartet måde, kan du prøve disse løsninger for at afhjælpe problemet.

Bemærkninger
  • Hvis dit Surface Cover er beskadiget eller af en anden grund skal repareres eller udskiftes, skal du kontakte Surface Online Service Center.
  • Se Fejlfinding af Power Cover, hvis dit Surface Power Cover ikke vil oplade, eller hvis det ikke oplader din Surface.
  • Hvis du har problemer med tastaturets baggrundsbelysning, kan du prøve at justere det med lysstyrketasterne på dit Type Cover. F1-tasten dæmper lyset. F2-tasten forstærker lysstyrken. Niveauerne for baggrundslyset er Fra, Lav, Mellem og Høj.
  • Lysstyrketasterne på Type Cover justerer kun lysstyrken for tastaturet og ikke for Surface-skærmen. Læs mere om justering af skærmens lysstyrke under Surface-berøringsskærm.

Inden du starter

Trin 1:  Fjern eventuelle videoadaptere og USB-enheder (f.eks. printere, tastaturer eller mus) fra din Surface.
Trin 2:  Kontrollér, at de magnetiske stik på Surface og på coveret er rene og ubeskadigede. Når strømforsyningen er taget ud af stikkontakten, skal stikkene rengøres med en blød klud og en lille smule isopropylalkohol. Du kan få mere at vide under Rengøre og vedligeholde Surface.
Trin 3:  Sæt ledningen i en stikkontakt, der virker, og slut strømforsyningen til Surface.
Trin 4:  Anbring Surface på en fast, plan overflade, f.eks. et bord, med støttefoden slået ud og coveret tilsluttet Surface i skriveposition.
Surface i skriveposition med støttefoden slået ud
Trin 5:  Prøv at bruge berøringspladen, eller prøv at skrive på startskærmen.

Hvis du stadig har problemer, kan du prøve Løsning 1.

Løsning 1: Kontrollér forbindelsen mellem Surface og coveret

Trin 1:  Fjern coveret fra Surface.
Trin 2:  Tilslut coveret igen, og kontrollér, at alle de magnetiske stik har kontakt til nederste kant på Surface.
Sæt coveret på Surface

Coveret skal klikke på plads. Der skal ikke være mellemrum, og du skal ikke kunne se metal ved tilslutningspunkterne. Hvis forbindelsen ikke er god, skal du fjerne coveret og sætte det på igen.

Trin 3:  Sæt Surface ned på en fast, plan overflade, og prøv at skrive på coveret igen.

Hvis det stadig ikke virker, som det skal, kan du gå til Løsning 2.

Løsning 2: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Sørg for, at du har de seneste opdateringer til Surface og Windows. Sådan gør du:

Trin 1:  Sæt coveret på Surface.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 4:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 5:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 6:  Tryk eller klik på de opdateringer, som du ønsker at installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Du skal muligvis genstarte Surface, når opdateringerne er blevet installeret.
Prøv at bruge coveret igen. Hvis det stadig ikke fungerer, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Kør fejlfindingsværktøjet til Surface

Prøv at køre fejlfindingsværktøjet til Surface. Fejlfindingsværktøjet kan finde og løse problemer med Surface Cover.

Prøv at bruge coveret igen. Hvis det stadig ikke fungerer, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Kontrollér dine indstillinger

Hvis tasterne på coveret ikke fungerer, men dem på berøringspladen gør

Kontrollér, at filtertaster er slået fra i indstillingerne for Øget tilgængelighed:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren
nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Tryk eller klik på pilen over søgefeltet, og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
Trin 3:  Angiv filtertaster i søgefeltet, og tryk eller klik på Aktivér eller deaktiver filtertaster i søgeresultaterne..
Trin 4:  Sørg for, at Filtertaster er indstillet til Fra under Filtertaster.

Hvis tasterne på berøringspladen ikke fungerer, men dem på coveret gør

Kontrollér, om berøringspladen er slukket. Måden, hvorpå berøringspladen tændes og andre indstillinger til berøringspladen ændres, afhænger af, hvilket cover og hvilken Surface du har. Du kan finde flere oplysninger under Berøringsplade: En indbygget mus.

Hvis du har dette cover
Og denne Surface
Skal du ændre indstillinger i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Type Cover til Surface Pro 3
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Pc-indstillinger
Touch Cover
Type Cover (tidlig model)
Surface Pro
Surface RT
App til pegefeltindstillinger (fås i Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Indstillinger for berøringsplade er ikke tilgængelige
Touch Cover
Type Cover (tidlig model)
Surface 2
Surface Pro 2
Berøringspladeindstillinger er ikke tilgængelige
Hvis du har ændret indstillingerne, og du fortsat har et problem med din Surface Pro, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Nedlukning med to knapper (kun på Surface Pro-modeller)

Advarsel!
Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukning med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre, og tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk for at lukke Surface.
Hvis du ikke kan lukke Surface ned på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen på din Surface nede i 30 sekunder.
Trin 2:

Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knappen nede samtidigt i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.

Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.

Trin 3:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i 10 sekunder.
Trin 4:  Tryk på og slip tænd/sluk-knappen for at tænde Surface igen.

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Optimer Surface

Ved at opdatere Surface geninstallerer du Windows, og du bevarer dine personlige filer, indstillinger og apps, der var forudinstalleret på din Surface, samt de apps, som du har installeret fra Windows Store. Computerprogrammer, som du har installeret på Surface Pro, slettes, men du kan geninstallere dem, når du har optimeret Surface.

Bemærk!
Optimering geninstallerer den version af Windows og de apps, der fulgte med Surface. Windows-opdateringer, app-opdateringer og andre apps, du har installeret, vil forsvinde, og ligeså vil dine brugerdefinerede indstillinger. Du kan geninstallere dine opdateringer og apps, når optimeringen er fuldført.

Du kan finde detaljerede instruktioner under:

Hvis du fortsat har et problem med dit Surface Cover, skal du kontakte os.