Alt om konti

Den konto, du bruger til at logge på din Surface, gemmer dine indstillinger, præferencer m.m. Den bedste oplevelse får du ved at bruge en Microsoft-konto, når du logger på. Det giver dig problemfri adgang til dine Windows Store-apps og sociale medier og sikkerhedskopierer dine filer og billeder i skyen.

Hvis du deler din Surface med andre personer, vil det være en god idé at oprette en konto til hver enkelt person. På den måde får hver person sine egne præferencer og indstillinger og dermed adgang til egne filer og apps. Hvis du har din egen konto, betyder det, at dine filer er skjult fra andre, medmindre du vælger at dele dem.

Hvis du har børn, kan du konfigurere en konto for børn, med hvad det indebærer af ekstra sikkerhedstiltag, så dine børn kun kan se dét, du giver dem lov til, når de bruger Surface.

Bemærkninger
  • Hvis du har glemt adgangskoden til at logge på din Surface, skal du se Jeg har glemt min adgangskode.
  • Hvis du bruger mobilt bredbånd til at oprette forbindelse til internettet med og har spørgsmål til fakturering, dataabonnement eller andre spørgsmål, der vedrører din mobile bredbåndskonto, skal du kontakte din mobiloperatør.

Første konto på din nye Surface

Når du har konfigureret din Surface, oprettes der er en konto til dig på baggrund af de oplysninger, du afgiver. Fra denne konto kan du oprette, ændre eller fjerne andre konti på din Surface.

Microsoft-konto eller lokal konto?

Når du konfigurere din Surface, eller når du opretter en konto for andre, så vælger du, om den pågældende konto skal være en Microsoft-konto eller en lokal konto. Dit bedste valg er at bruge en Microsoft-konto.

Arbejd og spil nemmere med en Microsoft-konto

En Microsoft-konto består af en mailadresse og en adgangskode, som du kan bruge, når du vil logge på Windows. Hvis du har brugt Microsoft-tjenester tidligere, f.eks. Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype eller Windows Phone, har du allerede en Microsoft-konto (det er den mailadresse, som du bruger til at logge på med). Når du logger på med Surface med en Microsoft-konto og har en internetforbindelse:

• Så forbliver dine venners kontaktoplysninger opdateret fra Outlook, Facebook, Twitter, LinkedIn og andre konti.
  • Ved at anvende en Microsoft-konto, kan du sørge for, at dit farveskema, browserfavoritter, apps og andre personlige indstillinger hele tiden er synkroniserede med enhver pc, der kører Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.
  • Du kan få adgang til dokumenter, billeder og andre filer, som du opretter på en pc, fordi de som standard gemmes i OneDrive. I Windows 8.1 er OneDrive som en lokal mappe, der følger dig, uanset hvor du logger på med din Microsoft-konto.
  • Du kan installere flere apps fra Windows Store. Windows Store bruger din konto til at holde styr på de apps, du har købt, så du kan hente, opdatere og geninstallere dem, når du har brug for det. Vil du tilføje eller ændre en betalingsindstilling via din Microsoft-konto? Du kan finde flere oplysninger under Redigere betalingsmetoden for Windows Store og se faktureringshistorik.
  • Hvis du har glemt adgangskoden til en Microsoft-konto, kan du nulstille din adgangskode online.

Hvis du ikke er sikker på, om du har en Microsoft-konto, eller hvis du ikke kan huske den mailadresse, som du brugte ved disse tjenester, så kan du nemt oprette en ny, gratis mailadresse.

Lokale konti og domænekonti

En lokal konto er en konto, der kun er oprettet på din Surface. Hvis du bruger en lokal konto, skal du logge på tjenester som f.eks. OneDrive, Skype, Windows Store eller sociale medier, når du vil have adgang til dem. Hvis du glemmer adgangskoden til den lokale konto, så kan vi ikke hjælpe med at give dig adgang til dine filer.

Du kan få fordelene ved brug af en Microsoft-konto, selv når du logger på med den lokale konto, ved at tilknytte en Microsoft-konto til din lokale konto.

Hvis du arbejder for en virksomhed, som har tildelt dig et brugernavn i et netværksdomæne, kan du bruge denne konto til at logge på din Surface Pro. Kontakt virksomhedens it-afdeling for konfigurationsoplysninger.

Bemærk!

Du kan ikke være medlem af eller logge på et netværksdomæne med Surface RT eller Surface 2.

Du kan tilslutte en Microsoft-konto til domænekontoen, hvis du ønsker at få de fordele, som en Microsoft-konto giver, selv når du logger på via domænekontoen.

Se, hvilken type konto du bruger

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3:

Tryk eller klik på Konti.

Oplysninger om din konto vises under dit navn:

• Hvis du kan se en mailadresse, er det en Microsoft-konto.
  • Hvis du kan se Lokal konto, så er kontoen kun på din Surface (ikke tilsluttet skyen). Hvis du vil skifte til en Microsoft-konto, skal du trykke eller klikke på Opret forbindelse til din Microsoft-konto.
  • Hvis du kan se et netværksdomæne (domænenavn\brugernavn), så bruger du en domænekonto, f.eks. en konto tilknyttet din arbejdsplads. Du kan oprette forbindelse mellem din Microsoft-konto og domænekonto ved at trykke eller klikke på Opret forbindelse til din Microsoft-konto. Se Tilslutte din Microsoft-konto til din domænekonto for at få at vide hvordan.

Skift adgangskode, billede og andre kontoindstillinger

Du kan ændre din adgangskode, tilføje eller ændre billeder til din konto og tilslutte eller afbryde forbindelsen via en Microsoft-konto. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Konti.
Trin 4

Herefter kan du ændre dine kontoindstillinger:

• Tryk eller klik på Din konto.
    Du kan tilføje eller oprette et kontobillede, tilslutte eller afbryde via en Microsoft-konto og opnå adgang til andre kontoindstillinger online.
  • Tryk eller klik på Indstillinger for logon.
    Du kan ændre din adgangskode, oprette en billedadgangskode eller pinkode og vælge, hvorvidt der kræves en adgangskode, når Surface vækkes fra slumring. Du skal opgive adgangskoden til din konto for at foretage disse ændringer. Hvis du ikke har en adgangskode, kan du oprette en her.

Kontotyper: standard, administrator og barn

Hver konto er tilknytte en kontotype, der bestemmer, hvad der kan gøres ved hjælp af denne konto. Disse kontotyper kan tildeles enhver Microsoft-konto eller lokal konto:

• Administrator. Når du er logget på med en administratorkonto, kan du oprette eller fjerne andre konti, og du kan angive deres kontotyper. Men en administratorkonto kan du installere apps.

Den første konto på din Surface er altid en administratorkonto. Hvis du vil oprette en ny administratorkonto, skal du først oprette den nye konto og derefter redigere den for at gøre den til en administratorkonto.

• Standard. Folk, der bruger en standardkonto, kan oprette og redigere filer og tilpasse deres indstillinger, men de kan ikke oprette, ændre eller fjerne andre konti. Der er muligvis nogle apps, de ikke kan installere. Når du opretter en nye konto, er det en standardkonto, medmindre du opretter den som en børnekonto.

• Barn. Børnekonti kontrolleres af de indstillinger for familiesikkerhed, som du anvender til kontoen. Læs mere under Beskytte dine børn på pc'en for at finde ud af, hvordan du aktiverer de funktioner til familiesikkerhed, der er integreret i Windows.

Se, hvilken type konto du bruger

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3:

Tryk eller klik på Konti.

• Hvis du ser Andre konti i venstre rude, så har du en administratorkonto.
  • Ellers har du en standard- eller børnekonto.

Hvis du har en børnekonto, vises meddelelsen "Denne konto overvåges af Familiesikkerhed" kortvarigt ud for dit navn på startskærmen, når du logger på. Sådan kan du se de begrænsninger, du har på børnekontoen:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Kontrolpanel.
Trin 3:

Tryk eller klik på Brugerkonti og Familiesikkerhed, og tryk eller klik derefter på Vis familieindstillinger for din konto under Familiesikkerhed.

Hvis Familiesikkerhed er aktiveret, har du en børnekonto. På denne side kan du også se de begrænsninger, du har, og om din aktivitet på pc'en indsamles.

Hvordan tilføjer jeg en konto til min Surface?

Trin 1:  Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5:  Tryk eller klik på Tilføj en konto.
Trin 6:

Gør derefter ét af følgende:

• Hvis der skal logges på den nye konto ved hjælp af en eksisterende mailadresse fra Microsoft-kontoen, skal du trykke eller klikke på Næste.
  • Hvis der skal logges på den nye konto ved hjælp af en ny mailadresse fra Microsoft-kontoen, skal du trykke eller klikke på Log på med din nye mailadresse, angiv de nødvendige oplysninger, og tryk eller klik derefter på Næste.
  • Hvis der skal logges på uden brug af en Microsoft-konto, skal du trykke eller klikke på Log på uden brug af en Microsoft-konto (anbefales ikke) og derefter trykke eller klikke på Lokal konto. Du kan altid senere tilslutte den lokale konto til en Microsoft-konto.
  • Hvis den nye konto er et barns konto, skal du trykke eller klikke på Tilføj en børnekonto.
Trin 7:  Følg skærmprompterne for at konfigurere kontoen.

Du kan ændre kontoniveauer, når du har konfigureret en konto. Du kan se, hvordan du gør det under Skifte en anden brugers kontotype nedenfor.

Sådan oprettes en børnekonto

Trin 1:  Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5:  Tryk eller klik på Tilføj en konto, og tryk eller klik derefter på Tilføj en børnekonto.
Trin 6:

Gør derefter et af følgende:

• Hvis du ønsker at anvende barnets eksisterende mailadresse på Microsoft-kontoen, skal du angive barnets mailadresse og derefter klikke på Næste.
  • Hvis du vil oprette en ny mailadresse til barnet, skal du trykke eller klikke på Log på med din nye mailadresse, angive de nødvendige oplysninger, og derefter trykke eller klikke på Næste.
  • Hvis du ikke ønsker, at barnet skal have en mailadresse, skal du trykke eller klikke på Tilføj en børnekonto uden mail og angive de nødvendige oplysninger og derefter trykke eller klikke på Næste.
Trin 7:  Følg skærmprompterne for at konfigurere kontoen.

Hvis du vil begrænse den tid, dit barn bruger ved computeren, eller begrænse de apps, websteder og spil, som dit barn har adgang til, har du mulighed for at gøre det. Læs mere under Beskytte dine børn på pc'en for at finde ud af, hvordan du aktiverer de funktioner til familiesikkerhed, der er integreret i Windows.

Skift en anden brugers kontotype

Med en administratorkonto kan du ændre kontotyper for andre, der bruger din Surface. Du kan gøre andres konti til en administratorkonto, standardbruger eller børnekonto. Sådan gør du:

Trin 1:  Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5:  Tryk eller klik på den konto, du vil ændre, og tryk eller klik derefter på Rediger.
Trin 6:  Vælg Kontotype på rullelisten.

Fjern en konto

Hvis du sletter en brugerkonto, mister du alle indstillinger, filer og data, medmindre de er blevet sikkerhedskopieret eller gemt et andet sted. Du kan finde flere oplysninger under Sikkerhedskopiere billeder, dokumenter og meget mere.

Bemærkninger
  • Du kan ikke fjerne en konto, der er i brug.
  • Du kan kun fjerne en konto, hvis du er logget på med en administratorkonto.
    Det betyder, at hvis du vil fjerne en administratorkonto, så skal der være mindst endnu en administratorkonto, du kan bruge til formålet.

Sådan fjernes en konto:

Trin 1:  Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5:  Tryk eller klik den konto, du vil ændre, og tryk eller klik derefter på Rediger.
Trin 6:  Tryk eller klik på Slet konto og data.