Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Alt om konti: Ofte stillede spørgsmål

Den konto, du bruger til at logge på din Surface, gemmer dine indstillinger, præferencer m.m. Den bedste oplevelse får du ved at bruge en Microsoft-konto, når du logger på. Det giver dig problemfri adgang til dine Windows Store-apps og sociale medier og sikkerhedskopierer dine filer og billeder i skyen.

Hvis du deler din Surface med andre personer, vil det være en god idé at oprette særskilte brugerkonti til hver enkelt person. På den måde får hver person sine egne præferencer og indstillinger og dermed adgang til egne filer og apps. Hvis du har børn, kan du også konfigurere en konto for børn, med hvad det indebærer af ekstra sikkerhedstiltag, så dine børn kun kan se dét, du giver dem lov til, når de bruger Surface.

Bemærkninger
  • Hvis du har glemt adgangskoden til at logge på din Surface, skal du se Jeg har glemt min adgangskode.
  • Hvis du bruger mobilt bredbånd til at oprette forbindelse til internettet med og har spørgsmål til fakturering, dataabonnement eller andre spørgsmål, der vedrører din mobile bredbåndskonto, skal du kontakte din mobiloperatør.

Hvad er en Microsoft-konto?

En Microsoft-konto består af en mailadresse og en adgangskode, som du kan bruge, når du vil logge på Windows. Når du logger på Surface ved hjælp af Microsoft-konto, har din Surface forbindelse til skyen, og mange af de indstillinger, præferencer og apps, der er tilknyttet din konto, holdes opdaterede og synkroniserede.

Hvis du har brugt Microsoft-tjenester tidligere, f.eks. Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive (tidligere SkyDrive), Messenger, Skype eller Windows Phone, har du allerede en Microsoft-konto (det er den mailadresse, som du bruger til at logge på med). Hvis du ikke kan huske den mailadresse, du brugte til disse tjenester, er det helt ok. Du kan nemt oprette en ny, gratis mailadresse.

Hvilke typer konti kan jeg bruge til at logge på med?

Når du først har konfigureret din Surface, vil du blive bedt om den konto, som du ønsker at logge på med. Du har følgende muligheder:

En ny eller eksisterende Microsoft-konto

Hvis du ønsker den bedst mulige oplevelse, vil vi anbefale, at du bruger en Microsoft-konto, -mailadresse og -adgangskode. Du kan bruge hvilken som helst mailadresse, eller få en helt ny mailadresse. (Du kan for eksempel bruge en Outlook.com-, Gmail- eller Yahoo!-adresse til din Microsoft-konto.)

En lokal konto.

Denne type konto giver dig nem adgang til alt dét, der er på din Surface, men heller ikke mere. Hvis du ønsker at bruge tjenester som OneDrive (tidligere SkyDrive), Skype eller sociale medier, skal du logge på hvert af dem hver gang.

Du kan tilslutte en Microsoft-konto til den lokale konto senere, hvis du ønsker at få fordelene ved en Microsoft-konto, selv når du logger på via den lokale konto.

En domænekonto

Hvis du arbejder for en virksomhed, som har givet dig et brugernavn i et netværksdomæne, kan du anvende den konto til at logge på Surface Pro eller Surface Pro 2. Spørg din virksomheds it-afdeling om, hvordan du skal konfigurere det.

Du kan tilslutte en Microsoft-konto til den lokale konto senere, hvis du ønsker at få de fordele, som en Microsoft-konto giver, selv når du logger på via den lokale konto.

Hvordan kan jeg se, hvilken konto jeg bruger?

Hvis du allerede har oprettet en konto, eller nogen har oprettet den for dig, så kan du se, hvilken type det er sådan her:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 2: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Konti.
Oplysninger om din konto vises under dit navn:
  • Hvis du kan se en mailadresse, er det en Microsoft-konto.
  • Hvis du kan se Lokal konto, så er kontoen kun på din Surface (ikke tilsluttet skyen). Hvis du vil skifte til en Microsoft-konto, skal du trykke eller klikke på Opret forbindelse til din Microsoft-konto.
  • Hvis du kan se et netværksdomæne (domænenavn\brugernavn), så bruger du en domænekonto, for eksempel en konto tilknyttet din arbejdsplads. Du kan oprette forbindelse mellem din Microsoft-konto og domænekonto ved at trykke eller klikke på Opret forbindelse til din Microsoft-konto. Se Tilslutte din Microsoft-konto til din domænekonto for at få at vide hvordan.
Bemærk!
Du kan ikke være medlem af eller logge på et netværksdomæne med Surface RT eller Surface 2.

Hvorfor skal jeg bruge en Microsoft-konto?

Når du logger på med en Microsoft-konto, forbindes Surface med skyen. Det betyder, at:

• Din venners kontaktoplysninger forbliver opdateret fra Outlook, Facebook, Twitter, LinkedIn og andre konti.
  • Ved at anvende en Microsoft-konto, kan du sørge for, at dit farveskema, browserfavoritter, apps og andre personlige indstillinger hele tiden er synkroniserede med enhver pc, der kører Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.
  • Du kan få adgang til dokumenter, billeder og andre filer, som du opretter på en pc, fordi de som standard gemmes i din OneDrive. I Windows 8.1 er OneDrive som en lokal mappe, der følger dig, uanset hvor du logger på med din Microsoft-konto.
  • Du kan installere flere apps fra Windows Store. Windows Store bruger din konto til at holde styr på de apps, du har købt, så du kan hente, opdatere og geninstallere dem, når du har brug for det.
  • Vil du tilføje eller ændre en betalingsindstilling via din Microsoft-konto? Du kan finde flere oplysninger under Redigere betalingsmetoden for Windows Store og se faktureringshistorik.

Hvis du ikke bruger en Microsoft-konto, er det ikke noget problem – du kan til enhver tid oprette en Microsoft-konto.

Hvordan ændrer jeg min adgangskode, billede eller andre kontoindstillinger?

Du kan ændre din adgangskode, tilføje eller ændre billeder til din konto og tilslutte eller afbryde forbindelsen via en Microsoft-konto. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 2: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 3: Tryk eller klik på Konti.
Trin 4:  Herefter kan du ændre dine kontoindstillinger:
  • Tryk eller klik på Din konto.
    Du kan tilføje eller oprette et kontobillede, tilslutte eller afbryde via en Microsoft-konto og opnå adgang til andre kontoindstillinger online.
  • Tryk eller klik på Indstillinger for logon.
    Du kan ændre din adgangskode, oprette en billedadgangskode eller pinkode og vælge, hvorvidt der kræves en adgangskode, når Surface vækkes fra slumring. For at foretage disse ændringer skal du opgive adgangskoden til din konto. Hvis du ikke har en adgangskode, kan du oprette en her.

Hvad kan jeg gøre med en administratorkonto?

Den første brugerkonto, der blev oprettet under konfiguration af Surface, er en administratorkonto. Med en administratorkonto kan du ændre indstillinger, installere apps og oprette og fjerne brugerkonti. Hvis du deler din Surface med andre personer, kan du oprette særskilte brugerkonti til hver enkelt.

Hvordan tilføjer jeg en konto til min Surface?

Trin 1: Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4: Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5: Tryk eller klik på Tilføj en konto.
Trin 6:  Gør derefter ét af følgende:
  • Hvis der skal logges på den nye konto ved hjælp af en eksisterende mailadresse fra Microsoft-kontoen, skal du trykke eller klikke på Næste.
  • Hvis der skal logges på den nye konto ved hjælp af en ny mailadresse fra Microsoft-kontoen, skal du trykke eller klikke på Tilmeld dig en ny mailadresse, indtast de nødvendige oplysninger, og tryk eller klik herefter på Næste.
  • Hvis der kan logges på uden brug af en Microsoft-konto, skal du trykke eller klikke på Log på uden brug af en Microsoft-konto (anbefales ikke) og herefter trykke eller klikke på Lokal konto. Du kan altid senere tilslutte den lokale konto til en Microsoft-konto.
Trin 7: Følg skærmprompterne for at konfigurere kontoen.

Der findes tre typer brugerkonti. Hver type giver brugeren forskellige grader af kontrol over Surface:

• Administratorkonto. Giver mest kontrol. Med en administratorkonto kan du ændre indstillinger, installere apps og oprette og fjerne brugerkonti.
  • Standardbrugerkonto. Ved hjælp af en standardkonto kan brugere oprette og ændre egne filer og ændre personlige indstillinger som f.eks. adgangskoder og startskærm.
  • Børnekonto. En børnekonto er ligesom en standardkonto, men med restriktioner, som kan indstilles til at sætte grænser i forhold til de spil, apps og websteder, børnene kan bruge. Du kan også overvåge dine børns aktiviteter og tidsforbrug på Surface. Du kan finde flere oplysninger under Beskytte dine børn på pc'en.
Du kan ændre kontoniveauer, når du har konfigureret en konto. Du kan finde flere oplysninger under Kan jeg ændre den kontotype, som en anden bruger har på min Surface?.

Hvordan tilføjer jeg en børnekonto?

Trin 1:  Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5:  Tryk eller klik på Tilføj en konto, og tryk eller klik herefter på Tilføj en børnekonto.
Trin 6:  Gør derefter ét af følgende:
  • Hvis du ønsker at anvende barnets eksisterende mailadresse på Microsoft-kontoen, skal du indtaste barnets mailadresse og derefter klikke på Næste.
  • Hvis du vil oprette en ny mailadresse til barnet, skal du trykke eller klikke på Tilmeld dig en ny mailadresse, indtaste de nødvendige oplysninger, og herefter trykke eller klikke på Næste.
  • Hvis du ikke ønsker, at barnet skal have en mailadresse, skal du trykke eller klikke på Tilføj en børnekonto uden mail og indtaste de nødvendige oplysninger og herefter trykke eller klikke på Næste.
Trin 7:  Følg skærmprompterne for at konfigurere kontoen.

Hvis du vil begrænse den tid, dit barn bruger ved computeren, eller begrænse de apps, websteder og spil, som dit barn har adgang til, har du mulighed for at gøre det. Læs mere under Beskytte dine børn på pc'en for at finde ud af, hvordan du aktiverer de funktioner til familiesikkerhed, der er integreret i Windows.

Kan jeg ændre den kontotype, som en anden bruger har på min Surface?

Med en administratorkonto kan du ændre kontotyper for andre, der bruger din Surface. Du kan gøre andres konti til en administratorkonto, standardbruger eller børnekonto. Sådan gør du:

Trin 1: Log på med en administratorkonto.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4: Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5: Tryk eller klik på kontoen, som du ønsker at ændre, og tryk eller klik herefter på Rediger.
Trin 6: Vælg Kontotype på rullelisten.

Hvordan fjerner jeg en konto?

Hvis du sletter en brugerkonto, vil du miste indstillinger, filer og data, medmindre de er blevet sikkerhedskopieret eller gemt et andet sted. Du kan finde flere oplysninger under Sikkerhedskopiere billeder, dokumenter og meget mere. Sådan fjerner du en brugerkonto:

Trin 1: Log på med en administratorkonto.
Trin 2: Stryg indad fra højre side af startskærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3: Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger.
Trin 4: Tryk eller klik på Konti, og tryk eller klik derefter på Andre konti.
Trin 5: Tryk eller klik dén konto, som du ønsker at ændre, og tryk eller klik herefter på Rediger.
Trin 6: Tryk eller klik på Slet konto og data.