Flytte filer til Surface

Du kan let føje musik, billeder, videoer og dokumenter til din Surface.

Her er nogle måder, du kan flytte filer til din Surface på:

• Føj filer til OneDrive (tidligere SkyDrive), så du kan få adgang til dem fra Surface.
  • Opret forbindelse til en computer på netværket.
  • Brug et USB-flashdrev eller et hukommelseskort. Du kan bruge både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort på Surface.
  • Surface Pro: Brug af Windows Let overførsel til at overføre filer og indstillinger fra en anden pc.

Der følger fire biblioteker med Windows: Dokumenter, Musik, Billeder og Videoer. Det er en god ide at placere dine filer (og mapper) i de tilsvarende biblioteker, så du er sikker på, at de vises i dine apps. Du kan finde flere oplysninger under Biblioteker: Sådan tilføjer eller fjerner du en mappe.

Hvor meget plads har jeg på min Surface?

Sådan kan du se, hvor meget ledig lagerplads du har på din Surface:

Trin 1:  Tryk eller klik på Skrivebord i skærmen Start.
Trin 2:  På proceslinjen skal du trykke eller klikke på Stifinder Stifinder-ikon.
Mængden af ledig plads og samlet tilgængelig plads vises. Hvis pladsen er ved at slippe op, er drevet markeret med rødt.

Find ledig plads i Stifinder
Bemærk!
Software og apps, der er forudinstalleret, fylder en hel del. Præcist hvor meget kan du se under Ofte stillede spørgsmål om diskplads på Surface.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du frigør plads på din Surface, under Tip til at frigøre diskplads.

Brug af OneDrive

Føj de filer, du vil, til dit OneDrive, så du har adgang til dem fra Surface. Føj først filer til OneDrive. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til computeren med de filer, du vil kopiere til Surface.
Trin 2:  Gå til OneDrive.com, og overfør filerne. Du kan se, hvordan du gør, i Overføre billeder og filer.

Når filerne er på OneDrive, skal du bruge appen OneDrive på Surface til at få adgang til dem. Sådan gør du:

Trin 1:  Tryk eller klik på OneDrive på startskærmen.
Trin 2:  Naviger til mappen med de filer, du skal bruge.
Trin 3:  Gør et af følgende:
  • Åbn: Tryk eller klik på en fil.
  • Hent: Stryg nedad på en fil (eller højreklik), og tryk derefter på Gør offline.

Filer, der er tilgængelige offline, gemmes lokalt på din Surface og kan åbnes uden en internetforbindelse. Du kan finde flere oplysninger under Introduktion til OneDrive, se afsnittet om, hvordan du får fat i filer, når du er offline.

Bemærkninger
  • Du skal have en Microsoft-konto for at bruge OneDrive.
  • Office 2013-apps gemmer som standard dokumenter i OneDrive, når du er logget på med en Microsoft-konto.
  • Brug af mobilbredbånd? Synkronisering eller afsendelse af data via en mobilbredbåndsforbindelse kan medføre yderligere gebyrer. Du kan finde flere oplysninger under Administrere mobilbredbåndets dataforbrug.

Oprette forbindelse til en computer i netværket

Surface kan få adgang til musik, billeder, videoer og dokumenter på computere, der er del af et netværk. Sådan får du vist filer og mapper, der er delt på dit netværk:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv Stifinder i søgefeltet, og tryk eller klik derefter på Stifinder.
Trin 3:  Se de filer, du har adgang til fra Surface under Hjemmegruppe eller Netværk.
Bemærk!
Hvis du bruger dit hjemmenetværk, skal du aktivere netværksdeling, så Surface kan se andre computere i dit netværk.

Bruge et USB-flashdrev eller et hukommelseskort

Du kan også flytte filer til Surface ved at kopiere dem til et USB-flashdrev eller hukommelseskort (du kan bruge både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort på Surface) og derefter føje filerne til Surface.

Sådan gør du:

Trin 1:  Kopiér filerne til et USB-flashdrev eller hukommelseskort på den anden computer.
Trin 2:  Sæt USB-flashdrevet eller hukommelseskortet i din Surface. Du kan se, hvor disse porte er placeret på din Surface i Surface-funktioner.
Trin 3:  Tryk eller klik på den meddelelse, der vises i øverste højre hjørne på skærmen.
Trin 4:  Tryk eller klik for at åbne mappen og se filer eller importere fotos og videoer.
Stifinder åbnes.
Trin 5:  Vælg de filer eller mapper, du vil føje til Surface.
Trin 6:  Tryk eller klik på Hjem, og tryk eller klik derefter på Kopiér til.
Trin 7:  Vælg en placering. Du kan eksempelvis vælge Dokumenter, hvis flashdrevet eller hukommelseskortet indeholder dokumenter.

Hvis du har brug for hjælp til Stifinder, skal du se Sådan arbejder du med filer og mapper.