Søge på internettet med Internet Explorer 11

Surface fås med to versioner af Internet Explorer, som deler samme browsinghistorik og -indstillinger.

Uanset om du vælger at gennemse ved hjælp af berøringsfunktionaliteten eller computeren, har surfing aldrig været nemmere. Du skal blot oprette forbindelse til internettet eller bruge din telefons internetforbindelse, åbne Internet Explorer og starte med at gennemse internettet.

Touchvenlig Internet Explorer

Internet Explorer 11 er touchoptimeret. Felter og faner er forstørret, så de er nemme at trykke på, og de vises kun, når du har brug for dem.

Moderne Internet Explorer 11 på Microsoft Surface

Angive din standardbrowser

Hvis du vil have de nye, berøringsvenlige søgeoplevelser, skal du angive Internet Explorer som din standardbrowser. Hvis Internet Explorer ikke er angivet som standard, er det kun Internet Explorer på skrivebordet, der vil være tilgængeligt på Surface. Sådan angiver du din standardbrowser:

Trin 1:  På startskærmen skal du angive Standardprogrammer.
Trin 2:  Tryk eller klik på Standardprogrammer i søgeresultaterne.
Trin 3:  Tryk eller klik på Benyt som standard, og tryk eller klik derefter på Internet Explorer.
Trin 4:  Tryk eller klik på Benyt dette program som standard, og tryk eller klik derefter på OK.

Søge på internettet

Trin 1:  Tryk eller klik på Internet Explorer på startskærmen.
Trin 2:

Stryg opad fra bunden af skærmen (hvis du bruger en mus, skal du højreklikke) for at åbne en adresselinje.
Felter til dine favoritwebsteder vises oven over adresselinjen (rul for at se alle felterne).

Trin 3:  Angiv en webadresse, eller søg efter ord på adresselinjen, eller tryk eller klik på en fane eller et fastgjort eller foretrukket websted.
Tip!
  • Stryg hen over skærmen for at komme tilbage til de sider, som du har besøgt under en browsersession, eller tryk/klik på adresselinjen for at se dine mest besøgte sider.
  • Du kan hurtigt skifte mellem favoritter og faner ved at trykke eller klikke på knappen Favoritter Favorit-knap eller knappen Faner Fane-knap i appkommandoerne. Tryk eller klik på pil ned ud for Favoritter for at skifte mellem visningerne af dine farvoritwebsteder. Vælg mellem Alle, Favoritlinjen eller Fastgjort til Start.
  • Brug amuletten Deling for at dele websider med venner. Du kan finde flere oplysninger under Del fotos, links m.m..
  • Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer din startside under Skifte din startside.
Bemærkninger
  • Hvis en webside ikke vises, som du ønsker, kan du forsøge at føje siden til din kompatibilitetsliste.
  • Du kan ændre indstillingerne ved at stryge indad fra højre kant af skærmen i Internet Explorer og herefter trykke på Indstillinger og Indstillinger. (Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne i skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger og derefter klikke på Indstillinger.)
  • Nogle indstillinger er kun tilgængelige i skrivebordsversionen af Internet Explorer. Du kan få flere oplysninger i afsnittet Internet Explorer til skrivebordet nedenfor.

Brug af flere browservinduer

Du kan også åbne flere vinduer i Internet Explorer 11 og se dem side om side. Du kan åbne et nyt vindue ved at holde (eller højreklikke på) feltet Internet Explorer nede på startskærmen og derefter trykke eller klikke på Åbn nyt vindue.

Du kan se to vinduer side om side på skærmen. Åbn et vindue, og træk ned fra den øverste kant til højre eller venstre side af skærmen. Træk derefter det andet vindue ind fra venstre side af skærmen.

Navigere med faner

Du kan åbne en ny fane eller skifte mellem faner ved at stryge opdad fra bunden af skærmen (eller højreklikke, hvis du bruger en mus). Fanelinjen vises over adresselinjen, og her kan du smugkigge på åbne websider.

• Tryk eller klik på et browservindue for at skifte til det.
  • Tryk eller klik på knappen Ny fane Ny fane-knap for at åbne en ny browserfane. Skriv derefter en URL-adresse eller en søgeterm, eller vælg mellem dine hyppige eller foretrukne websteder.
  • Tryk eller klik på de tre prikker ( … ) for at åbne en InPrivate-fane eller genåbne den fane, du har lukket for nylig.

Dine webfavoritter

Du kan fastgøre websteder til din startskærm eller føje websteder til dine browserfavoritter. Sådan fastgøres et websted til Start:

Trin 1:  Stryg op fra den nederste kant (eller højreklik) for at få vist appkommandoerne.
Trin 2:  Tryk eller klik på knappen Favoritter Favorit-knap, tryk eller klik på knappen Fastgør side Fastgør side-knap, og tryk eller klik derefter på Fastgør til Start.

Sådan føjes websteder til dine browserfavoritter:

Trin 1:  Gå til det websted, du vil tilføje.
Trin 2:  Stryg opad fra den nederste kant (eller højreklik) for at få vist appkommandoerne, tryk eller klik derefter på knappen Favoritter Favorit-knap for at få vist favoritlinjen
Trin 3:  Tryk eller klik på Føj til favoritter Føj til favoritter-knap, og tryk eller klik derefter på Tilføj.
Du kan finde flere oplysninger om dette under Føje til, vise og organisere favoritter.

Dine browserfavoritter og og browseroversigten kan synkroniseres på tværs af Windows RT- og Windows 8-pc'er, hvis du bruger en Microsoft-konto. Du kan finde flere oplysninger om dette under Synkronisere dine indstillinger.

Læse webindhold uden forstyrrelser

Når du bladrer gennem dit favoritonlineindhold, skal du se efter ikonet Læsevenlig visning Læsevenlig visning-knap på adresselinjen. Læsevenlig visning fjerner alt rodet, som f.eks. reklamer, så historierne kommer foran og i midte. Tryk eller klik på ikonet for at åbne siden i læsevenlig visning. Når du vil to søgning på internettet, skal du blot trykke eller klikker på ikonet igen.

Du kan tilpasse den læsevenlige visning, herunder typografi og tekststørrelser. Du kan finde flere oplysninger under Introduktion til brug af Internet Explorer 11.

Internet Explorer til skrivebordet

Du kan surfe på internettet fra skrivebordet ved hjælp af Internet Explorer til skrivebordet.

Sådan startes Internet Explorer-skrivebordsappen:

Trin 1:  Tryk eller klik på Skrivebord på startskærmen (eller tryk på Windows-tasten windows-logo + D). Hvis du ikke ser feltet Skrivebord på skærmen, skal du stryge opad og trykke eller klikke på Skrivebord på listen Apps.
Trin 2:  Tryk eller klik på ikonet Internet Explorer på proceslinjen.
Bemærk!
Hvis det websted, som du besøger, ikke ser ud som forventet, skal du prøve kompatibilitetsvisningen. Du kan finde flere oplysninger om dette under Løse problemer med webstedsvisning med kompatibilitetsvisning.

Skifte browserindstillinger

Hvis du vil ændre browserindstillinger, skal du trykke på ikonet Indstillinger øverst til højre i Internet Explorer (skrivebordsversionen) og derefter trykke eller klikke på Internetindstillinger. Hvis du skal have hjælp til en indstilling, skal du trykke eller klikke på ? i øverste højre hjørne.

Sådan slår du f.eks. blokering af pop op-vinduer fra:

Trin 1:  Åbn Internet Explorer til skrivebordet.
Trin 2:  Tryk eller klik på ikonet Indstillinger Indstillinger-ikon, og tryk eller klik derefter på Internetindstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på fanen Beskyttelse af personlige oplysninger, og fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet Slå blokering af pop op-vinduer til.

Browserdata

Sådan ser du dine browserdata:

Trin 1:  Åbn Internet Explorer til skrivebordet.
Trin 2:  Tryk eller klik på ikonet Favoritter Favorit-knap, og tryk eller klik derefter på fanen Oversigt.

Tilføjelsesprogrammer, Flash og andet multimedieindhold

Internet Explorer 11 er udviklet til at give en oplevelse uden tilføjelsesprogrammer og kan afspille HTML5- og mange Adobe Flash Player-videoer, uden at der skal installeres et separat tilføjelsesprogram.

Tilføjelsesprogrammer

Surface RT og Surface 2: Tilføjelsesprogrammer understøttes ikke af Internet Explorer.

Surface Pro: Hvis du vil bruge et browsertilføjelsesprogram eller en værktøjslinje, skal du bruge skrivebordsversionen af Internet Explorer. Du kan finde flere oplysninger om dette under Administrere tilføjelsesprogrammer i Internet Explorer.

Adobe Flash-kompatibilitet

Adobe Flash understøttes for mange websteder på Surface.

Surface Pro: Hvis du ikke kan se Flash-indhold med Internet Explorer, skal du skifte til skrivebordsversionen af Internet Explorer.

Java- og Silverlight-kompatibilitet

Surface RT og Surface 2: Java- og Silverlight-tilføjelsesprogrammer understøttes ikke.

Surface Pro: Du kan installe Java- eller Silverlight-tilføjelsesprogram med Internet Explorer til skrivebordet.

Streame lyd i baggrunden

Hvis du vil streame lyd fra et websted, mens du bruger andre apps, skal du gøre et af følgende:

• Brug skrivebordsversionen af Internet Explorer.
  • eller
  • Fastgør den touchkompatible version af Internet Explorer ud for den app, du bruger. Du kan finde flere oplysninger om dette under Brug af mere end én app ad gangen.
Bemærk!

Den musik, du spiller ved hjælp af appen Xbox Music, spiller fortsat, når du skifter apps, og når skærmen slukkes. Du kan finde flere oplysninger under Afspille musik på Surface.

Mandag til fredag
09:00 - 18:00 (UTC+1)

Mandag til fredag
09:00 - 18:00 (UTC+1)