USB-hiiren tai -tulostimen tai muun USB-laitteen kytkeminen

Voit liittää Surfaceen USB-lisälaitteen, kuten tulostimen, kameran, musiikkisoittimen, puhelimen, hiiren tai ulkoisen kiintolevyn.

USB-portin sijainti

USB-portin sijainti Surface RT:ssä ja Surface 2:ssa

Surface RT ja Surface 2

USB-portin sijainti Surface Prossa ja Surface Pro 2:ssa

Surface Pro ja Surface Pro 2

USB-portin sijainti Surface Pro 3:ssa

Surface Pro 3

Huomautukset
  • Jos haluat kytkeä kerralla useita USB-lisälaitteita, esimerkiksi hiiren ja tulostimen, käytä USB-keskitintä (myydään erikseen), jossa on oma virtalähde.
  • Surface Pro -mallien mukana toimitettavassa virtalähteessä on USB-latausliitäntä. Lisätietoja tästä on ohjeaiheessa Surface Pron akku ja virta.

Lisätietoja Surfacen USB-portista on ohjeaiheessa Surfacen ominaisuudet.

USB-lisälaitteen asentaminen

Vaihe 1:  Jos USB-lisälaitteessa on virtajohto, kytke se pistorasiaan.
Vaihe 2:  Kytke lisälaitteen USB-kaapeli Surfaceen.
Vaihe 3:  Kytke tarvittaessa virta lisälaitteeseen. Kun kytket USB-lisälaitteen ensimmäisen kerran, Windows asentaa sen tarvitsemat ohjelmat (jos tarpeen).

Laitteen yhteensopivuus

Surface RT ja Surface 2 ovat yhteensopivia Windows RT 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Surface Pro, Surface Pro 2 ja Surface Pro 3 ovat yhteensopivia Windows 8.1 -käyttöön hyväksyttyjen laitteiden kanssa. Voit tarkistaa laitteen yhteensopivuuden Windows Compatibility Center -sivustosta.

Vianmääritys

Surfaceen asennettujen laitteiden näyttäminen

Voit tarkastella Surfaceen asennettuja laitteita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tietokone ja laitteet ja sen jälkeen Laitteet.
Näkyviin tulee käytettävissä olevien laitteiden luettelo.

Laitteet-kohdassa käytettävissä olevat toiminnot

Laitteet-kohdassa voit tehdä seuraavaa:

• Voit lisätä ja poistaa laitteita.
  • Voit tarkastella haluamaasi laitetta ja tarkistaa, onko sen toiminnassa ongelmia. Laite ei ehkä ole käynnistynyt, tai se on offline-tilassa.
  • Voit määrittää Surfacen tallentamaan oletusarvoisesti tiedostot siirrettävään USB-asemaan.
Jos haluat nähdä Surfaceen liitetyt laitteet Ohjauspaneelissa, katso ohjeaihetta Laitteiden ja tulostinten lisääminen, poistaminen ja hallinta.