Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Surface-suojan vianmääritys

Jos Surface ei havaitse kytkettyä suojaa, suoja lakkaa toimimasta tai jos näppäimien tai kosketuslevyn käytössä on ajoittaisia ongelmia, kokeile seuraavia ratkaisutapoja.

Huomautukset

Ennen kuin aloitat

Vaihe 1:  Irrota Surfaceen mahdollisesti kytketyt näyttösovittimet ja USB-laitteet (kuten tulostimet, näppäimistöt tai hiiret).
Vaihe 2:  Tarkista, että Surfacen sekä suojan magneettiliittimet ovat puhtaat ja ehjät. Kun virtalähde on irrotettu pistorasiasta, puhdista suojan liittimet pehmeällä liinalla, johon olet lisännyt hieman isopropyylialkoholia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen puhdistaminen ja hoitaminen.
Vaihe 3:  Kytke virtajohto toimivaan pistorasiaan ja kytke virtalähde Surfaceen.
Vaihe 4:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle, kuten pöydälle, seisontatuki auki ja Surfaceen kiinnitetty suoja kirjoitusasennossa.
Surface kirjoitusasennossa seisontatuki auki
Vaihe 5:  Yritä käyttää kosketuslevyä tai kirjoittaa sähköpostiviesti Sähköposti-sovelluksessa.

Jos ongelmat jatkuvat, kokeile ratkaisua 1.

Ratkaisu 1: Tarkista Surfacen ja suojan liitäntä

Vaihe 1:  Irrota suoja Surfacesta.
Vaihe 2:  Kiinnitä suoja takaisin ja varmista, että kaikki magneettiliittimet ovat kiinni Surfacen alareunassa.
Suojan kiinnittäminen Surfaceen

Suojan tulisi naksahtaa paikalleen. Välissä ei pitäisi näkyä rakoja eikä liitoskohdissa metallia. Jos liitäntä ei ole kunnollinen, irrota suoja ja kiinnitä se uudelleen.

Vaihe 3:  Aseta Surface tukevalle, tasaiselle pinnalle ja yritä taas kirjoittaa näppäimistösuojalla.

Jos suoja ei vieläkään toimi kunnolla, siirry ratkaisuun 2.

Ratkaisu 2: Asenna Surface- ja Windows-päivitykset

Varmista, että käytettävissäsi on Surfacen ja Windowsin uusimmat päivitykset. Toimi näin:

Vaihe 1:  Kiinnitä näppäimistösuoja Surfaceen.
Vaihe 2:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia, Päivitys ja palautus ja sitten Windows Update.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tarkista.
Vaihe 5:  Jos päivityksiä on saatavilla, napauta tai napsauta Näytä tiedot.
Vaihe 6:  Valitse asennettavat päivitykset napauttamalla tai napsauttamalla ja valitse sitten Asenna.
Surface täytyy ehkä käynnistää uudelleen päivitysten asentamisen jälkeen.
Kokeile käyttää näppäimistösuojaa uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi oikein, kokeile ratkaisua 3.

Ratkaisu 3: Tarkista asetukset

Jos suojan näppäimet eivät toimi

Varmista, ettei näppäimien toiston suodatusta ole otettu käyttöön helppokäyttöasetuksissa:

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin
ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta hakuruudun yläpuolella olevaa nuolta ja valitse Asetukset.
Vaihe 3:  Kirjoita hakuruutuun näppäimien toiston suodatus ja napauta tai napsauta hakutuloksissa Ota näppäimien toiston suodatus käyttöön tai poista se käytöstä.
Vaihe 4:  Tarkista Näppäimien toiston suodatus -kohdassa, että Näppäimien toiston suodatus -asetuksena on Ei käytössä.

Jos kosketuslevy ei toimi

Varmista, että kosketuslevyn virtaa ei ole katkaistu. Se, miten kosketuslevy otetaan käyttöön ja miten muita kosketuslevyasetuksia muutetaan, riippuu käytössä olevasta näppäimistösuojasta ja Surface-laitteesta. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kosketuslevy: sisäänrakennettu hiiri.

Käytössä oleva suoja
Käytössä oleva Surface
Muuta asetuksia täällä
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Tietokoneen asetukset
Touch Cover
Type Cover
Surface Pro
Surface RT
Ohjausalustan asetukset -sovellus (saatavilla Windows-kaupasta)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla
Touch Cover
Type Cover
Surface 2
Surface Pro 2
Kosketuslevyn asetuksia ei ole saatavilla
Jos olet muuttanut asetuksia ja Surface Pron tai Surface Pro 2:n kanssa on yhä ongelmia, kokeile ratkaisua 4.

Ratkaisu 4: Kahden painikkeen sammutus (vain Surface Pro ja Surface Pro 2)

Tärkeää
Älä tee näitä toimia Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa.

Tällä kahden painikkeen sammutuksella voit varmistaa, että Surface sammuu kokonaan. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta tai napsauta Asetukset, napauta tai napsauta Virta Virta-kuvake ja sammuta Surface napauttamalla tai napsauttamalla Sammuta.
Jos et voi sammuttaa Surfacea normaaliin tapaan, paina Virta-painiketta (oikealla ylhäällä) yhtäjaksoisesti 10 sekunnin ajan.
Vaihe 2:

Kun Surface käynnistyy, paina äänenvoimakkuuden suurennuspainiketta (vasemmassa reunassa) ja virtapainiketta samanaikaisesti vähintään 15 sekunnin ajan ja vapauta sitten kumpikin painike.

Näytössä voi vilkkua Surface-logo, mutta jatka painikkeiden painamista vähintään 15 sekunnin ajan.

Vaihe 3:  Kun vapautat painikkeet, odota 10 sekuntia.
Vaihe 4:  Käynnistä Surface uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

Jos Surfacen näppäimistösuojan kanssa on edelleen ongelmia, kokeile ratkaisua 5.

Ratkaisu 5: Siivoa Surface.

Surfacen siivoaminen tarkoittaa sitä, että Windows asennetaan uudelleen, mutta henkilökohtaiset tiedostosi ja asetuksesi sekä Surfaceen esiasennetut ja Windows-kaupasta asentamasi sovellukset säilyvät. Surface Prohon tai Surface Pro 2:een asentamasi työpöytäsovellukset poistetaan, mutta voit asentaa ne uudelleen Surfacen siivoamisen jälkeen.

Huomautus
Jos olet päivittänyt Surface Pron Windows 8 -versiosta Windows 8.1 -versioon, siivoaminen asentaa Surface Prohon uudelleen Windows 8:n (ei siis Windows 8.1 -versiota) sekä esiasennetut sovellukset. Muut sovellukset ja tekemäsi asetukset poistetaan. Voit asentaa ne uudelleen, kun siivoaminen on tehty.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lisäapua? Surface-tukiedustajat ovat valmiina auttamaan.
Aloitus

Kysy yhteisöltä

Ota yhteyttä avustavaan tukeen

Arvioitu odotusaika: minuuttia

Edustajamme eivät ole nyt tavoitettavissa. Yritä uudelleen palveluaikana.
Palveluajat
maanantai–perjantai
08:30–17:00 (UTC+2)

Meillä on teknisiä ongelmia.
Pyydä apua puhelimitse numerosta +358  9  817 10 4 00.

Verifying...