Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Tietoja tileistä: usein kysytyt kysymykset

Tilille, jolla kirjaudut sisään Surfaceen, on tallennettu asetuksesi, määrityksesi ja muita tietoja. Sisäänkirjautumisessa kannattaa käyttää Microsoft-tiliä. Näin saat saumattomasti käyttösi Windows-kaupan sovellukset, yhteisöpalvelut sekä tiedostojen ja valokuvien pilvitallennuksen.

Jos käytät Surfacea useiden henkilöiden kanssa, kullekin kannattaa luoda oma käyttäjätili. Näin kukin henkilö saa omat asetukset ja määritykset ja voi käyttää omia tiedostojaan ja sovelluksiaan. Jos sinulla on lapsia, voit myös määrittää lapsen tilin, jonka turvallisuutta on lisätty niin, että lapset näkevät vain sen, mitä haluat heidän näkevän Surfacea käytettäessä.

Huomautukset
  • Jos olet unohtanut Surfaceen kirjauduttaessa tarvittavan salasanan, katso ohjeaihetta Unohdin salasanani.
  • Jos muodostat Internet-yhteyden mobiililaajakaistaverkon avulla ja sinulla on kysyttävää laskutuksesta, datasiirron kustannuksista tai muista asioista, ota yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Mikä on Microsoft-tili?

Microsoft-tili tarkoittaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla kirjaudut Windowsiin. Kun kirjaudut Surfaceen Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen ja monet tiliisi liittyvät asetukset, määritykset ja sovellukset pysyvät ajan tasalla ja synkronoituina.

Jos olet aiemmin käyttänyt Microsoftin palveluja, joita ovat esimerkiksi Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive (aiemmalta nimeltään SkyDrive), Messenger, Skype ja Windows Phone, sinulla on jo Microsoft-tili (se on sähköpostiosoite, jolla kirjaudut sisään). Jos et muista näissä palveluissa käyttämääsi sähköpostiosoitetta, se ei haittaa. Rekisteröidy, niin saat uuden, ilmaisen sähköpostiosoitteen.

Minkälaisia tilejä voin käyttää sisäänkirjautumisessa?

Kun otat Surfacen käyttöön, sinulta kysytään, mitä tiliä haluat käyttää sisäänkirjautumisessa. Vaihtoehdot ovat nämä:

Uusi tai aiemmin luotu Microsoft-tili

Microsoft-tiliä (sähköpostiosoitetta ja salasanaa) käyttämällä Surfacen käyttö sujuu parhaiten. Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi sähköpostiosoitetta tai hankkia uuden sähköpostiosoitteen. (Voit esimerkiksi käyttää Microsoft-tilin kanssa Outlook.com-, Gmail- tai Yahoo!-osoitetta.)

Paikallinen tili

Tämä tilityyppi mahdollistaa helpon pääsyn Surfacen sisältöön, mutta ei mitään muuta. Kun haluat käyttää esimerkiksi sellaisia palveluja kuin OneDrive (aiemmalta nimeltään SkyDrive), Skype ja yhteisöpalvelut, sinun on kirjauduttava kuhunkin niistä erikseen joka kerta.

Voit myöhemmin yhdistää Microsoft-tilin paikalliseen tiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös paikallista tiliä käytettäessä.

Toimialuetili

Jos työskentelet organisaatiossa, joka on antanut sinulle verkkotoimialueessa olevan käyttäjänimen, voit kirjautua kyseisellä tilillä Surface Prohon tai Surface Pro 2:een. Kysy organisaatiosi IT-vastaavilta, miten tämä tapahtuu.

Voit myöhemmin yhdistää Microsoft-tilin toimialuetiliin ja saada näin Microsoft-tilistä koituvat edut myös toimialuetiliä käytettäessä.

Mistä tiedän käyttämäni tilin tyypin:

Jos olet jo luonut tilin tai jos sellainen on luotu sinulle, näet tilityypin seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2: Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tilit.
Tilisi tiedot näkyvät nimesi alapuolella:
  • Jos näkyvissä on sähköpostiosoite, käytössäsi on Microsoft-tili.
  • Jos näkyvissä on paikallinen tili, tilisi koskee pelkästään Surfacea (sitä ei ole yhdistetty pilvipalveluun). Jos haluat vaihtaa Microsoft-tiliin, napauta tai napsauta Yhdistä Microsoft-tili.
  • Jos näkyvissä on verkkotoimialue (toimialuenimi\käyttäjänimi), käytössäsi on toimialuetili, esimerkiksi työpaikkasi tili. Jos haluat yhdistää Microsoft-tilisi toimialuetiliin, napauta tai napsauta Yhdistä Microsoft-tili. Tämä on kuvattu ohjeaiheessa Microsoft-tilin yhdistäminen toimialuetiliin.
Huomautus
Surface RT:ssä tai Surface 2:ssa ei voi liittyä eikä kirjautua verkkotoimialueeseen.

Miksi Microsoft-tiliä kannattaa käyttää?

Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, Surface yhdistetään pilveen. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

• Ystäviesi yhteystiedot päivittyvät automaattisesti Outlook-, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-tileiltäsi sekä muilta tileiltäsi.
  • Voit synkronoida värimallin, selaimen suosikit, sovellukset ja muut henkilökohtaiset asetukset muiden Microsoft-tilillä käytettävien Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 tietokoneiden kanssa.
  • Pääset käsiksi asiakirjoihin, valokuviin ja muihin luomiisi tiedostoihin kaikista tietokoneista, sillä ne tallennetaan oletusarvoisesti OneDrive-palveluun. Windows 8.1:ssä OneDrive toimii kuin paikallinen kansio, joka seuraa mukana missä tahansa kirjaudut sisään Microsoft-tililläsi.
  • Voit ostaa sovelluksia Windows-kaupasta. Kauppa käyttää omaa tiliäsi ostamiesi sovellusten seurannassa, joten voit ladata ja päivittää sovelluksia sekä asentaa niitä uudelleen aina tarvitessasi.
  • Haluatko lisätä tai muuttaa Microsoft-tilisi maksutavan? Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows-kaupan maksutavan muokkaaminen ja laskutushistorian tarkasteleminen.

Jos käytössäsi ei ole Microsoft-tiliä, se ei haittaa – voit määrittää Microsoft-tilin milloin tahansa.

Miten voin vaihtaa salasanan tai kuvan tai muuttaa muita tilin asetuksia?

Voit vaihtaa salasanan, lisätä tai vaihtaa tilin kuvan ja muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2: Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 3: Napauta tai napsauta Tilit.
Vaihe 4:  Seuraavaksi voit muuttaa tilin asetukset:
  • Valitse napauttamalla tai napsauttamalla Tilisi.
    Voit lisätä tai luoda tilin kuvan, muodostaa yhteyden Microsoft-tiliin tai katkaista yhteyden sekä käsitellä muita tilin asetuksia verkossa.
  • Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset
    . Voit vaihtaa salasanan, luoda kuvasalasanan tai PIN-koodin ja valita, tarvitaanko salasanaa, kun Surface herätetään lepotilasta. Näitä muutoksia varten on annettava tilin salasana. Jos sinulla ei ole salasanaa, voit luoda sellaisen täällä.

Mitä järjestelmänvalvojatilillä voi tehdä?

Surfacen käyttöönoton yhteydessä ensiksi luotu tili on järjestelmänvalvojatili. Järjestelmänvalvojatilin avulla voit muuttaa asetuksia, asentaa sovelluksia sekä luoda ja poistaa käyttäjätilejä. Jos käytät samaa Surfacea useiden henkilöiden kanssa, voit luoda kullekin oman käyttäjätilin.

Miten voin lisätä tilin Surfaceen?

Vaihe 1: Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3: Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4: Napauta tai napsauta Tilit ja sitten Muut tilit.
Vaihe 5: Napauta tai napsauta Lisää tili.
Vaihe 6:  Valitse seuraavaksi jokin seuraavista vaihtoehdoista:
  • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita se ja napauta tai napsauta Seuraava.
  • Jos uusi tili käyttää sisäänkirjautumisessa uutta Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, napauta tai napsauta Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
  • Jos uusi tili ei käytä sisäänkirjautumisessa Microsoft-tiliä, napauta tai napsauta Kirjaudu ilman Microsoft-tiliä (ei suositella), anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Paikallinen tili. Voit yhdistää paikallisen tilin Microsoft-tiliin myöhemmin.
Vaihe 7: Määritä tili noudattamalla kehotteita.

Käyttäjätilejä on kolmentyyppisiä. Jokainen tyyppi antaa Surfacen käyttäjälle eri määrän oikeuksia:

• Järjestelmänvalvojatili. Sisältää eniten oikeuksia. Järjestelmänvalvoja voi muuttaa asetuksia, asentaa sovelluksia sekä luoda ja poistaa käyttäjätilejä.
  • Tavallinen käyttäjätili. Tavallisella tilillä käyttäjät voivat luoda ja muuttaa omia tiedostojaan sekä muuttaa henkilökohtaisia asetuksiaan, kuten salasanan ja aloitusnäytön.
  • Lapsen tili. Lapsen tili muistuttaa tavallista tiliä sillä erotuksella, että sille voi asettaa käytettyjä pelejä, sovelluksia ja verkkosivustoja koskevia rajoituksia. Voit myös valvoa, mitä lapset Surfacella tekevät ja miten paljon aikaa he sen parissa kuluttavat. Lisätietoja on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.
Voit muuttaa tilityypin tilin perustamisen jälkeen. Ohjeet on annettu jäljempänä Voinko muuttaa toisen käyttäjän tilityypin Surface-laitteessani? -kohdassa.

Miten voin lisätä lapsen tilin?

Vaihe 1:  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Tilit ja sitten Muut tilit.
Vaihe 5:  Napauta tai napsauta Lisää tili ja sitten Lisää lapsen tili.
Vaihe 6:  Valitse seuraavaksi jokin seuraavista vaihtoehdoista:
  • Jos haluat käyttää lapsen aiempaa Microsoft-tilin sähköpostiosoitetta, kirjoita lapsen sähköpostiosoite ja napsauta sitten Seuraava.
  • Jos haluat luoda uuden sähköpostiosoitteen lapselle, napauta tai napsauta Rekisteröi uusi sähköpostiosoite, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
  • Jos et halua, että lapsi käyttää sähköpostiosoitetta, napauta tai napsauta Lisää lapsen tili ilman sähköpostia, anna pyydetyt tiedot ja napauta tai napsauta Seuraava.
Vaihe 7:  Määritä tili noudattamalla kehotteita.

Voit halutessasi rajoittaa aikaa, jonka lapsesi viettää tietokoneen parissa, ja estää häneltä tiettyjen sovellusten, sivustojen ja pelien käytön. Lisätietoja Windowsiin sisältyvien Perheturva-ominaisuuksien käytöstä on ohjeaiheessa Lasten suojeleminen tietokoneen käytön aikana.

Voinko muuttaa toisen käyttäjän tilityypin Surface-laitteessani?

Järjestelmänvalvojatilillä voit vaihtaa Surface-laitettasi käyttävän toisen henkilön tilityypin. Voit tehdä toisen henkilön tilistä järjestelmätilin, tavallisen tilin tai lapsen tilin. Toimi näin:

Vaihe 1: Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2:  Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3: Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4: Napauta tai napsauta Tilit ja sitten Muut tilit.
Vaihe 5: Napauta tai napsauta muutettavaa tiliä ja napauta tai napsauta sitten Muokkaa.
Vaihe 6: Valitse avattavasta luettelosta Tilityyppi.

Miten voin poistaa tilin?

Jos poistat käyttäjätilin, kaikki asetukset, tiedostot ja tiedot menetetään, ellei niitä ole varmuuskopioitu tai tallennettu toiseen paikkaan. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien, asiakirjojen ja muiden kohteiden varmuuskopioiminen. Käyttäjätilin poistaminen:

Vaihe 1: Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojatilillä.
Vaihe 2: Sipaise aloitusnäytössä oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 3: Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia.
Vaihe 4: Napauta tai napsauta Tilit ja sitten Muut tilit.
Vaihe 5: Napauta tai napsauta muutettavaa tiliä ja napauta tai napsauta sitten Poista.
Vaihe 6: Napauta tai napsauta Poista tili ja tiedot.

Kysy yhteisöltä

Ota yhteyttä avustavaan tukeen

Arvioitu odotusaika: minuuttia

Edustajamme eivät ole nyt tavoitettavissa. Yritä uudelleen palveluaikana.
Palveluajat
maanantai–perjantai
08:30–17:00 (UTC+2)

Meillä on teknisiä ongelmia.
Pyydä apua puhelimitse numerosta +358  9  817 10 4 00.

Verifying...