Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Sisään- ja uloskirjautuminen Surfacella

Kun haluat käyttää Surfacea, sinun täytyy kirjautua sisään. Tutustu eri tapoihin, joilla voit kirjautua sisään Surfaceen ja siitä ulos, sekä tilien vaihtamiseen ja näytön lukituksen avaamiseen.

Sisäänkirjautuminen

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Anna käyttäjätilisi salasana, jos laite kysyy sitä.
Jos haluat kirjautua sisään jollakin toisella tilillä, napauta tai napsauta Edellinen-painiketta ja valitse sitten tili.
Huomautukset

Kirjautuminen ulos tai lukitseminen

Mitä eroa on uloskirjautumisella ja lukitsemisella?

• Kun kirjaudut ulos, kaikki käytössä olleet sovellukset sulkeutuvat.
  • Lukitseminen puolestaan suojaa tiliäsi käytöltä, ja toinen käyttäjä voi kirjautua sisään omalla tilillään niin, että käyttämäsi sovellukset eivät sulkeudu.

Voit kirjautua ulos Surfacesta tai lukita sen seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Kirjaudu ulos tai Lukitse.
Vihjeitä
  • Paina Windows-logonäppäin Windows-logonäppäin + L -näppäinyhdistelmää, kun haluat lukita Surfacen nopeasti.
  • Toinen pikanäppäin: Paina Ctrl+Alt+Del-näppäinyhdistelmää ja valitse Lukitse tai Kirjaudu ulos.

Vaihtaminen toiseen tiliin

Jos jaat Surfacen toisen käyttäjän kanssa, voit siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos tai sulkematta sovelluksia. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta tilisi kuvaa aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta jotakin tiliä.
Jos haluamaasi tiliä ei näy, napauta tai napsauta Vaihda tiliä ja valitse sitten haluamasi tili.

Voit vaihtaa käyttäjätiliä myös sisäänkirjautumisnäytössä. Toimi näin:

Vaihe 1:  Poista näytön lukitus sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin tai painamalla jotakin näppäintä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Takaisin-nuolta ja valitse sitten jokin tili.

Salasanan kysymisen määrittäminen

Voit määrittää salasanan pakolliseksi kirjauduttaessa sisään Surfaceen. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta sitten Tilit.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset, napauta tai napsauta Salasanakäytäntö-kohdassa Muuta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
Asetus ei ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro on yhdistetty verkkotoimialueeseen.

Muut sisäänkirjautumistavat

Käytettävissä on kaksi muuta sisäänkirjautumistapaa: PIN-tunnus ja kuvasalasana. (Nämä vaihtoehdot eivät ole ehkä käytettävissä, jos olet lisännyt työsähköpostitilejä Sähköposti-sovellukseen tai liittynyt verkkotoimialueeseen.)

Kuvasalasanan määrittäminen

Voit kirjautua sisään käyttämällä kosketusliikettä haluamassasi kuvassa, joka voi olla Surfacessa, SkyDrive-palvelussa tai omassa verkossasi. Eikö sinulla ole vielä kuvia? Ota nyt kuva Surfacen kameralla. Lisätietoja on ohjeaiheessa Surfacen kamerat.

Voit ottaa käyttöön kuvasalasanan seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta sitten Tilit
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset ja napauta tai napsauta Kuvasalasana-kohdassa Lisää.
Vaihe 4:  Kirjaudu sisään käyttämällä Microsoftin tilitietoja ja valitse sitten kuva ja määritä liike noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.

PIN-tunnuksen luominen

Voit kirjautua nopeasti sisään antamalla nelinumeroisen PIN-tunnuksen salasanan sijasta. Toimi näin:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Asetukset.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta Asetukset.)
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Muuta tietokoneen asetuksia ja napauta tai napsauta sitten Tilit.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Kirjautumisasetukset ja napauta tai napsauta PIN-tunnus-kohdassa Lisää
. Jos tililläsi ei ole salasanaa, sellainen on määritettävä ennen PIN-tunnuksen luomista.
Vaihe 4:  Vahvista nykyinen salasanasi. Sen jälkeen voit luoda PIN-tunnuksen.

Nyt voit kirjautua sisään nelinumeroisella PIN-tunnuksella.

Huomautus
Jos olet lisännyt työsähköpostitilin Sähköposti-sovellukseen tai jos Surface Pro -laitteesi on yhdistetty verkkotoimialueeseen, suojauskäytännöt voivat estää PIN-tunnuksen tai kuvasalasanan luomisen. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojalta.

Ota yhteyttä

Tarvitsetko lisäapua? Surface-tukiedustajat ovat valmiina auttamaan.
Aloitus

Kysy yhteisöltä

Ota yhteyttä avustavaan tukeen

Arvioitu odotusaika: minuuttia

Edustajamme eivät ole nyt tavoitettavissa. Yritä uudelleen palveluaikana.
Palveluajat
maanantai–perjantai
08:30–17:00 (UTC+2)

Meillä on teknisiä ongelmia.
Pyydä apua puhelimitse numerosta +358  9  817 10 4 00.

Verifying...