Tiedostojen siirtäminen Surfaceen

Voit helposti lisätä musiikki-, kuva- ja videotiedostoja sekä asiakirjoja Surfaceen.

Alla on mainittu joitakin tapoja, joilla voi siirtää tiedostoja Surfaceen:

• Lisää tiedostot OneDrive-palveluun (aiemmalta nimeltään SkyDrive), johon pääsee käsiksi Surfacesta.
  • Muodosta yhteys verkossa olevaan tietokoneeseen.
  • käyttämällä USB-mustitikkua tai muistikorttia – Surfacen kanssa yhteensopivia ovat niin microSD-, microSDHC- kuin microSDXC-korttikin.
  • Surface Pro: Voit siirtää tiedostoja ja asetuksia toisesta PC:stä käyttämällä Windowsin asetusten siirtämistä.

Windowsissa on neljä valmista kirjastoa: Asiakirjat, Musiikki, Kuvat ja Videot. Tiedostot (ja kansiot) kannattaa sijoittaa niitä vastaaviin kirjastoihin, jotta ne näkyvät eri sovelluksissa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Kirjastot: kansion lisääminen tai poistaminen.

Miten paljon tallennustilaa Surfacessa on?

Voit tarkistaa Surfacen tallennustilan koon seuraavasti:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Resurssienhallinta Resurssienhallinta-kuvake.
Näkyviin tulee käytettävissä olevaa vapaa tila ja kaikki tila. Jos tila on vähissä, asema on merkitty punaisella.

Käytettävissä olevan vapaan tilan löytäminen Resurssienhallinnassa
Huomautus
Esiasennetut ohjelmat ja sovellukset vievät paljon tilaa. Tarkempia tietoja on ohjeaiheessa Surfacen levytilasta usein kysytyt kysymykset.

Tietoja Surfacen levytilan vapauttamisesta on ohjeaiheessa Levytilan vapautusvihjeitä.

OneDrive-palvelun käyttäminen

Voit lisätä haluamasi tiedostot OneDrive-palveluun, jolloin niitä voi käyttää Surfacesta. Lisää tiedostot ensin OneDrive-palveluun. Toimi näin:

Vaihe 1:  Siirry tietokoneeseen, jossa on Surfaceen kopioitavat tiedostot.
Vaihe 2:  Siirry OneDrive.com-sivustoon ja lataa sinne tiedostot. Ohjeet tähän löytyvät ohjeaiheesta Valokuvien ja tiedostojen lataaminen.

Kun tiedostot ovat OneDrive-palvelussa, voit käyttää niitä Surfacen OneDrive-sovelluksella. Toimi näin:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä OneDrive.
Vaihe 2:  Siirry kansioon, joka sisältää haluamasi tiedostot.
Vaihe 3:  Toimi näin:
  • Avaa: Napauta tai napsauta tiedostoa.
  • Lataa: Sipaise tiedostoa (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja napauta sitten Aseta offline-tilaan.

Surfaceen offline-tilassa tallennetut tiedostot ovat paikallisia tiedostoja, jotka voi avata ilman Internet-yhteyttä. Lisätietoja on ohjeaiheessa OneDrive-palvelun käytön aloittaminen . Katso kohtaa Tiedostojen käyttäminen offline-tilassa.

Huomautukset
  • OneDrive-palvelun käyttöä varten tarvitaan Microsoft-tili.
  • Office 2013 -sovellukset tallentavat asiakirjat oletusarvoisesti OneDrive-palveluun, kun olet kirjautunut sisään Microsoft-tilillä.
  • Käytätkö mobiililaajakaistaa? Tietojen synkronoiminen tai lähettäminen mobiililaajakaistayhteydessä voi aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisätietoja on ohjeaiheessa Hallitse tietojen käyttöä mobiililaajakaistaverkossa.

Yhteyden muodostaminen verkossa olevaan tietokoneeseen

Surfacella voit käsitellä verkkoon liitetyissä tietokoneissa olevaa musiikkia, kuvia, videoita ja asiakirjoja. Voit tarkastella verkossasi jaettuja tiedostoja ja kansioita seuraavasti:

Vaihe 1:  Sipaise näytön oikeasta reunasta sisäänpäin ja napauta sitten Hae.
(Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin ja napsauta Hae.)
Vaihe 2:  Kirjoita hakuruutuun Resurssienhallinta ja napauta tai napsauta Resurssienhallinta.
Vaihe 3:  Surfacesta käytettävissä olevat tiedostot näkyvät Kotiryhmä- tai Verkko-kohdassa.
Huomautus
Jos olet kotiverkossasi, ota verkossa jakaminen käyttöön, jotta Surface havaitsee muut verkossa olevat tietokoneet.

USB-muistitikun tai muistikortin käyttäminen

Voit siirtää tiedostoja Surfaceen myös kopioimalla ne USB-muistitikkuun tai muistikortille (Surfacen kanssa yhteensopivia ovat microSD-, microSDHC- ja microSDXC-kortit) ja lisäämällä sitten tiedostot Surfaceen.

Toimi näin:

Vaihe 1:  Kopioi tiedostot USB-muistitikkuun tai muistikorttiin toisessa tietokoneessa.
Vaihe 2:  Aseta USB-muistitikku tai muistikortti Surfaceen. (Jos haluat tietää, mistä kyseiset portit löytyvät Surfacessa, katso ohjeaihetta Surfacen ominaisuudet.)
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää ilmoitusta.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja tai Tuo valokuvat ja videot.
Resurssienhallinta avautuu.
Vaihe 5:  Valitse Surfaceen lisättävät tiedostot tai kansiot.
Vaihe 6:  Napauta tai napsauta Aloitus ja sitten Kopioi kohteeseen.
Vaihe 7:  Valitse sijainti. Jos muistitikussa tai -kortissa on esimerkiksi asiakirjoja, valitse Tiedostot.

Ohjeita Resurssienhallinnan käyttöön on ohjeaiheessa Tiedostojen ja kansioiden käsitteleminen.