Internetin selaaminen Internet Explorer 11:llä

Surfacessa on kaksi Internet Explorer -versiota, joilla on sama selaushistoria ja asetukset.

Internetin käyttö koskettamalla tai työpöydältä ei ole koskaan ollut helpompaa. Riittää, kun muodostat Internet-yhteyden tai käytät puhelimen Internet-yhteyttä, avaat Internet Explorerin ja aloitat Internetin käytön.

Kosketuskäyttöön optimoitu Internet Explorer

Internet Explorer 11 on optimoitu kosketustekniikkaa varten. Ruudut ja välilehdet ovat suuria, jotta niitä on helppo napauttaa, ja ne näkyvät vain tarvittaessa.

Uudistettu Internet Explorer 11 Microsoft Surfacessa

Oletusselaimen määrittäminen

Jos haluat käyttää Internetiä koskettamalla, aseta Internet Explorer oletusselaimeksi. Jos Internet Exploreria ei ole asetettu oletusselaimeksi, vain Internet Explorerin työpöytäversio on käytettävissä Surfacessa. Oletusselain määritetään näin:

Vaihe 1:  Valitse aloitusnäytöstä Oletusohjelmat.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta hakutuloksissa Oletusohjelmat.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Määritä oletusohjelmat ja sitten Internet Explorer.
Vaihe 4:  Napauta tai napsauta Aseta tämä ohjelma oletukseksi ja sitten OK.

Internetin selaaminen

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Internet Explorer.
Vaihe 2:

Avaa osoiterivi sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella).
Suosikkisivustojesi ruudut ja avoimet välilehdet näkyvät osoiterivin yläpuolella (saat kaikki ruudut näkyviin vierittämällä).

Vaihe 3:  Kirjoita osoiteriville WWW-osoite tai hakusana tai napauta tai napsauta välilehteä, kiinnitettyä sivustoa tai suosikkisivustoasi.
Vihjeitä
  • Sipaisemalla näytön yli voit palata aiemmin samassa istunnossa vierailemiisi sivustoihin. Usein käyttämäsi sivustot näet osoiteriviä napauttamalla tai napsauttamalla.
  • Voit siirtyä nopeasti suosikkiesi ja välilehtien välillä napauttamalla tai napsauttamalla sovelluskomennoissa Suosikit-painiketta Suosikit-painike tai Välilehdet-painiketta Välilehdet-painike. Voit vaihtaa näytettäviä suosikkisivustojasi napauttamalla tai napsauttamalla Suosikit-kohdan viereistä alanuolta. Valitse Kaikki, Suosikit-palkki tai Kiinnitetty aloitusnäyttöön.
  • Jaa-oikopolun avulla voit jakaa verkkosivut ystävien kanssa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Valokuvien, linkkien ja muiden kohteiden jakaminen.
  • Jos haluat tietää, miten kotisivu vaihdetaan, katso ohjeaihetta Kotisivun vaihtaminen.
Huomautukset
  • Jos verkkosivusto ei näy odotetulla tavalla, kokeile lisätä sivusto Yhteensopivuusnäkymä-luetteloon.
  • Jos haluat muuttaa asetuksia, sipaise Internet Explorerissa näytön oikeasta reunasta sisäänpäin, napauta Asetukset ja napauta sitten Asetukset. (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin ja napsauta sitten Asetukset ja sitten Asetukset.)
  • Jotkin asetukset ovat käytettävissä vain Internet Explorerin työpöytäversiosta. Lisätietoja on jäljempänä työpöytäjakson Internet Explorer -osiossa.

Useiden selausikkunoiden käyttäminen

Voit avata Internet Explorer 11:ssä useita ikkunoita ja tarkastella kahta ikkunaa rinnakkain. Avaa uusi ikkuna painamalla Internet Explorer -ruutua aloitusnäytössä pitkään (tai napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitsemalla sitten Avaa uusi ikkuna.

Voit katsella näytössä kahta ikkunaa rinnakkain. Avaa toinen ikkuna ja vedä yläreunasta alaspäin näytön oikeaan tai vasempaan reunaan. Vedä sitten toinen ikkuna sisään näytön vasemmasta reunasta.

Siirtyminen välilehtien avulla

Voit avata uuden välilehden tai siirtyä välilehdestä toiseen sipaisemalla näytön alareunasta ylöspäin (tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella). Osoiterivin yläpuolelle avautuu välilehtirivi, jolla näkyy pieni osa avoimina olevista verkkosivuista.

• Voit siirtyä haluamaasi selainikkunaan napauttamalla tai napsauttamalla sitä.
  • Avaa uusi selainvälilehti napauttamalla tai napsauttamalla Uusi välilehti -painiketta Uusi välilehti -painike. Kirjoita sitten URL-osoite tai hakusana tai valitse jokin usein käyttämistäsi sivustoista tai suosikkisivustoistasi.
  • Avaa InPrivate-välilehti tai äskettäin sulkemasi välilehti napauttamalla tai napsauttamalla painiketta, jossa on kolme pistettä (…).

Internet-suosikkisi

Voit kiinnittää sivustoja aloitusnäyttöön tai lisätä niitä selaimesi suosikkeihin. Sivuston kiinnittäminen aloitusnäyttöön:

Vaihe 1:  Tuo sovelluskomennot näkyviin sipaisemalla alareunasta ylöspäin (tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella).
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Suosikit-painiketta Suosikit-painike , napauta tai napsauta Kiinnitä sivusto -painiketta Kiinnitä sivusto -painike ja valitse sitten Kiinnitä aloitusnäyttöön.

Sivustojen lisääminen selaimen suosikkeihin:

Vaihe 1:  Siirry verkkosivustoon, jonka haluat lisätä.
Vaihe 2:  Tuo sovelluskomennot näkyviin sipaisemalla alareunasta ylöspäin (tai napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella) ja tuo sitten Suosikit-palkki näkyviin napauttamalla tai napsauttamalla Suosikit-painiketta Suosikit-painike.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Lisää suosikkeihin Lisää suosikkeihin -painike ja sitten Lisää.
Lisätietoja on ohjeaiheessa Suosikkien lisääminen, tarkasteleminen ja järjestäminen.

Jos käytössäsi on Microsoft-tili, voit synkronoida selaimesi suosikit ja historian Windows RT- ja Windows 8 -tietokoneiden välillä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Asetusten synkronoiminen.

Internet-sisällön lukeminen selkeässä muodossa

Selaillessasi Internet-suosikkisisältöäsi etsi osoiteriviltä Lukunäkymä-kuvaketta Lukunäkymä-painike. Lukunäkymä poistaa kaiken ylimääräisen sisällön, kuten mainokset, joten itse tarina on etualalla keskipisteenä. Avaa sivu lukunäkymässä napauttamalla tai napsauttamalla kuvaketta. Kun haluat palata selausnäkymään, napauta tai napsauta kuvaketta uudelleen.

Voit mukauttaa lukunäkymää, esimerkiksi fonttityyliä ja tekstin kokoa. Lisätietoja on ohjeaiheessa Internet Explorer 11:n käytön aloitus.

Internet Explorerin työpöytäversio

Voit selata Internetiä työpöydältä Internet Explorerin työpöytäversiolla.

Internet Explorer -työpöytäsovellus:

Vaihe 1:  Napauta tai napsauta aloitusnäytössä Työpöytä (tai paina näppäinyhdistelmää Windows-logonäppäin windows-logo + D). Jos aloitusnäytössä ei näy Työpöytä-ruutua, sipaise ylöspäin ja napauta tai napsauta sovellusnäkymässä Työpöytä.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta tehtäväpalkissa Internet Explorer -kuvaketta.
Huomautus
Jos tarkastelemasi verkkosivusto ei näytä odotetun kaltaiselta, voit kokeilla yhteensopivuusnäkymän käyttämistä. Lisätietoja on ohjeaiheessa Sivuston näyttöongelmien korjaaminen Yhteensopivuusnäkymässä.

Selaimen asetusten muuttaminen

Jos haluat muuttaa selaimen asetuksia, napauta Internet Explorerin (työpöytäversion) oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-kuvaketta ja napauta tai napsauta Internet-asetukset. (Jos tarvitset lisätietoa asetuksesta, napauta tai napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkkiä, ?.)

Esimerkki ponnahdusikkunoiden eston poistamisesta käytöstä:

Vaihe 1:  Avaa työpöydän Internet Explorer.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Asetukset-kuvaketta Asetukset-kuvake ja napauta tai napsauta sitten Internet-asetukset.
Vaihe 3:  Napauta tai napsauta Tietosuoja-välilehteä ja poista sitten valinta Ota ponnahdusikkunoiden esto käyttöön -valintaruudusta.

Selaushistoria

Selaushistorian tarkastaminen:

Vaihe 1:  Avaa Internet Explorerin työpöytäversio.
Vaihe 2:  Napauta tai napsauta Suosikit-kuvaketta Suosikit-kuvake ja napauta tai napsauta sitten Historia-välilehteä.

Lisäosat, Flash ja muu multimediasisältö

Internet Explorer 11:ssä on ilmaisia lisäosia, joilla voi toistaa HTML5-videoita ja monia Adobe Flash Player -videoita tarvitsematta asentaa erillistä lisäosaa.

Lisäosat

Surface RT ja Surface 2: Internet Explorer ei tue lisäosia.

Surface Pro: Jos haluat käyttää selaimen lisäosaa tai työkaluriviä, sinun täytyy käyttää Internet Explorerin työpöytäversiota. Lisätietoja on ohjeaiheessa Internet Explorerin lisäosien hallinta.

Adobe Flash -yhteensopivuus

Adobe Flashia tuetaan monissa verkkosivustoissa Surfacessa.

Surface Pro: Jos et voi katsella Flash-sisältöä Internet Explorerilla, käytä Internet Explorerin työpöytäversiota.

Java- ja Silverlight-yhteensopivuus

Surface RT ja Surface 2: Java- ja Silverlight-laajennuksia ei tueta.

Surface Pro: Voit asentaa Javan tai Silverlight-lisäosan Internet Explorerin työpöytäversioon.

Äänen suoratoisto taustalla

Jos haluat suoratoistaa verkkosivustossa olevaa ääntä käyttäessäsi muita sovelluksia, toimi seuraavasti:

Huomautus

Xbox Music -sovelluksella soittamasi musiikki ei katkea, kun vaihdat sovellusta tai kun näyttö sammuu. Lisätietoja on ohjeaiheessa Musiikin kuunteleminen Surfacella.