Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Bli kjent med Windows

Det er mye å utforske i Windows. Her er en rask oversikt.

Hva er nytt i Windows 8.1-oppdateringen

Den siste oppdateringen for Windows 8.1 og Windows RT 8.1 har forbedringer for å gjøre Windows mer brukervennlig og praktisk, og den har sikkerhets- og ytelsesforbedringer. Du må ha oppdateringen installert for å motta senere sikkerhetsoppdateringer for Windows 8.1 eller Windows RT 8.1.

Få oppdateringen

Windows 8.1-oppdatering og Windows RT 8.1-oppdatering er tilgjengelig gratis gjennom Windows Update. For å se om du kjører siste oppdatering, se om søkeknappen Søk-knapp vises ved siden av kontobildet ditt på startskjermen. Hvis ikke kan du se Installere den siste Windows 8.1-oppdateringen for å få oppdateringen.

Nye funksjoner: Enklere tilgang til favorittapper og viktige kontroller

• Søkeknappen Søk-knapp vises ved siden av kontobildet ditt på startskjermen. Hvis du har Surface Pro eller Surface Pro 2, finnes av/på-knappen også der. (Av/på-knappen vises ikke på startskjermen for Surface RT og Surface 2. Du finner av/på-knappen ved å bruke Innstillinger-perlen.)
Startskjermen i Windows 8.1-oppdatering
  • Windows Store er festet til oppgavelinjen.
  • Du kan starte og bytte mellom apper fra oppgavelinjen. Hvis du vil vite mer, kan du se Slik bruker du oppgavelinjen.
Oppgavelinje på skrivebord i Windows 8.1-oppdatering
  • Når du installerer nye apper ser du en melding nederst til venstre på startskjermen.
Windows 8-1-oppdatering melding om nye installerte apper

Bruke skrivebordet

• Startskjerm eller skrivebord? Arbeid der du er komfortabel. Windows 8.1-oppdateringen gjør det enkelt å bruke både Windows Store-apper og skrivebordsapper fra startskjermen eller fra oppgavelinjen på skrivebordet.

Vil du gå direkte til skrivebordet når du logger på? Se Start på skrivebord i stedet for startskjermen for å finne ut hvordan.

Mer kjente alternativer for mus og tastatur

• Flytt musen øverst på skjermen for å se Lukk-knappen i enhver app.
Lukk-knapp Windows 8.1-oppdatering
  • Høyreklikk en flis på startskjermen og du ser en snarveismeny med hva du kan gjøre med en flis.
Snarveismeny Windows 8.1-oppdatering

Velkommen til den nye Windows

Er du ny i Windows 8? Dette er det grunnleggende.

Startskjerm og perler

Startskjermen og perlene for Søk, Del, Start, Enheter og Innstillinger er din portal til alle tingene du kan gjøre med Surface.

Leter du etter skrivebordet? Trykk eller klikk Skrivebord-flisen på startskjermen, eller klikk nedpilen Ned-pil for å gå til Apper og klikk på skrivebord der.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Tilpasse startskjermen.

Gå til startskjermen

Du kan gå tilbake til startskjermen på flere måter:

• Trykk Windows-knappen Windows-knapp på Surface.
  • Trykk Windows-logotasten Windows-logotast på tastaturet.
  • Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Start.
  • Flytt musen til nedre venstre hjørne av skjermen og trykk eller klikk på Start-knappen Start-knapp.

Perlene: Søk, Del, Start, Enheter og Innstillinger

Uansett hvor du er i Windows, kan du bruke perlene til å gjøre det du gjør oftest, som å søke, dele koblinger og bilder, koble til enheter og endre innstillinger. Slik åpner du dem:

Berøring: Sveip inn fra høyre kant av skjermen.

Mus: Pek på øvre høyre hjørne av skjermen, og flytt musepekeren ned.

Tastatur: Trykk en perletast på et skriveomslag.
Du kan også trykke på Windows-logotasten Windows-logotast + C for å hente frem perleverktøylinjen. Trykk på pilen opp/ned for å bla gjennom perlene.

For informasjon om hva du kan gjøre med perlene, se Perler: Søk, del, start, enheter og innstillinger

Sveip inn fra høyre kant av skjermen for å se perlene.

Apper og Windows Store

Surface leveres med innebygde apper som OneDrive, Bilder, E-post og Personer.

I Windows Store finnes tusenvis av flere apper. Bla gjennom, søk, se anbefalinger eller vis lister over de mest populære appene for å finne akkurat den du ønsker.

Trykk eller klikk Store på startskjermen eller i oppgavelinjen for å åpne Windows Store.

Obs!
For å få apper fra Windows Store, må du logge på med en Microsoft-konto.

For mer informasjon om bruk av apper i det nye Windows, se Åpne app-kommandoer, Bytt mellom åpne apper og Bruk mer enn én app om gangen.