Flytt filer til Surface

Det er enkelt å legge til musikk, bilder, videoer og dokumenter til Surface.

Her er noen måter du kan flytte filer til Surface:

• Legg filer til OneDrive (tidligere kalt SkyDrive) så du kan få tilgang til dem fra Surface.
  • Koble til en datamaskin i nettverket
  • Bruk en USB-flash-enhet eller et minnekort – både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort virker med Surface.
  • Surface Pro: Bruk Windows Enkel overføring til å overføre filer og innstillinger fra en annen PC.

Windows leveres med fire bibliotek: Dokumenter, Musikk, Bilder og Videoer. For at filene (og mappene) dine skal vises i appene, er det lurt å legge dem i riktig bibliotek. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Biblioteker: Legge til eller fjerne en mappe.

Hvor mye plass har jeg på min Surface?

Slik ser du hvor mye plass som er tilgjengelig på Surface:

Trinn 1:  Trykk eller klikk SkrivebordStart-skjermen.
Trinn 2:  I oppgavelinjen, trykk eller klikk Filutforsker Filutforsker-ikon.
Mengde ledig plass som er tilgjengelig og total tilgjengelig plass vises. Hvis du begynner å få lite ledig plass, markeres stasjonen med rødt.

Finn tilgjengelig ledig plass i Filutforsker
Obs!
Forhåndsinstallert programvare og apper bruker en betydelig mengde plass. For å lære hvor mye, kan du se Vanlige spørsmål om diskplass i Surface.

For informasjon om hvordan du frigjør plass på Surface, kan du se Tips for å frigjøre diskplass.

Bruk OneDrive

Legg til alle filer du ønsker på OneDrive slik at du kan få tilgang til dem fra Surface. Først legger du filer til OneDrive. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til datamaskinen med filene som du vil kopiere til Surface.
Trinn 2:  Gå til OneDrive.com og last opp filene dine. For å finne ut hvordan du gjør det, kan du se Laste opp bilder og filer.

Når filer er på OneDrive, bruker du OneDrive-appen på Surface for å få tilgang til dem. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg OneDrive.
Trinn 2:  Gå til mappen med filene du ønsker.
Trinn 3:  Gjør ett av følgende:
  • Åpne: Trykk eller klikk en fil.
  • Last ned: Sveip ned på en fil (eller høyreklikk), og trykk deretter Gjør frakoblet.

Filer som er tilgjengelige frakoblet lagres lokalt på Surface og kan åpnes uten en Internett-tilkobling. Hvis du vil ha mer informasjon, i Komme i gang med OneDrive, se avsnittet "Få tilgang til filer mens du er frakoblet".

Merknader
  • Du må ha en Microsoft-konto for å bruke OneDrive.
  • Office 2013-apper lagrer dokumenter til OneDrive som standard når du er logget på med en Microsoft-konto.
  • Bruker du mobilt bredbånd? Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. For mer informasjon, se avsnittet Behandle dataforbruk på mobilt bredbånd.

Koble til en datamaskin på et nettverk

Surface kan få tilgang til musikk, bilder, videoer og dokumenter på datamaskiner som er en del av et nettverk. Slik kan du se filene og mappene som har blitt delt på nettverket ditt:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og klikker Søk.)
Trinn 2:  I søkefeltet, kan du skrive inn Filutforsker, trykk eller klikk deretter Filutforsker.
Trinn 3:  Se filene som du kan få tilgang til fra Surface under Hjemmegruppe eller Nettverk.
Obs!
Hvis du er på hjemmenettverket ditt, slå på nettverksdeling slik at Surface kan se andre datamaskiner på nettverket.

Bruke USB-flash-enhet eller minnekort

Du kan også flytte filer til Surface ved å kopiere dem til en USB-flash-enhet eller et minnekort (både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort virker med Surface) og deretter legge til filene på Surface.

Slik gjør du det:

Trinn 1:  Kopier filer til en USB-flash-enhet eller et minnekort på den andre datamaskinen.
Trinn 2:  Sett inn USB-flash-enheten eller minnekortet i Surface. (Se Surface-funksjoner for å lære hvordan disse portene er plassert på Surface.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk på varslingen som vises øverst til høyre på skjermen.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Åpne mappe for å se filer eller Importer bilder og videoer.
Filutforsker åpnes.
Trinn 5:  Velg filene eller mappene som du vil legge til Surface.
Trinn 6:  Trykk eller klikk Hjem, og trykk deretter eller klikk Kopier til.
Trinn 7:  Velg en plassering. Velg for eksempel Dokumenter hvis flash-enheten eller minnekortet inneholder dokumenter.

Hvis du vil ha hjelp med å bruke Filutforsker, kan du se Arbeide med filer og mapper.