Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Een USB-muis of -printer en meer aansluiten

Surface heeft een USB-poort van normale grootte die je kunt gebruiken om accessoires op je Surface aan te sluiten. Je kunt een USB-accessoire aansluiten, zoals een printer, camera, muziekspeler, telefoon, muis of zelfs een externe harde schijf.

De locatie van de USB-poort

Locatie van USB-poort op Surface RT en Surface 2

Surface RT en Surface 2

Locatie van USB-poort op Surface Pro en Surface Pro 2

Surface Pro en Surface Pro 2

Opmerkingen
  • Als je meer dan één USB-accessoire tegelijk wilt aansluiten, bijvoorbeeld een muis en een printer, kun je een USB-hub (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken met een eigen stroomvoorziening.
  • De meegeleverde stroomvoorziening voor Surface Pro en Surface Pro 2 heeft een USB-laadpoort. Voor meer informatie hierover raadpleeg je Surface Pro en Surface Pro 2: Accu en voeding.

Voor meer informatie over de USB-poort op je Surface raadpleeg je Surface-functies.

Een USB-accessoire installeren

Stap 1:  Als je USB-accessoire een netsnoer heeft, sluit je dit aan.
Stap 2:  Sluit de USB-kabel van de accessoire aan op de Surface.
Stap 3:  Schakel de accessoire in (indien nodig). De eerste keer dat je een USB-accessoire aansluit, wordt de vereiste software automatisch geïnstalleerd (indien nodig).

Apparaatcompatibiliteit

Surface RT en Surface 2 zijn geschikt voor apparaten die gecertificeerd zijn voor Windows RT 8.1. Surface Pro en Surface Pro 2 zijn geschikt voor apparaten die gecertificeerd zijn voor Windows 8.1. Raadpleeg het Windows Compatibiliteitscentrum om de compatibiliteit van je apparaat te controleren.

Problemen oplossen

Apparaten weergeven die op Surface zijn geïnstalleerd

Zo geef je de apparaten weer die op je Surface zijn geïnstalleerd:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik vervolgens op Apparaten.
Er wordt een lijst met beschikbare apparaten weergegeven.

Dingen die je kunt doen vanuit Apparaten

Vanuit Apparaten kun je het volgende doen:

• Apparaten toevoegen en verwijderen.
  • De status van een apparaat weergeven om te controleren of er een probleem is (bijvoorbeeld: het apparaat kan niet worden gestart of het is offline).
  • Surface instellen om standaard bestanden op te slaan op een verwisselbaar USB-station.
Om de apparaten die op je Surface zijn aangesloten, te zien met behulp van Configuratiescherm, raadpleeg je Apparaten en printers toevoegen, verwijderen en beheren.

Contact opnemen

Heb je persoonlijke ondersteuning nodig? Er zijn Surface-ondersteuningsmedewerkers beschikbaar om je te helpen.
Aan de slag

Hebt u nog meer ondersteuning nodig?

Vraag het aan de community

Contact Microsoft Assisted Support

Geschatte wachttijd: minuten

Onze medewerkers zijn momenteel niet beschikbaar. Probeer het opnieuw tijdens onze bedrijfsuren.
Bedrijfsuren
Maandag t/m vrijdag
9 u - 18 u (UTC+1)

Oeps! Er zijn momenteel technische problemen.
Bel ons voor hulp op+32 2 503 31 13.

Verifying...