Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Problemen met je Surface-cover oplossen

Als je Surface-cover niet wordt gedetecteerd terwijl je deze aansluit, als deze niet meer werkt, of als de toetsen of touchpad niet consistent werken, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Opmerkingen

Voordat je begint

Stap 1:  Koppel alle videoadapters en USB-apparaten (zoals printers, toetsenborden of muizen) los van je Surface.
Stap 2:  Zorg ervoor dat de magnetische connectoren op de Surface en op de cover schoon en onbeschadigd zijn. Verwijder de voeding uit het stopcontact en reinig de connectoren van de cover met een zachte doek en een klein beetje reinigingsalcohol. Zie De Surface schoonmaken en onderhouden voor meer informatie.
Stap 3:  Steek het netsnoer in een functionerend stopcontact en sluit de voeding aan op de Surface.
Stap 4:  Plaats de Surface op een stevige, vlakke ondergrond, zoals een tafel, klap de standaard uit en zorg dat de cover zo op de Surface bevestigd is dat je kunt typen.
Surface in de typestand met de standaard naar buiten
Stap 5:  Probeer de touchpad te gebruiken of probeer een e-mail te typen in de app Mail.

Probeer Oplossing 1 als je nog steeds problemen ondervindt.

Oplossing 1: De verbinding tussen de Surface en je cover controleren

Stap 1:  Maak de cover los van de Surface.
Stap 2:  Sluit de cover weer aan en controleer of alle magnetische connectoren verbinding maken met de onderkant van de Surface.
Cover bevestigen op Surface

De cover moet op zijn plaats klikken. Je mag geen spleten zien of het metaal van de verbindingspunten. Als je geen goede verbinding krijgt, maak je de cover los en bevestig je hem opnieuw.

Stap 3:  Plaats de Surface op een stevige, vlakke ondergrond en probeer opnieuw op de cover te typen.

Ga naar Oplossing 2 als alles nog steeds niet goed functioneert.

Oplossing 2: De Surface- en Windows-updates installeren

Zorg ervoor dat je de nieuwste Surface- en Windows-updates hebt geïnstalleerd. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Bevestig de cover op de Surface.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op PC-instellingen wijzigen, tik of klik op Bijwerken en herstellen en tik of klik vervolgens op Windows Update.
Stap 4:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 5:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 6:  Tik of klik op de updates die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.
Misschien moet je Surface opnieuw starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.
Probeer de cover opnieuw te gebruiken. Als deze nog steeds niet correct werkt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: Je instellingen controleren

Als de toetsen op de cover niet werken

Controleer of filtertoetsen zijn uitgeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het
scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Tik of klik op de pijl boven het zoekvak en tik of klik op Instellingen.
Stap 3:  Typ in het zoekvak filtertoetsen en tik of klik in de zoekresultaten op Filtertoetsen in- of uitschakelen.
Stap 4:  Controleer onder Filtertoetsen of Filtertoetsen is ingesteld op Uit.

Als de touchpad niet werkt

Controleer of de touchpad niet is uitgeschakeld. De manier waarop de touchpad wordt ingeschakeld en andere touchpadinstellingen worden gewijzigd, is afhankelijk van het type cover en Surface dat je hebt. Voor meer informatie raadpleeg je Touchpad: een ingebouwde muis.

Als je deze cover hebt
En deze Surface
Instellingen wijzigen in
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Pc-instellingen
Touch Cover
Type Cover
Surface Pro
Surface RT
App Trackpadinstellingen (beschikbaar in de Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Touchpadinstellingen zijn niet beschikbaar
Touch Cover
Type Cover
Surface 2
Surface Pro 2
Touchpadinstellingen zijn niet beschikbaar
Als je je instellingen hebt gewijzigd en je nog steeds problemen ondervindt met je Surface Pro of Surface Pro 2, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: Afsluiten met twee knoppen (alleen Surface Pro en Surface Pro 2)

Belangrijk
Gebruik deze procedure niet op Surface RT of Surface 2.

Gebruik de procedure voor het afsluiten met twee knoppen om te controleren of Surface volledig is afgesloten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand en tik of klik op Instellingen, tik of klik op Aan/uit pictogram Aan/uit en tik of klik vervolgens op Afsluiten om de Surface af te sluiten.
Als je de Surface niet op de normale manier kunt afsluiten, houd je de aan/uit-knop (bovenaan rechts) gedurende 10 seconden ingedrukt.
Stap 2:

Nadat de Surface is uitgeschakeld, houd je tegelijk de knop Volume omhoog (aan de linkerkant) en de aan/uit-knop gedurende minstens 15 seconden ingedrukt en vervolgens laat je beide knoppen los.

Het Surface-logo wordt mogelijk al knipperend weergegeven op het scherm, maar houd de knoppen zeker minstens 15 seconden ingedrukt.

Stap 3:  Wacht 10 seconden nadat je de knoppen hebt losgelaten.
Stap 4:  Druk op de aan/uit-knop en laat deze los om de Surface weer in te schakelen.

Als je nog steeds een probleem hebt met je Surface-cover, probeer je Oplossing 5.

Oplossing 5: Surface vernieuwen

Bij het vernieuwen van de Surface wordt Windows opnieuw geïnstalleerd en blijven alle persoonlijke bestanden, instellingen en apps bewaard die bij de Surface zijn meegeleverd en die je vanuit de Windows Store hebt geïnstalleerd. Apps op het bureaublad die je op de Surface Pro of Surface Pro 2 hebt geïnstalleerd, worden verwijderd, maar je kunt ze opnieuw installeren nadat je de Surface hebt vernieuwd.

Opmerking
Als je de Surface Pro hebt bijgewerkt van Windows 8 naar Windows 8.1, installeert Vernieuwen opnieuw Windows 8 (niet Windows 8.1) en de apps die op de Surface Pro waren meegeleverd. Andere apps en je instellingen verdwijnen. Je kunt ze na het vernieuwen opnieuw installeren.

Voor meer gedetailleerde informatie ga je naar:

Als je nog steeds een probleem hebt met je Surface-cover, neem je contact met ons op.

Contact opnemen

Heb je persoonlijke ondersteuning nodig? Er zijn Surface-ondersteuningsmedewerkers beschikbaar om je te helpen.
Aan de slag

Hebt u nog meer ondersteuning nodig?

Vraag het aan de community

Contact Microsoft Assisted Support

Geschatte wachttijd: minuten

Onze medewerkers zijn momenteel niet beschikbaar. Probeer het opnieuw tijdens onze bedrijfsuren.
Bedrijfsuren
Maandag t/m vrijdag
9 u - 18 u (UTC+1)

Oeps! Er zijn momenteel technische problemen.
Bel ons voor hulp op+32 2 503 31 13.

Verifying...