Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten voor het aanmelden bij Windows op de Surface? Er zijn diverse manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen of op te halen, afhankelijk van het type account dat je op de Surface hebt ingesteld.

Als je account dit is:
kun je het volgende doen
Een Microsoft-account
(Je gebruikt een e-mailadres en wachtwoord om je aan te melden.)
Een lokaal account
(Je gebruikt een gebruikersnaam en wachtwoord om je aan te melden.)
  • Gebruik je wachtwoordhint als geheugensteuntje.
  • Laat iemand met een administratoraccount zich aanmelden op de Surface en je wachtwoord voor je wijzigen. (Als je een administratoraccount hebt en het administratorwachtwoord weet, kun je dit zelf doen. Het account dat tijdens de installatie van Windows wordt gemaakt, is een administratoraccount.)
  • Als je je lokale en/of administratoraccountwachtwoord bent vergeten, moet je je Surface opnieuw instellen op de fabrieksinstellingen. Als je wilt weten hoe je je Surface opnieuw kunt instellen vanaf het Windows-aanmeldingsscherm, raadpleeg je:
Surface Pro:
Een domeinaccount
(Bijvoorbeeld om je aan te melden bij een werkaccount.)
Neem contact op met je systeembeheerder om je wachtwoord opnieuw in te stellen.