Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Aan- en afmelden bij de Surface

Wanneer je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Ontdek de opties voor het aan- en afmelden bij de Surface, inclusief het schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Meld je aan

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderrand van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen.
Stap 2:  Als je daarom wordt gevraagd, voer je het wachtwoord voor je gebruikersaccount in.
Als je je wilt aanmelden met een ander account, tik of klik je op de knop Terug en kies je een account.
Opmerkingen

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen: wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle apps gesloten die je gebruikte.
  • Als je je account vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met zijn of haar account zonder dat de apps die jij gebruikte, worden afgesloten.

Zo meld je je af of vergrendel je je Surface:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op jouw accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Tik of klik op Afmelden of Vergrendelen.
Tips
  • Druk op de Windows-logotoets Windows-logotoets + L om de Surface snel te vergrendelen.
  • Een andere snelkoppeling: Je kunt ook op Ctrl+Alt+Del op je toetsenbord drukken en vervolgens Vergrendelen of Afmelden kiezen.

Omschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je omschakelen naar een ander gebruikersaccount zonder dat je je moet afmelden of apps moet sluiten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op jouw accountafbeelding in de rechterbovenhoek.
Stap 2:  Tik of klik op een account.
Als je het gewenste account niet ziet, tik of klik je op Ander account en kies je het account dat je wilt.

Je kunt ook omschakelen naar een ander gebruikersaccount vanaf het aanmeldingsscherm. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de onderrand van het scherm of druk op een toets om het scherm te ontgrendelen.
Stap 2:  Tik of klik op de pijl-terug en kies vervolgens een account.

Kiezen wanneer een wachtwoord wordt vereist

Je kunt bepalen wanneer een wachtwoord nodig is om aan te melden op Surface. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Instellingen
. (Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Aanmeldingsopties, tik of klik onder Wachtwoordbeleid op Wijzigen en volg de instructies op het scherm.
Deze instelling is mogelijk niet beschikbaar als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail of als je Surface Pro is aangesloten op een netwerkdomein.

Andere aanmeldingsopties

Er zijn twee andere aanmeldingsopties: pincode en afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je werk-e-mailaccounts hebt toegevoegd aan de app Mail of als je bent verbonden met een netwerkdomein.)

Een afbeeldingswachtwoord maken

Je kunt je aanmelden met behulp van gebaren op een afbeelding van jouw keuze, met een afbeelding op je Surface, je SkyDrive of je netwerk. Heb je nog geen afbeeldingen? Maak er nu een met je Surface-camera. Zie Surface-camera's voor meer informatie.

Zo stel je je afbeeldingswachtwoord in:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Aanmeldingsopties en tik of klik onder Afbeeldingswachtwoord op Toevoegen.
Stap 4:  Meld je aan met je Microsoft-accountgegevens en volg de stappen op het scherm om een afbeelding te kiezen en je gebaren te selecteren.

Een pincode maken

In plaats van een wachtwoord te typen, kun je je snel aanmelden met een pincode van vier cijfers. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Aanmeldingsopties en tik of klik onder Pincode op Toevoegen.
Als je geen wachtwoord hebt ingesteld voor je account, moet je een wachtwoord maken voordat je een pincode kunt maken.
Stap 4:  Bevestig je huidige wachtwoord en stel vervolgens een pincode in.

Nu kun je je aanmelden met je pincode van vier cijfers.

Opmerking
Als je een werk-e-mailaccount hebt toegevoegd aan de app Mail of als je Surface Pro verbonden is met een netwerkdomein, kun je mogelijk geen pincode of afbeeldingswachtwoord maken wegens het beveiligingsbeleid. Neem voor meer informatie contact op met de systeembeheerder.

Contact opnemen

Heb je persoonlijke ondersteuning nodig? Er zijn Surface-ondersteuningsmedewerkers beschikbaar om je te helpen.
Aan de slag

Hebt u nog meer ondersteuning nodig?

Vraag het aan de community

Contact Microsoft Assisted Support

Geschatte wachttijd: minuten

Onze medewerkers zijn momenteel niet beschikbaar. Probeer het opnieuw tijdens onze bedrijfsuren.
Bedrijfsuren
Maandag t/m vrijdag
9 u - 18 u (UTC+1)

Oeps! Er zijn momenteel technische problemen.
Bel ons voor hulp op+32 2 503 31 13.

Verifying...