Bestanden verplaatsen naar de Surface

Je kunt gemakkelijk muziek, afbeeldingen, video's en documenten aan je Surface toevoegen.

Hieronder volgt een aantal manieren waarop je bestanden naar de Surface kunt verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart: microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface.
  • Surface Pro: Windows Easy Transfer gebruiken om bestanden en instellingen over te dragen van een andere pc.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden (en mappen) in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven. Zie voor meer informatie Bibliotheken: een folder toevoegen of verwijderen.

Hoeveel ruimte heb ik op mijn Surface?

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

Stap 1:  Tik of klik op het Start scherm op Bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik in de takenbalk op Verkenner Verkenner-pictogram.
De hoeveelheid beschikbare vrije ruimte en de totale hoeveelheid beschikbare ruimte worden getoond. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Veelgestelde vragen over de Surface-schijfruimte om erachter te komen hoeveel ruimte.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Tips over het vrijmaken van schijfruimte.

OneDrive gebruiken;

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op OneDrive op het startscherm.
Stap 2:  Ga naar de map met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Openen: tik of klik op een bestand.
  • Downloaden: veeg naar beneden over een bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en tik op Offline beschikbaar maken.

Bestanden die offline beschikbaar zijn, worden lokaal op de Surface opgeslagen en kunnen worden geopend zonder internetverbinding. Zie voor meer informatie de sectie 'Bestanden openen als je offline bent' in Aan de slag met OneDrive.

Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer Verkenner in het zoekvak in en tik of klik vervolgens op Verkenner.
Stap 3:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf de Surface via Thuisgroep of Netwerk.
Opmerking
Als je een thuisnetwerk gebruikt, schakel je delen via het netwerk in zodat Surface andere computers op je netwerk kan zien.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface) en de bestanden vervolgens toe te voegen aan Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer bestanden op een USB-flashstation of een geheugenkaart op je andere computer.
Stap 2:  Plaats het USB-flashstation of de geheugenkaart in de Surface. (Als je wilt weten waar deze poorten zich bevinden op de Surface, ga je naar Surface-functies.)
Stap 3:  Tik of klik op de melding die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm.
Stap 4:  Tik of klik op Map openen om de bestanden te bekijken of om foto's en video's te importeren.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Selecteer de bestanden of mappen die je aan de Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Tik of klik op Home en tik of klik vervolgens op Kopiëren naar.
Stap 7:  Selecteer een locatie. Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de geheugenkaart documenten bevat.

Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de Verkenner.