Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Bladeren op het web met Internet Explorer 11

Surface wordt geleverd met twee versies van Internet Explorer die dezelfde bladergeschiedenis en -instellingen delen.

Surfen is nog nooit zo gemakkelijk geweest, ongeacht of je bladert via aanrakingen of je bladert vanaf het bureaublad. Maak gewoon verbinding met internet of gebruik de internetverbinding van je telefoon, open Internet Explorer en surf op het web.

Internet Explorer is aanraakvriendelijk

Internet Explorer 11 is geoptimaliseerd voor aanraken. Tegels en tabbladen zijn extra groot om er gemakkelijk op te kunnen tikken en ze verschijnen alleen wanneer je ze nodig hebt.

Moderne Internet Explorer 11 op Microsoft Surface

Je standaardbrowser instellen

Om te genieten van het nieuwe aanraakvriendelijke bladeren, stel je Internet Explorer in als je standaardbrowser. Als Internet Explorer niet is ingesteld als de standaardbrowser, is alleen de versie van Internet Explorer voor het bureaublad beschikbaar op Surface. Je kunt als volgt je standaardbrowser instellen:

Stap 1:  Voer Standaardprogramma's in in het startscherm.
Stap 2:  Tik of klik in de zoekresultaten op Standaardprogramma's.
Stap 3:  Tik of klik op Uw standaardprogramma's instellen en tik of klik vervolgens op Internet Explorer.
Stap 4:  Tik of klik op Dit programma als standaard instellen en tik of klik vervolgens op OK.

Surfen op het web

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Internet Explorer.
Stap 2:

Maak een veegbeweging vanaf de onderkant van het scherm (klik met de rechtermuisknop als je een muis gebruikt) om de adresbalk te openen.
Tegels voor je favoriete sites en openstaande tabbladen verschijnen boven de adresbalk (schuif om alle tegels te zien).

Stap 3:  Voer een webadres of zoekterm in de adresbalk in of tik of klik op een vastgemaakte of favoriete website.
Tips
  • Maak een veegbeweging over het scherm om terug te keren naar sites die je tijdens een browsersessie hebt bezocht of tik of klik op de adresbalk om sites te zien die je vaak bezoekt.
  • Je kunt snel schakelen tussen favorieten en tabbladen door te tikken of klikken op de knop Favorieten knop Favorieten of op de knop Tabbladen knop Tabbladen in de app-opdrachten. Tik of klik op de pijl-omlaag naast Favorieten om te schakelen tussen je favoriete sites. Maak een keuze tussen Alles, de Favorietenbalk of Vastgemaakt aan Start.
  • Gebruik de charm Delen om webpagina's te delen met vrienden. Zie Foto's, koppelingen en meer delen voor meer informatie.
  • Voor informatie over het wijzigen van je startpagina ga je naar Je startpagina wijzigen.
Opmerkingen
  • Als een website niet helemaal zoals verwacht wordt weergegeven, probeer je de site toe te voegen aan je Compatibiliteitsweergavelijst.
  • Als je je instellingen wilt wijzigen, maak je in Internet Explorer een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm. Tik vervolgens op Instellingen en Opties. (Als je een muis gebruikt, wijs dan de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer omlaag, klik op Instellingen en vervolgens op Opties.)
  • Sommige instellingen zijn alleen beschikbaar vanuit de bureaubladversie van Internet Explorer. Voor meer informatie ga je naar de sectie over Internet Explorer voor het bureaublad verderop.

Meerdere browservensters gebruiken

Je kunt ook meerdere vensters openen in Internet Explorer 11 en twee hiervan naast elkaar weergeven. Als je een nieuw venster wilt openen, houd je de tegel Internet Explorer op het startscherm ingedrukt (of klik je hierop met de rechtermuisknop). Tik of klik vervolgens op Nieuw venster openen.

Je kunt twee vensters naast elkaar weergeven op het scherm. Open het ene venster en sleep dit vanaf de bovenkant omlaag naar de rechter- of linkerkant van het scherm. Versleep vervolgens het andere venster vanaf de linkerkant van het scherm.

Navigeren met tabbladen

Als je een nieuw tabblad wilt openen of wilt schakelen tussen tabbladen, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm (of klik je met de rechtermuisknop). De balk Tabbladen verschijnt boven de adresbalk en biedt een korte weergave van geopende webpagina's.

• Tik of klik op een browservenster om naar dit venster te gaan.
  • Tik of klik op de knop Nieuw tabblad knop Nieuw tabblad om een nieuw browsertabblad te openen. Voer vervolgens een URL of zoekterm in of selecteer een van je veelbezochte of favoriete sites.
  • Tik of klik op de drie punten ( … ) om een InPrivate-tabblad te openen of een tabblad dat je onlangs hebt gesloten opnieuw te openen.

Je webfavorieten

Je kunt sites vastmaken op je startscherm of sites toevoegen aan je browserfavorieten. Een site vastmaken aan Start:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de onderkant (of klik met de rechtermuisknop) om de app-opdrachten weer te geven.
Stap 2:  Tik of klik op de knop Favorieten knop Favorieten, tik of klik op de knop Website vastmaken knop Website vastmaken en tik of klik vervolgens op Vastmaken aan Start.

Sites toevoegen aan je browserfavorieten:

Stap 1:  Ga naar een website die je wilt toevoegen.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de onderkant (of klik met de rechtermuisnop) om de app-opdrachten weer te geven en tik of klik op de knop Favorieten knop Favorieten om de favorietenbalk weer te geven
Stap 3:  Tik of klik op Toevoegen aan Favorieten knop Toevoegen aan Favorieten en tik of klik op Toevoegen.
Voor meer informatie hierover ga je naar Favorieten toevoegen, bekijken en organiseren.

Als je een Microsoft-account gebruikt, kun je je browserfavorieten en -geschiedenis synchroniseren met Windows RT- en Windows 8-pc's. Zie Je instellingen synchroniseren voor meer informatie hierover.

Webinhoud lezen zonder advertenties

Zoek, wanneer je door je favoriete online-inhoud bladert, het pictogram Leesweergave knop Leesweergave in de adresbalk. In de leesweergave zie je geen advertenties maar staan de artikelen centraal. Tik of klik op het pictogram om de pagina te openen in de leesweergave. Wanneer je weer wilt bladeren, tik of klik je nogmaals op het pictogram.

Je kunt de leesweergave aanpassen, bijvoorbeeld door een andere tekenstijl en -grootte in te stellen. Zie voor meer informatie Aan de slag met Internet Explorer 11.

Internet Explorer voor het bureaublad

Je kunt op het web surfen vanaf het bureaublad met Internet Explorer voor het bureaublad.

De bureaublad-app Internet Explorer starten:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Bureaublad (of druk op Windows-logotoets Windows-logo + D). Als je de tegel Bureaublad niet ziet op het startscherm, veeg je omhoog en tik of klik je op Bureaublad in de lijst Apps.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Internet Explorer op de taakbalk.
Opmerking
Als een website die je bezoekt, er niet uitziet zoals je verwacht, kun je proberen de compatibiliteitsweergave te gebruiken. Zie voor meer informatie hierover Problemen met de weergave van websites oplossen met de compatibiliteitsweergave.

Browserinstellingen wijzigen

Als je browserinstellingen wilt wijzigen, tik je op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van Internet Explorer (bureaubladversie) en tik of klik je vervolgens op Internetopties. (Als je hulp nodig hebt bij een instelling, tik of klik je op ? in de rechterbovenhoek.)

Als je bijvoorbeeld de pop-upblokkering wilt uitschakelen, ga je als volgt te werk:

Stap 1:  Open Internet Explorer voor het bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Instellingen pictogram Instellingen en tik of klik op Internetopties.
Stap 3:  Tik of klik op het tabblad Privacy en schakel het selectievakje Pop-upblokkering inschakelen uit.

Browsergeschiedenis

Als je je browsergeschiedenis wilt bekijken, ga je als volgt te werk:

Stap 1:  Open Internet Explorer voor het bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram Favorieten knop Favorieten en tik of klik op het tabblad Geschiedenis.

Invoegtoepassingen, Flash en andere multimedia-inhoud

Internet Explorer 11 is ontworpen als gratis invoegtoepassingservaring; je kunt er HTML5- en vele Adobe Flash Player-video's mee afspelen zonder dat je een afzonderlijke invoegtoepassing hoeft te installeren.

Invoegtoepassingen

Surface RT en Surface 2: Invoegtoepassingen worden niet ondersteund door Internet Explorer op de Surface RT of Surface 2.

Surface Pro en Surface Pro 2: Als je een browserinvoegtoepassing of -werkbalk wilt gebruiken, moet je de bureaubladversie van Internet Explorer gebruiken. Voor meer informatie hierover ga je naar Invoegtoepassingen in Internet Explorer beheren.

Adobe Flash-compatibiliteit

Adobe Flash wordt ondersteund voor veel websites op de Surface.

Surface Pro en Surface Pro: Als je geen Flash-inhoud kunt bekijken met Internet Explorer, ga je naar de bureaubladversie van Internet Explorer.

Java- en Silverlight-compatibiliteit

Surface RT en Surface 2: Java- en Silverlight-invoegtoepassingen worden niet ondersteund op Surface RT en Surface 2.

Surface Pro en Surface Pro: Voor Surface Pro en Surface Pro 2 kun je Java installeren of de Silverlight-invoegtoepassing met Internet Explorer voor het bureaublad.

Audio streamen op de achtergrond

Als je audio wilt streamen vanaf een website terwijl je andere apps gebruikt, doe je een van de volgende dingen:

• Gebruik de bureaubladversie van Internet Explorer.
  • of
  • Maak de voor aanraking geoptimaliseerde versie van Internet Explorer vast naast de app die je gebruikt. Voor meer informatie hierover ga je naar Meer dan één app tegelijk gebruiken.
Opmerking

Muziek die je afspeelt met de app Xbox Music, blijft spelen wanneer je van app wisselt en wanneer het scherm uitgaat. Voor meer informatie ga je naar Muziek afspelen op de Surface.

Hebt u nog meer ondersteuning nodig?

Vraag het aan de community

Contact Microsoft Assisted Support

Geschatte wachttijd: minuten

Onze medewerkers zijn momenteel niet beschikbaar. Probeer het opnieuw tijdens onze bedrijfsuren.
Bedrijfsuren
Maandag t/m vrijdag
9 u - 18 u (UTC+1)

Oeps! Er zijn momenteel technische problemen.
Bel ons voor hulp op+32 2 503 31 13.

Verifying...