Problemen met je Surface-cover oplossen

Als je Surface-cover niet wordt gedetecteerd terwijl je deze aansluit, als deze niet meer werkt, of als de toetsen of touchpad niet consistent werken, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

Opmerkingen
  • Als je Surface-cover gescheurd is of anderszins aan reparatie of vervanging toe is, ga je naar Problemen met mijn Surface oplossen.
  • Als je Surface Power Cover niet wordt opgeladen of als Power Cover de Surface niet oplaadt, raadpleeg je Problemen met Power Cover oplossen.
  • Als je een probleem hebt met de achtergrondverlichting van je toetsenbord, probeer deze dan af te stellen met behulp van de helderheidstoetsen op je Type Cover. Als je wilt dimmen, gebruik je de F1-toets. Als je de helderheid wilt vergroten, gebruik je de F2-toets. Achtergrondverlichtingsniveaus zijn Uit, Laag, Gemiddeld en Hoog.
  • Helderheidstoetsen op Type Cover regelen alleen de helderheid voor de achtergrondverlichting van het toetsenbord, niet voor het Surface-scherm. Zie Surface-aanraakscherm als je de schermhelderheid wilt aanpassen.

Voordat je begint

Stap 1:  Koppel alle videoadapters en USB-apparaten (zoals printers, toetsenborden of muizen) los van je Surface.
Stap 2:  Controleer of de magnetische connectoren op de Surface en op de cover schoon en onbeschadigd zijn. Zorg dat de voeding niet in het stopcontact zit en reinig de connectoren met een zachte doek gedrenkt in een klein beetje reinigingsalcohol. Zie De Surface schoonmaken en onderhouden voor meer informatie.
Stap 3:  Steek het netsnoer in een functionerend stopcontact en sluit de voeding aan op de Surface.
Stap 4:  Plaats de Surface op een stevige, vlakke ondergrond, zoals een tabel, klap de standaard uit en zorg dat de cover zo op de Surface bevestigd is dat je kunt typen.
Surface in typstand op standaard
Stap 5:  Probeer de touchpad te gebruiken of probeer te typen op het startscherm.

Probeer Oplossing 1 als het probleem zich blijft voordoen.

Oplossing 1: De verbinding tussen Surface en de cover controleren

Stap 1:  Verwijder de cover van de Surface.
Stap 2:  Bevestig de cover opnieuw en controleer of alle magnetische connectoren contact maken met de onderkant van de Surface.
Cover bevestigen op Surface

De cover moet vastklikken. Je mag geen spleten zien of het metaal van de verbindingspunten. Als de cover niet goed is bevestigd, verwijder je deze en probeer je het opnieuw.

Stap 3:  Plaats de Surface op een stevige, vlakke ondergrond en probeer opnieuw te typen op de cover.

Ga naar Oplossing 2 als alles nog steeds niet goed functioneert.

Oplossing 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zorg ervoor dat je de nieuwste Surface- en Windows-updates hebt geïnstalleerd. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Bevestig de cover op de Surface.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je naar de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je vervolgens op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, Bijwerken en herstellen en Windows Update.
Stap 4:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 5:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details bekijken.
Stap 6:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.
Mogelijk moet je Surface opnieuw starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.
Probeer de cover weer te gebruiken. Als de cover nog steeds niet correct werkt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: De Surface-probleemoplosser uitvoeren

Probeer de Surface-probleemoplosser. De probleemoplosser kan vele problemen met de Surface Cover vinden en oplossen.

Probeer de cover weer te gebruiken. Als de cover nog steeds niet correct werkt, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: De instellingen controleren

Als de toetsen op de cover niet werken, maar de touchpad wel

Controleer of filtertoetsen zijn uitgeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het
scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Tik of klik op de pijl boven het zoekvak en tik of klik vervolgens op Instellingen.
Stap 3:  Typ filtertoetsen in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Filtertoetsen in- of uitschakelen in de zoekresultaten.
Stap 4:  Controleer of onder Filtertoetsen de optie Filtertoetsen is ingesteld op Uit.

Als de touchpad niet werkt, maar de toetsen op de cover wel

Controleer of de touchpad niet is uitgeschakeld. De manier waarop de touchpad wordt ingeschakeld en andere touchpadinstellingen worden gewijzigd, is afhankelijk van het type cover en Surface dat je hebt. Voor meer informatie raadpleeg je Touchpad: een ingebouwde muis.

Als je deze cover hebt
En deze Surface
Instellingen wijzigen in
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Type Cover voor Surface Pro 3
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Pc-instellingen
Touch Cover
Type Cover (oud model)
Surface Pro
Surface RT
App Trackpadinstellingen (beschikbaar in de Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Touchpadinstellingen zijn niet beschikbaar
Touch Cover
Type Cover (oud model)
Surface 2
Surface Pro 2
Touchpadinstellingen zijn niet beschikbaar
Als je je instellingen hebt gewijzigd en je nog steeds problemen ondervindt met je Surface Pro, probeer je Oplossing 5.

Oplossing 5: Afsluiten met twee knoppen (alleen Surface Pro-modellen)

Waarschuwing
Gebruik deze procedure niet op Surface RT of Surface 2.

Gebruik de procedure voor het afsluiten met twee knoppen om te controleren of Surface volledig is afgesloten. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand en tik of klik op Instellingen, tik of klik op Aan/uit en tik of klik vervolgens op Afsluiten om de Surface af te sluiten.
Als je de Surface niet op de normale manier kunt afsluiten, houd je de aan/uit-knop op je Surface gedurende 30 seconden ingedrukt.
Stap 2:

Zodra de Surface is uitgeschakeld, houd je tegelijk de knop Volume omhoog en de aan/uit-knop gedurende minstens 15 seconden ingedrukt en vervolgens laat je beide knoppen los.

Het Surface-logo wordt mogelijk al knipperend weergegeven op het scherm, maar houd de knoppen zeker minstens 15 seconden ingedrukt.

Stap 3:  Wacht 10 seconden nadat je de knoppen hebt losgelaten.
Stap 4:  Druk op de aan/uit-knop en laat deze los om de Surface weer in te schakelen.

Als je nog steeds een probleem hebt met je Surface-cover, probeer je Oplossing 6.

Oplossing 6: Surface vernieuwen

Bij het vernieuwen van de Surface wordt Windows opnieuw geïnstalleerd en blijven al je persoonlijke bestanden, instellingen en apps bewaard die al op de Surface waren geïnstalleerd of die je vanuit de Windows Store hebt geïnstalleerd. Bureaublad-apps die je op Surface Pro hebt geïnstalleerd, worden verwijderd, maar je kunt ze opnieuw installeren nadat je de Surface hebt vernieuwd.

Opmerking
Bij het vernieuwen worden Windows en de apps die op je Surface geïnstalleerd waren bij aankoop, opnieuw geïnstalleerd. Windows-updates, app-updates en andere apps die je hebt geïnstalleerd, worden verwijderd, net als je aangepaste instellingen. Je kunt je updates en apps opnieuw installeren nadat het vernieuwen is voltooid.

Voor meer gedetailleerde informatie ga je naar:

Als je nog steeds een probleem hebt met je Surface-cover, neem je contact met ons op.