Surface RT, Surface 2, Windows RT 8.1.

Microsoft Office 2013 RT

Op de Surface 2 zijn vooraf Microsoft Office 2013 RT-apps geïnstalleerd, waaronder Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook.

Office 2013 RT-apps: Word, OneNote, Excel, PowerPoint en Outlook.

Als je een Surface RT hebt, kun je Outlook en andere Office-apps krijgen als je een upgrade van Windows RT naar Windows RT 8.1 uitvoert.

Office 2013 RT deelt veel dezelfde functies als Office 2013 op Windows 7 of Windows 8.1. Ga naar Office.com/OfficeRT voor meer informatie over de verschillen.

De Office-apps starten

Als je een Office-app wilt starten, ga je naar het Startscherm en zoek je de tegel van de app of typ je de naam van de app (typ bijvoorbeeld Word en druk op Enter).

Je kunt Office-apps ook starten vanaf het bureaublad:

Tik of klik in het startscherm op Bureaublad (of druk op Windows-logotoets Windows-logo + D). Als je de tegel Bureaublad in het Startscherm niet ziet, veeg je omhoog en tik of klik je op Bureaublad in de lijst Apps.

Als je op het bureaublad bent, verschijnen de Office-apps op de taakbalk. Tik of klik op een Office-app op de taakbalk.

Tegeldetails Office-apps

Als je wilt weten hoe je apps kunt vastmaken op en losmaken van het Startscherm of de taakbalk, ga je naar Startscherm.

Office-handleidingen voor Snel starten

Als Office 2013 nieuw voor je is, kun je gratis handleidingen voor Snel starten downloaden om aan de slag te gaan. Deze afdrukbare handleidingen bevatten nuttige tips, snelkoppelingen en schermopnamen om je te helpen je weg te vinden.

Je Office-bestanden op elk apparaat

Wanneer je bent aangemeld bij je Microsoft-account, worden documenten van Office standaard automatisch opgeslagen op OneDrive (voorheen SkyDrive). Op die manier bevinden je Office-documenten zich op één locatie en zijn ze beschikbaar vanaf elke pc, telefoon of ander apparaat dat verbonden is met internet.

Als je Office-documenten opslaat op OneDrive, is het ook eenvoudig om werk te delen en met anderen samen te werken. (Als ze geen Office hebben, kunnen ze documenten bekijken en bewerken die je deelt met gratis Office Web-apps.) Ga voor meer informatie naar Samen werken aan Office-documenten in OneDrive.

Bestandscompatibiliteit

Met Office 2013-apps kun je bestanden openen die zijn gemaakt met eerdere versies van Office. Als je de compatibiliteit tussen Office 2013 en eerdere versies van Office wilt controleren, ga je naar Controleren of bestanden compatibel zijn met eerdere versies.

Ondersteuning voor aanraken, pen en talen