Ansluta en USB-mus, skrivare och annat

Du kan ansluta ett USB-tillbehör, till exempel en skrivare, en kamera, en musikspelare, en telefon, en mus eller en extern hårddisk till din Surface.

USB-portens placering

USB-portens placering på Surface RT och Surface 2

Surface RT och Surface 2

USB-portens placering på Surface Pro och Surface Pro 2

Surface Pro och Surface Pro 2

USB-portens placering på Surface Pro 3

Surface Pro 3

Anmärkningar
  • Om du vill ansluta flera USB-tillbehör samtidigt, till exempel en mus och en skrivare, bör du använda ett USB-nav (säljs separat) med egen strömförsörjning.
  • Nätadaptern som följer med Surface Pro-modellerna har en USB-laddningsport. Mer information finns i Batteri och ström på Surface Pro.

Mer information om USB-porten på Surface finns i Surfaces funktioner.

Installera ett USB-tillbehör

Steg 1:  Om ditt USB-tillbehör har en nätsladd ansluter du den i ett uttag.
Steg 2:  Anslut USB-kabeln för tillbehöret till Surface.
Steg 3:  Slå på tillbehöret (vid behov). Första gången du ansluter ett USB-tillbehör installerar Windows den nödvändiga programvaran åt dig (vid behov).

Enhetskompatibilitet

Surface RT och Surface 2 är kompatibla med enheter som certifierats för Windows RT 8.1. Surface Pro, Surface Pro 2 och Surface Pro 3 är kompatibla med enheter som certifierats för Windows 8.1. Du kan kontrollera om din enhet är kompatibel i Windows Compatibility Center.

Felsökning

Visa vilka enheter som är installerade på Surface

Så här kan du visa vilka enheter som är installerade på din Surface:

Steg 1:  Svep inåt från skärmens högerkant och tryck sedan på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Dator och enheter och sedan på Enheter.
En lista med tillgängliga enheter visas.

Vad du kan göra i Enheter

I Enheter kan du:

• Lägga till och ta bort enheter.
  • Visa status för alla enheter för att se om det finns något problem, till exempel att enheten inte kunde starta eller är frånkopplad.
  • Ställa in Surface att spara filer till en flyttbar USB-enhet som standard.
Om du vill visa enheterna som är anslutna till Surface via kontrollpanelen kan du läsa Lägga till, ta bort och hantera enheter och skrivare.