Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Felsöka Surface-lock

Om ditt Surface Cover inte upptäcks när du ansluter det, om det slutar att fungera eller om tangenterna eller pekplattan inte fungerar korrekt kan du försöka med följande lösningar för lösa problemet.

Anmärkningar
  • Om ditt Surface-lock är trasigt eller om det av någon annan anledning behöver repareras eller ersättas kontaktar du Surface Online Service Center.
  • Om Surface Power Cover inte laddas, eller om det inte laddar Surface, läs Felsöka Power Cover.

Innan du börjar

Steg 1:  Koppla från eventuella videoadaptrar och USB-enheter (till exempel skrivare, tangentbord eller datormöss) från din Surface.
Steg 2:  Kontrollera att magnetkontakterna på Surface och på skyddet är rena och fria från skador. Koppla ut nätkontakten ur eluttaget och rengör Covers kontakter med en mjuk trasa och en liten mängd tvättsprit. Mer information finns i Rengöra och underhålla Surface.
Steg 3:  Koppla i nätkontakten i ett vägguttag och anslut nätadaptern till Surface.
Steg 4:  Placera Surface-plattan på en stadig och platt yta (som t.ex. ett bord) med stödet utfällt och skyddet anslutet till Surface i skrivläget.
Surface i skrivläget med stödet utfällt
Steg 5:  Prova att använda pekplattan eller att skriva ett e-postmeddelande i appen E-post.

Om problemen kvarstår försöker du med Lösning 1.

Lösning 1: Kontrollera att Surface-plattan och skyddet är korrekt anslutna

Steg 1:  Avlägsna Cover från Surface-plattan.
Steg 2:  Anslut Cover igen och se till att alla magnetanslutningar är i kontakt med den nedre kanten på Surface.
Anslut Cover till Surface

Locket ska klicka på plats. Du ska inte kunna se några glipor eller metalldelar vid anslutningspunkterna. Om anslutningen inte blir korrekt gjord avlägsnar du skyddet och återansluter det.

Steg 3:  Placera Surface på en stadig, platt yta och prova att skriva på Cover igen.

Om det fortfarande inte fungerar provar du Lösning 2.

Lösning 2: Installera uppdateringar för Surface och Windows

Se till att du har de senaste uppdateringarna för Surface och Windows. Så här gör du:

Steg 1:  Anslut Cover till Surface.
Steg 2:  Svep inåt från skärmens högra kant och tryck sedan på Inställningar.
(Med mus placerar du muspekaren längst ned till höger på skärmen, flyttar den uppåt och klickar på Inställningar.)
Steg 3:  Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar, tryck eller klicka på Uppdatering och återställning och sedan på Windows Update.
Steg 4:  Tryck eller klicka på Kontrollera nu.
Steg 5:  Tryck eller klicka på Visa information om det finns tillgängliga uppdateringar.
Steg 6:  Tryck eller klicka på de uppdateringar du vill installera och sedan på Installera.
Du måste kanske starta om Surface efter att uppdateringarna har installerats.
Försök använda Cover igen. Om pekskärmen fortfarande inte fungerar som den kan du prova med Lösning 3.

Lösning 3: Kontrollera dina inställningar

Om tangenterna på Cover inte fungerar

Kontrollera att tangentfilter inte är aktiverat i Hjälpmedel-inställningarna:

Steg 1:  Svep in från den högra kanten av Startskärmen och tryck på Sök.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet på skärmen, flyttar muspekaren
nedåt och klickar sedan på Sök.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på pilen ovanför sökrutan, och tryck eller klicka sedan på Inställningar.
Steg 3:  Skriv in tangentfilter i sökrutan och tryck eller klicka på Aktivera eller inaktivera filtertangenter i sökresultaten.
Steg 4:  Kontrollera att Filtertangenter är inställt på Av under Filtertangenter.

Om pekplattan inte fungerar

Se till att pekplattan inte är avstängd. Hur du sätter på pekplattan och hur du ändrar andra inställningar för den beror på vilket Cover och vilken Surface du har. Mer information finns i Pekplatta: En inbyggd mus.

Om du har det här Cover
Och den här Surface
Ändra inställningar i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Power Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Datorinställningar
Touch Cover
Type Cover
Surface Pro
Surface RT
Appen Trackpadinställningar (tillgänglig i Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Touchpadinställningar är inte tillgängliga
Touch Cover
Type Cover
Surface 2
Surface Pro 2
Touchpadinställningar är inte tillgängliga
Om du har ändrat inställningarna och du fortfarande har problem med din Surface Pro eller Surface Pro 2 kan du prova med Lösning 4.

Lösning 4: Avstängning med två knappar (endast Surface Pro och Surface Pro 2)

Viktigt
Använd inte det här tillvägagångssättet för Surface RT eller Surface 2.

Kontrollera att din Surface är helt avstängd genom att stänga av den med två knappar. Så här gör du:

Steg 1:  Svep in från den högra kanten och tryck eller klicka på Inställningar, , tryck eller klicka på Strömbrytaren Strömbrytarikon och stäng sedan av din Surface genom att trycka eller klicka på Stäng av.
Om du inte kan stänga av din Surface som vanligt trycker du och håller ned strömbrytaren (finns längst upp till höger) i 10 sekunder.
Steg 2:

Efter att din Surface stängts av trycker du och håller ned Volym upp (finns på vänster sida) och strömbrytaren samtidigt i minst 15 sekunder och släpper sedan båda.

Surface-logotypen kan blinka på skärmen men fortsätt att hålla ned knapparna i minst 15 sekunder.

Steg 3:  Vänta i 10 sekunder efter att du har släppt knapparna.
Steg 4:  Starta din Surface igen genom att trycka in och släppa strömbrytaren.

Om du fortfarande har problem med ditt Surface Cover kan du försöka med Lösning 5.

Lösning 5: Uppdatera din Surface

Om du återställer Surface utan att ta bort filer installeras Windows om och på så vi bevaras dina privata filer, inställningarna och apparna som medföljde Surface, samt de appar som du har installerat från Windows Store. Skrivbordsappar som du har installerat på Surface Pro eller Surface Pro 2 tas bort, men du kan installera om dem efter att Surface har återställts utan att ta bort filer.

Obs!
Om du har uppdaterat Surface Pro från Windows 8 till Windows 8.1, så kommer Windows 8 (inte Windows 8.1) och appar som var förinstallerade på Surface Pro att installeras om. Andra appar och dina inställningar försvinner. Du kan installera om dem när återställningen utan att ta bort filer är klar.