Dela foton och webbsidor

Använd snabbknappen Dela när du hittar något som du vill dela med andra. Du kan dela med bara några personer, hela ditt sociala nätverk eller med en annan app.

Aktivera delning för appar

Följ anvisningarna nedan om du vill ändra vilka appar som du kan dela foton, webbsidor och filer med:

Steg 1:  Svep inåt från den högra kanten av Startskärmen och tryck på Inställningar.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Inställningar.)
Steg 2:  Tryck eller klicka på Ändra datorinställningar och tryck eller klicka sedan på Sök och appar.
Steg 3:  Tryck eller klicka på Dela och aktivera eller inaktivera sedan de appar som visas.
Obs!
När du delar saker skickar du data. Om data synkroniseras eller överförs via en mobil bredbandsanslutning kan extra avgifter tillkomma. Mer information finns i Hantera din dataanvändning över mobilt bredband.

Dela foton

Dela foton och videoklipp med familj och vänner direkt från appen Foton med hjälp av snabbknappen Dela.

Steg 1:  Öppna appen Foton, OneDrive (tidigare SkyDrive) eller Kamera från Startskärmen.
Steg 2:  Gör något av följande:

• I appen Foton eller OneDrive går du till mappen med de foton du vill dela och sveper sedan ned eller högerklickar på fotona. Du kan också välja Markera allt.
  • I appen Kamera går du till kamerabilder och letar upp det foto du vill dela.

Steg 3:  Svep inåt från den högra kanten av skärmen och tryck sedan på Dela.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Dela.)
Steg 4:  Tryck eller klicka på den person eller app som du vill dela med och följ anvisningarna på skärmen.
Tips
Om du vill ha fler delningsalternativ söker du efter appar i Windows Store som kan skicka information till ditt sociala favoritnätverk eller din favoritwebbplats för fotodelning.

Dela en webbsida

Steg 1:  Gå till en webbsida som du vill dela.
Steg 2:  Svep inåt från den högra kanten av skärmen och tryck på Dela.
(Om du använder en mus pekar du i det övre högra hörnet av skärmen, flyttar muspekaren nedåt och klickar på Dela.)
Steg 3:  Tryck eller klicka på E-post eller på en av dina e-postkontakter och följ anvisningarna på skärmen.