Produktsupport: Mus

Hvordan slår jeg Forstørrelsesglas til og fra på min mus?

Du kan bruge forstørrelsesglasfunktionen på samme måde, som når du bruger et forstørrelsesglas til at forstørre tekst og billeder på din skærm. Du kan f.eks. bruge forstørrelsesglasset til at læse små stykker tekst på en webside eller til nemt at se en del af et billede i et billedredigeringsprogram.

Hvis kommandoen Forstørrelsesglas ikke blev tildelt til en knap på musen som standard, kan du tildele den til en. Du kan få oplysninger om gentildeling af museknapperne under Hvordan gentildeler jeg mine museknapper?

Andre museknapper fungerer normalt, når Forstørrelsesglas er aktiveret.

Brug af forstørrelsesglasset

Der er to tilstande til skærmforstørrelse i Windows 7: fuldskærmsforstørrelse og linseforstørrelse.

• Med fuldskærmsforstørrelse:
    • Forstørres hele skærmen.
    • Du kan zoome ind eller ud og skifte til linseforstørrelsestilstand.
  • Med linseforstørrelse:
    • Forstørres et bestemt område af skærmen i et vindue, hvor størrelsen kan ændres.
    • Du kan øge eller reducere højden og bredden på forstørrelsesvinduet, zoome ind eller ud og skifte til fuldskærmforstørrelsestilstand.

Sådan slås Forstørrelsesglas til og fra

• Klik på den museknap, der er tildelt forstørrelse.

Sådan skiftes Forstørrelsesglas-visning

• Hvis du vil skifte forstørrelsesvisning og skifte mellem fuldskærmstilstand og linseskærmforstørrelse, skal du trykke på knappen Forstør og holde den nede, mens du klikker på venstre museknap.

Bemærk!

Forstørrelsesglas fastholder indstillingerne mellem hver brug. Hvis du f.eks. lukker forstørrelsesvinduet i linsetilstand, åbnes det i linsetilstand, næste gang du åbner det.

Sådan ændres forstørrelsesniveau

• Klik på knappen Forstør i vinduet Forstørrelsesglas, og hold den nede, og drej derefter musehjulet væk fra dig selv (frem) for at øge forstørrelsen eller mod dig (tilbage) for at reducere forstørrelsen.

Bemærk!

• Hvis din mus ikke har et hjul, skal du trykke på Windows-tasten og + (plus) eller - (minus) nede for at øge eller reducere forstørrelsen.
  • Forstørrelsesglas fastholder indstillingerne mellem hver brug. Hvis du f.eks. lukker forstørrelsesvinduet ved en høj forstørrelse, åbnes det i samme tilstand, næste gang du åbner det.

Sådan ændres højden og bredden på vinduet Lens magnifier (Linseforstørrelse)

1. Klik på knappen Forstør i vinduet Forstørrelsesglas, og hold den nede, og drej derefter musehjulet væk fra dig selv (frem) for at øge vinduets højde og op for at reducere vinduets højde.
  2. Flyt musen mod højre for at øge vinduets bredde, og mod venstre for at reducere vinduets bredde.