Ohjeet: Näppäimistöt

Miten asennan Bluetooth®-näppäimistön?


Bluetooth-näppäimistön yhdistäminen tietokoneeseen määräytyy Bluetooth-lähetin-vastaanottimen mukaan.


Jos näppäimistössäsi ei ole Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanotinta, sinun täytyy muodostaa pariliitos käyttämällä tietokoneen sisäistä (muun valmistajan kuin Microsoftin) lähetin-vastaanotinta ja tietokoneen Bluetooth-ohjelmiston määritysohjelmaa.


 • Jos näppäimistössäsi on Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanotin, jossa on First Connect -painike, voit tällä painikkeella käynnistää Microsoftin ohjatun yhteydenmuodostustoiminnon. Se auttaa muodostamaan Bluetooth-pariliitoksen.
 • Jos näppäimistössäsi on Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanotin, johon ei sisälly First Connect -painiketta, sinun täytyy kytkeä lähetin-vastaanotin ja muodostaa sitten pariliitos tietokoneen Bluetooth-ohjelmiston määritysohjelmalla.
 • Jos tietokoneessa on muun kuin Microsoftin valmistama sisäinen lähetin-vastaanotin, voit yhdistää laitteen suoraan tietokoneeseen tietokoneen Bluetooth-ohjelmiston määritysohjelmalla käyttämättä Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanotinta.
 • Huomautus: Uusien Bluetooth-laitteiden (esimerkiksi Wedge Touch Mouse- ja Sculpt Touch Mouse -hiiren) virtapainiketta täytyy painaa noin viisi sekuntia, jotta laitteen yhdistäminen tietokoneeseen käynnistyy.

Todentamisavaimen käyttäminen


Todentamisavain täytyy määrittää aina, kun tietokoneeseen yhdistetään pariliitoksella näppäimistö tai numeronäppäimistö. Todentamisavaimen määrittämistapa määräytyy tietokoneen Bluetooth-ohjelman mukaan. Jos Bluetooth-ohjelma tarjoaa vaihtoehtoja todentamisavaimen luomiseen, anna ohjelman luoda todentamisavain sen sijaan, että loisit sen itse tai jättäisit todentamisavaimen kokonaan käyttämättä. Kun kirjoitat todentamisavainta, kirjoittamasi merkit eivät näy näytössä. Kun olet kirjoittanut todentamisavaimen, viimeistele pariliitos painamalla näppäimistön tai numeronäppäimistön Enter-näppäintä.

Näppäimistön yhdistäminen First Connect -painikkeen sisältävällä Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanottimella


Joissakin Bluetooth-näppäimistömalleissa on lähetin-vastaanottimet, joiden painikkeilla on helppo muodostaa laitteesta pariliitos tietokoneeseen.


 1. Kytke Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanotin USB-porttiin.
 2. Paina USB-lähetin-vastaanottimen Connect-painiketta viiden sekunnin ajan. Microsoftin ohjattu yhteydenmuodostustoiminto tulee näkyviin.
 3. Yhdistä laite noudattamalla ohjatun toiminnon ohjeita.

-tai-


 1. Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskuksen käynnistäminen.
 2. Tarkista, että olet valinnut First Connect -lähetin-vastaanotinta käyttävän Bluetooth-näppäimistön.
 3. Napsauta Wireless (langaton) -välilehteä ja valitse Connect (yhdistä).
 4. Yhdistä laite noudattamalla ohjatun toiminnon ohjeita.

Sellaisen Bluetooth-näppäimistön yhdistäminen, jossa ei ole First Connect -painiketta


Keyboard Elite for Bluetooth- ja Wireless Optical Desktop for Bluetooth -näppäimistöjen lähetin-vastaanottimissa ei ole First Connect -painiketta. Lisätietoja pariliitoksen muodostamisesta näiden näppäimistöjen ja tietokoneen välille on Bluetooth Connection Guide -oppaassa tai Bluetooth-ohjelmaan sisältyvissä ohjeissa.

Näppäimistön yhdistäminen ilman Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanotinta


Jos tietokoneessa on sisäinen Bluetooth-lähetin-vastaanotin, voit ehkä yhdistää näppäimistön sen avulla käyttämättä Microsoftin USB-lähetin-vastaanotinta.


Tärkeää


Jos muodostat yhteyden muun valmistajan kuin Microsoftin Bluetooth-lähetin-vastaanottimella, jotkin Hiiri- ja näppäimistökeskuksen lisäominaisuudet eivät välttämättä toimi. Hiiri- ja näppäimistökeskus on suunniteltu toimimaan Microsoftin Bluetooth-ohjelmiston kanssa. Toshiban Bluetooth-ohjelmiston tiedetään toimivan useimmissa tapauksissa. Muut Bluetooth-ohjelmistot saattavat toimia, mutta niitä ei tueta.


 1. Avaa tietokoneen Bluetooth-ohjelma. Bluetooth-ohjelma löytyy yleensä Ohjauspaneelista tai Asetukset-sovelluksesta.
 2. Irrota laitteen pohjassa oleva paristolokeron kansi ja käännä kytkin Bluetooth-tilan kohdalle.
 3. Voit yhdistää laitteen uudelleen tietokoneeseen painamalla laitteen pohjassa olevaa Connect-painiketta muutaman sekunnin ajan. Kun laitteen päällä oleva valo vilkkuu punaisena ja vihreänä, muut Bluetooth-laitteet voivat havaita sen kahden minuutin ajan.
 4. Kun hiiri näkyy luettelossa, valitse se ja yhdistä laite ohjeiden mukaisesti.

 5. Huomautus:
  Tarkka sanamuoto voi vaihdella Bluetooth-ohjelman ja version mukaan.

Bluetooth-ohjelman avaaminen


Bluetooth-ohjelmista on useita versioita, jotka auttavat yhdistämään laitteen langattomaan Bluetooth-lähetin-vastaanottimeen. Katso tietokoneen mukana toimitettuja oppaita tai pyydä tietokoneen valmistajalta ohjeita ohjelman käyttöön.


Laitteisto
Bluetooth-ohjelmiston sijainti
Jotkin Windows 10 -tietokoneet
Valitse Käynnistä > Asetukset > Laitteet > Bluetooth
Jotkin Windows 8.1 -tietokoneet
Avaa Oikopolku > Asetukset > Muuta tietokoneen asetuksia > Tietokone ja laitteet > Bluetooth
Jotkin Windows 7 -tietokoneet
Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Bluetooth-laitteet.
Jotkin Windows Vista -tietokoneet
Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Bluetooth-laitteet.
Jotkin Windows XP -tietokoneet
Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli > Tulostimet ja laitteet > Bluetooth-laitteet.
Jotkin Toshiba-tietokoneet
Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Toshiba > Bluetooth > Bluetooth-asetukset.
Muut tietokoneet
Katso tietokoneen mukana toimitettuja ohjeita tai pyydä apua tietokoneen valmistajalta.

Huomautus
Jos tietokoneesi ei havaitse Bluetooth-lähetin-vastaanotinta, Bluetooth-ohjelmisto ei ole käytettävissä Windowsin valikoissa.