Miten määritän hiiren painikkeet uudelleen?

Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskusohjelmistossa on oletuskomennot kaikille hiiren painikkeille. Voit määrittää joitakin painikkeita uudelleen eri komennoille tai pikanäppäimille omien työskentelytapojesi mukaisesti. Voit myös poistaa käytöstä painikkeita, joita saatat painaa vahingossa, kuten vierityspainikkeen.

Painikkeen määrittäminen uudelleen kaikissa sovelluksissa

1. Käynnistä Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus hiirellä, jonka haluat määrittää.
  2. Valitse komento uudelleenmääritettävän näppäimen komentoluettelosta.
    Jos haluat poistaa painikkeen tai näppäimen käytöstä, valitse Disable this button (poista tämä painike käytöstä).

Huomautus

• Napsautuskomento täytyy määrittää joko hiiren ykkös- tai kakkospainikkeelle. Voit määrittää tämän komennon myös muille painikkeille.
  • Uudelleenmääritetyt painikekomennot eivät välttämättä toimi odotetusti joissakin ohjelmissa tai peleissä. Jotkin ohjelmat tai pelit eivät välttämättä tue mukautettuja painikemäärityksiä.
  • Joissakin hiirimalleissa on erityispainikkeita, joita ei voi määrittää uudelleen.

Miten määritän hiiren painikkeet uudelleen tiettyä sovellusta varten?

Voit määrittää hiiren painikkeita suorittamaan eri komentoja eri ohjelmissa. Voit esimerkiksi määrittää saman hiiren painikkeen aktivoimaan käsinkirjoituksen PowerPointissa, makron pelissä ja suurennuslasin muissa sovelluksissa.

Painikkeen määrittäminen uudelleen tiettyä sovellusta varten

1. Käynnistä Microsoftin hiiri- ja näppäimistökeskus hiirellä, jonka haluat määrittää.
  2. Valitse App-specific settings (sovelluskohtaiset asetukset).
  3. Napsauta Add New (lisää uusi) -painiketta ja valitse haluamasi ohjelma.
    Jos haluamaasi ohjelmaa ei näy luettelossa, napsauta Manually Add a Program (lisää ohjelma manuaalisesti) -kohtaa, valitse ohjelma
  4. Valitse painikekomentoluettelosta haluamasi komento.

Tietylle ohjelmalle uudelleenmääritetyn painikkeen käyttäminen

• Käynnistä ohjelma ja napsauta uudelleenmääritettyä painiketta.

Huomautus

Jos avaat ohjelman Suorita järjestelmänvalvojana -komennolla, et voi käyttää sovelluskohtaisia hiiren painikeasetuksia. Hiiri käyttää sen sijaan yleisiä painikemäärityksiä. Jos haluat ottaa sovelluskohtaiset hiiren painikeasetukset käyttöön, avaa sovellus ilman järjestelmänvalvojan tunnuksia tai kirjaudu Windowsiin järjestelmänvalvojana.