Terméktámogatás: Egerek

Microsoft Bluetooth®-eszköz csatlakoztatása


A Microsoft Bluetooth készüléke és számítógépe közti kapcsolat Bluetooth adóvevőjétől függ.


 • Ha az eszközhöz nem kapott Microsoft Bluetooth adó-vevőt, párosítania kell számítógépe beépített (nem Microsoft) adó-vevőjével és a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével.
 • Ha készülékében First Connect gombbal rendelkező Microsoft Bluetooth adóvevő található, a First Connect gombbal elindíthatja a Microsoft Csatlakozás varázslót. Ez segít létrehozni a Bluetooth párosítást.
 • Ha az eszközben First Connect gomb nélküli Microsoft Bluetooth adó-vevő található, csatlakoztassa az adó-vevőt, majd párosítsa az eszközt a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével.
 • Ha készülékében található beépített, nem Microsoft Bluetooth adóvevő, közvetlenül is párosíthatja készülékét a számítógéphez a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével, a Microsoft Bluetooth adóvevő használata nélkül.
 • Megjegyzés: A Wedge Touch Mouse és a Sculpt Touch Mouse egérhez hasonló új Bluetooth-eszközökön körülbelül 5 másodpercre be kell nyomni a főkapcsoló gombot ahhoz, hogy elinduljon a számítógéppel történő párosítás.
Hozzáférési kulcs használata

Nem kell hozzáférési kulcsot megadnia, ha egeret párosít egy számítógéphez. Azonban mindig kell hozzáférési kulcsot beállítani, ha billentyűzetet vagy számbillentyűzetet párosít egy számítógéphez. A hozzáférési kulcs megadásának módja a számítógépén található Bluetooth programtól függ. Ha Bluetooth programja felkínálja a hozzáférési kulcs létrehozásának módját, hagyja, hogy a program hozzon létre egyet ahelyett, hogy saját hozzáférési kulcsot hoz létre, vagy egyáltalán nem használ hozzáférési kulcsot. Amikor beírja a hozzáférési kulcsot, nem fog visszajelzést látni a képernyőn. A hozzáférési kulcs begépelése után a párosítás befejezéséhez meg kell nyomnia az Enter billentyűt a billentyűzeten vagy a számbillentyűzeten.

Készülék csatlakoztatása Microsoft Bluetooth adóvevőhöz a First Connect segítségével


Bizonyos Bluetooth készülékeken gombokkal felszerelt adóvevőt talál, hogy egyszerűbb legyen a készülék párosítása a számítógéphez.


 1. Csatlakoztassa a Microsoft Bluetooth adóvevőt egy USB-porthoz.
 2. Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig az USB adóvevő csatlakozás gombját. Megjelenik a Microsoft Csatlakozás varázsló.
 3. Kövesse a varázsló utasításait a készülék csatlakoztatásához. – vagy –
 4. Indítsa el az IntelliType Pro programot.
 5. Ellenőrizze, hogy a First Connect adó-vevőt használó Bluetooth-billentyűzetet választotta-e ki.
 6. Kattintson a Vezeték nélküli fülre, majd a Csatlakozás gombra.
 7. Kövesse a varázsló utasításait a készülék csatlakoztatásához.

Bluetooth készülék csatlakoztatása First Connect nélkül


Bizonyos Microsoft készülékek adóvevőjén nincsen First Connect gomb. A készülékek számítógéppel való párosításával kapcsolatos további információkért olvassa el a Bluetooth programjához kapott dokumentációt.

Nem Microsoft Bluetooth adóvevővel rendelkező készülék csatlakoztatása


Ha számítógépe rendelkezik beépített Bluetooth adóvevővel, vagy rendelkezik külső USB Bluetooth adóvevővel, segítségével Microsoft USB adóvevő használata nélkül is csatlakoztathatja készülékét.


Fontos! Ha nem Microsoft Bluetooth-adóvevőhöz csatlakoztatja, az egér- és billentyűzetközpont egyes speciális funkciói valószínűleg nem működnek. A Microsoft egér- és billentyűzetközpont szoftver a Microsoft Bluetooth szoftverrel való használatra készült. A Toshiba Bluetooth szoftver a legtöbb esetben működött. Lehet, hogy más Bluetooth szoftver is működni fog, de nincs támogatva.


 1. Számítógépén nyissa meg a Bluetooth programot. A Bluetooth program általában a Vezérlőpulton vagy a Gépház területén található.
 2. Nyomja le hosszan a készülék alján lévő Connect (Csatlakozás) gombot. Ha készüléke rendelkezik az elem töltöttségét jelző fénnyel, az zöld/piros villogással jelzi, hogy a készülék észlelhető.
 3. A Bluetooth programban használja az új készülék hozzáadása opciót. A pontos megnevezés eltérő lehet az eltérő Bluetooth programokban és verziókban.
 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 5. Ha billentyűzetet csatlakoztat, és hozzáférési kulcsot kell beállítani, hagyja, hogy a program válasszon hozzáférési kulcsot Ön helyett.
 6. Ha egeret csatlakoztat, és hozzáférési kulcsot kell beállítani, válassza a No passkey (Nincs hozzáférési kulcs) lehetőséget. A Microsoft Bluetooth egerek nem működnek véletlenszerű hozzáférési kulccsal.

Nyissa meg a Bluetooth programot


Számtalan verziójú Bluetooth program létezik, amelyekkel csatlakoztathatja készülékét Bluetooth vezeték nélküli adóvevőjéhez. Olvassa el a számítógéphez mellékelt dokumentációt, vagy lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, hogy megtudja, hogyan kell a programjukat használni.

Hardver
Bluetooth szoftver helye
Bizonyos Windows 10 rendszerű számítógépekhez
Kattintson a Start > Gépház > Eszközök > Bluetooth elemre.
Bizonyos Windows 8.1 rendszerű számítógépekhez
Nyissa meg a Gombsáv > Beállítások > Gépház > Gép és eszközök > Bluetooth területet.
Bizonyos Windows 7 rendszerű számítógépekhez
Kattintson a Start > Vezérlőpult > Hardver és hang > Bluetooth-eszközök elemre.
Bizonyos Windows Vista rendszerű számítógépekhez
Kattintson a Start > Vezérlőpult > Hardver és hang > Bluetooth-eszközök elemre.
Bizonyos Windows XP rendszerű számítógépekhez
Kattintson a Start > Vezérlőpult > Nyomtatók és más hardverek > Bluetooth-eszközök elemre.
Bizonyos Toshiba számítógépekhez
Kattintson a Start > Minden program > Toshiba > Bluetooth > Bluetooth Settings (Bluetooth-beállítások) elemre.
Egyéb számítógépek
Olvassa el a számítógéphez mellékelt dokumentációt, vagy lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával.

Megjegyzés:Ha számítógépe nem észleli a Bluetooth-adóvevőt, a Bluetooth szoftver nem lesz elérhető a Windows menüiben.

Átkapcsolás 2.4 GHz vezeték nélküli üzemmód és Bluetooth vezeték nélküli üzemmód közt


Ha számítógépe rendelkezik (külső vagy belső) Bluetooth-adóvevővel, és készüléke egyaránt támogatja a 2.4 GHz-es és a Bluetooth vezeték nélküli üzemmódot, átkapcsolhat a két vezeték nélküli üzemmód közt.
A Bluetooth technológiával optimális teljesítményt érhet el 10 méteren belül. A Bluetooth eszközök biztonságosabbak, mint a legtöbb népszerű vezeték nélküli eszköz, mivel olyan biztonsági funkciókat alkalmaznak, mint a kódolt jel és a folyamatosan változó frekvencia.

Átkapcsolás 2.4 GHz vezeték nélküli üzemmódból Bluetooth vezeték nélküli üzemmódba


 1. A készülék alján távolítsa el az elemek fedelét, és állítsa a kapcsolót Bluetooth üzemmódra.
 2. Számítógépén nyissa meg a Bluetooth programot. A Bluetooth program általában a Vezérlőpulton vagy a Gépház területén található.
 3. Ahhoz, hogy a készüléket újra csatlakoztassa számítógépéhez, tartsa néhány másodpercig nyomva az eszköz alján lévő csatlakozás gombot. Ha a készülék tetején lévő kis fény pirosan és zölden villog, az jelzi, hogy a készülék 2 percig észlelhető más Bluetooth eszközök számára.
 4. Ha az egér a listában van, válassza ki, és kövesse az útmutatásokat az eszköz sikeres csatlakoztatásához.

Átkapcsolás Bluetooth vezeték nélküli üzemmódról 2.4 GHz vezeték nélküli üzemmódra


 1. Csatlakoztassa vezeték nélküli USB-adóvevőjét számítógépéhez.
 2. A készülék alján távolítsa el az elemek fedelét, és állítsa a kapcsolót 2.4 GHz üzemmódra. Készüléke automatikusan észlelve lesz.