Productondersteuning: muizen

Verbinding maken met een Microsoft Bluetooth®-apparaat

Of een verbinding mogelijk is tussen je Microsoft Bluetooth-apparaat en je computer hangt af van je Bluetooth-transceiver.

• Als bij het apparaat geen Microsoft Bluetooth-transceiver is meegeleverd, moet je het apparaat koppelen via de ingebouwde transceiver (niet van Microsoft) en het configuratieprogramma voor Bluetooth-software van je computer.
  • Als bij het apparaat wel een Microsoft Bluetooth-transceiver is meegeleverd die is voorzien van een First Connect-knop, kun je deze knop gebruiken om de wizard Verbinding van Microsoft te starten. Deze helpt je met de Bluetooth-koppeling.
  • Als bij je apparaat een Microsoft Bluetooth-transceiver zonder First Connect-knop is meegeleverd, moet je de transceiver insteken en vervolgens het apparaat koppelen via het configuratieprogramma voor Bluetooth-software van je computer.
  • Als je computer is voorzien van een ingebouwde transceiver (niet van Microsoft), kun je het apparaat direct aan de computer koppelen via het configuratieprogramma voor Bluetooth-software van je computer, maar niet met de Microsoft Bluetooth-transceiver.
  • Opmerking: de aan/uit-knop op nieuwe Bluetooth-apparaten zoals de Wedge Touch Mouse en Sculpt Touch Mouse moet ongeveer 5 seconden ingedrukt worden om deze aan de computer te koppelen.
Een sleutel gebruiken

Je hoeft geen sleutel te configureren wanneer je een muis aan een computer koppelt. Je moet echter wel altijd een sleutel configureren wanneer je een toetsenbord of numeriek toetsenblok aan een computer koppelt. Hoe je een sleutel opgeeft, hangt af van het Bluetooth-programma op je computer. Als het Bluetooth-programma je een keuze biedt voor de manier waarop de sleutel wordt gemaakt, laat je het programma een maken, dan hoef je dit zelf niet te doen. Wanneer je de sleutel intypt, zie je geen feedback op het scherm. Nadat je de sleutel hebt ingevoerd, druk je op Enter op het toetsenbord of het numerieke toetsenblok om de koppeling te voltooien.

Een apparaat verbinden met een Microsoft Bluetooth-transceiver met First Connect

Sommige Bluetooth-apparaten worden geleverd met transceivers met knoppen, om het je gemakkelijker te maken om het apparaat aan de computer te koppelen.

1. Steek de Microsoft Bluetooth-transceiver in een USB-poort.
  2. Houd de Connect-knop op de USB-transceiver vijf seconden ingedrukt. De wizard Verbinding van Microsoft wordt geopend.
  3. Volg de instructies in de wizard om het apparaat te verbinden. -of-
  4. Start IntelliType Pro.
  5. Controleer of je het Bluetooth-toetsenbord hebt geselecteerd dat je First Connect-transceiver gebruikt.
  6. Klik op het tabblad Wireless (Draadloos) en klik op Connect (Verbinding maken).
  7. Volg de instructies in de wizard om het apparaat te verbinden.

Een Bluetooth-apparaat verbinden zonder First Connect

Sommige Microsoft-apparaten hebben geen First Connect-knoppen op de bijbehorende transceivers. Zie de documentatie bij het Bluetooth-programma voor meer informatie over het koppelen van deze apparaten aan je computer.

Een apparaat verbinden zonder een Microsoft Bluetooth-transceiver

Als je computer is voorzien van een ingebouwde Bluetooth-transceiver of als je een externe Bluetooth-transceiver hebt, kun je deze mogelijk gebruiken om het apparaat te verbinden zonder dat je een Microsoft USB-transceiver hoeft te gebruiken.

Belangrijk Als je verbinding maakt met een Bluetooth-transceiver die niet van Microsoft is, werken bepaalde geavanceerde functies van Muis- en toetsenbordcentrum mogelijk niet. Muis- en toetsenbordcentrum is ontworpen om te kunnen worden gebruikt met de Microsoft Bluetooth-software. Toshiba Bluetooth-software werkt in de meeste gevallen. Andere Bluetooth-software werkt mogelijk wel, maar wordt niet ondersteund.

1. Open het Bluetooth-programma op je computer. Je kunt het Bluetooth-programma meestal vinden in het Configuratiescherm of in de app Instellingen.
  2. Houd de Connect-knop aan de onderkant van het apparaat ingedrukt. Als het apparaat van een indicatielampje voor de batterij is voorzien, knippert dit groen/rood om aan te geven dat het apparaat vindbaar is.
  3. Gebruik in het Bluetooth-programma de optie om een nieuw apparaat toe te voegen. De exacte bewoording varieert mogelijk enigszins tussen Bluetooth-programma´s en -versies.
  4. Volg de instructies op het scherm.
  5. Als je een toetsenbord wilt verbinden en je wordt gevraagd een sleutel te configureren, laat het programma dan een voor je kiezen.
  6. Als je een muis wilt verbinden en je wordt gevraagd een sleutel in te voeren, selecteer dan Geen sleutel. Microsoft Bluetooth-muizen werken niet met een willekeurige sleutel.

Het Bluetooth-programma openen

Er zijn verschillende versies van Bluetooth-programma´s waarmee je het apparaat aan de draadloze Bluetooth-transceiver kunt verbinden. Zie de documentatie bij je computer of neem contact op met de computerfabrikant voor informatie over het gebruik van het programma.

Hardware
Locatie van Bluetooth-software
Voor sommige computers met Windows 10
Klik op Start > Instellingen > Apparaten > Bluetooth
Voor sommige computers met Windows 8.1
Open Charm > Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Bluetooth
Voor sommige computers met Windows 7
Klik op Start > Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Bluetooth-apparaten.
Voor sommige computers met Windows Vista
Klik op Start > Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Bluetooth-apparaten.
Voor sommige computers met Windows XP
Klik op Start > Configuratiescherm > Printers en hardware > Bluetooth-apparaten.
Voor sommige Toshiba-computers
Klik op Start > Alle programma's > Toshiba > Bluetooth > Bluetooth-instellingen.
Andere computers
Zie de documentatie bij je computer of neem contact op met de computerfabrikant.

Opmerking Als je computer geen Bluetooth-transceiver vindt, is de Bluetooth-software niet beschikbaar in de Windows-menu's.

Schakel tussen 2.4 GHz draadloze modus en Bluetooth draadloze modus

Als je computer is voorzien van een Bluetooth-ontvanger (intern of extern) en het apparaat zowel draadloze modi van 2.4 GHz als Bluetooth ondersteunt, kun je deze twee draadloze modi afwisselen.
Met Bluetooth-technologie kun je optimale prestaties verwachten tot ongeveer 10 meter. Bluetooth-apparaten werken nauwkeuriger dan de meeste andere draadloze apparaten door gebruik te maken van beveiligingsfuncties als gecodeerde signalen en voortdurend veranderende frequenties.

Overschakelen van 2.4 GHz draadloze modus naar Bluetooth draadloze modus

1. Verwijder het batterijdeksel aan de onderkant van het apparaat en zet de schakelaar om naar de Bluetooth-stand.
  2. Open het Bluetooth-programma op je computer. Je kunt het Bluetooth-programma meestal vinden in het Configuratiescherm of in de app Instellingen.
  3. Als je het apparaat weer aan de computer wilt verbinden, houd je de Connect-knop aan de onderkant van je apparaat enkele seconden ingedrukt. Wanneer het lampje boven op het apparaat afwisselend groen en rood knippert, is het apparaat gedurende 2 minuten vindbaar voor andere Bluetooth-apparaten.
  4. Wanneer de muis wordt vermeld, volg je de instructies om het apparaat te verbinden.

Overschakelen van Bluetooth draadloze modus naar 2.4 GHz draadloze modus

1. Sluit de draadloze USB-transceiver in je computer aan.
  2. Verwijder het batterijdeksel aan de onderkant van het apparaat en zet de schakelaar om naar de 2.4 GHz -stand. Het apparaat wordt automatisch gedetecteerd.