Problemen oplossen: Headsets

Problemen met draadloze headset

Als je problemen ondervindt met je draadloze headset, kan de volgende informatie nuttig zijn voor het vaststellen en oplossen van deze problemen.

• Controleer of de headset volledig is opgeladen.
  • Controleer of de headset op de draadloze receiver is aangesloten.

Problemen oplossen met de draadloze verbinding.

Sommige systemen hebben volumetoetsen die niet werken met externe hoofdtelefoons of luidsprekers.

• Controleer of de draadloze receiver op de computer is aangesloten.
  • Controleer of de draadloze receiver correct is aangesloten op een actieve USB-poort op de computer.
  • Als de draadloze receiver is aangesloten op een USB-hub, controleer je of de hub correct is aangesloten op de computer. Controleer of je een actieve USB-hub gebruikt die geschikt is voor hoogwaardige USB-apparaten.
  • Raadpleeg Windows Help voor meer informatie over het installeren van een hardwareapparaat.

Controleer de plaatsing van het draadloze apparaat.

Probeer de volgende oplossingen:

• Controleer of het draadloze apparaat zich binnen ongeveer 10 m van de draadloze receiver bevindt.
  • Plaats de draadloze receiver op een niet-metalen ondergrond (plaats de receiver bijvoorbeeld niet boven op een desktopcomputer).

Controleer op storing van andere voorwerpen.

Zowel draadloze als niet-draadloze voorwerpen kunnen storing veroorzaken bij je draadloze apparaat. Probeer de volgende oplossingen:

• Controleer of er geen objecten in de buurt zijn die storingen kunnen veroorzaken, zoals ventilatoren van pc's, tl-verlichting of grote metalen voorwerpen (zoals een archiefkast).
  • Beperk het aantal andere aanwezige draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en op afstand bestuurbaar speelgoed binnen het bereik van de receiver.
  • Verwijder alle metaalhoudende versieringen of stickers van de computer of het apparaat.

Stel de headset opnieuw in.

Probeer de volgende oplossing:

• Houd de Windows Live Call-knop gedurende ongeveer 14 seconden ingedrukt om de headset opnieuw in te stellen en maak opnieuw verbinding tussen de headset en de draadloze receiver.