Problemen oplossen: Muizen

Algemene installatieproblemen met de muis

Wanneer ik de muis beweeg, gebeurt er niets.

Probeer een van de onderstaande oplossingen:

• Misschien is de USB-verbinding losgeraakt. Ontkoppel de muis en sluit deze weer aan.
  • Sluit de muis op een andere USB-poort aan.
  • Als de muis is aangesloten op een USB-hub of een USB-schakelkast, haal je hem eruit en steek je hem in de computer.
  • Koppel alle andere USB-apparaten los die niet in gebruik zijn.
  • Als je een draadloze muis gebruikt: Zie Problemen met draadloze en Bluetooth®-apparaten oplossen voor tips over het oplossen van problemen met de draadloze verbinding.
  • Probeer de muis op een andere computer om te controleren of de muis niet defect is.

Ik heb me tijdens de installatie als gast aangemeld en ik kreeg een installatiefout.

Tijdens de installatie moet je de computer misschien een of meerdere keren opnieuw opstarten. Aanmelden als lid van de groep Gasten tijdens installatie geeft mogelijk een installatiefout. Voor de installatie moet je als lid van de Administratorgroep zijn aangemeld.

Wanneer ik de software voor het Microsoft muis- en toetsenbordcentrum installeer, gaat Setup pas weer door als ik een ander toetsenbordprogramma verwijder.

Als er al muissoftware op je computer is geïnstalleerd, is het misschien pas mogelijk Microsoft muis- en toetsenbordcentrum te installeren als je de bestaande muissoftware hebt verwijderd. Sommige computerfabrikanten installeren geschikte muissoftware voor de muis die is meegeleverd met de computer.

Als je de bestaande muissoftware wilt verwijderen,

1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Programma's en onderdelen.
  2. Dubbelklik op de muissoftware die je wilt verwijderen.
  3. Volg de instructies op het scherm voor het verwijderen van de bestaande muissoftware. Als je de muissoftware die je wilt verwijderen, niet kunt vinden, zie de documentatie bij je computer of neem contact op met de computerfabrikant.

Sommige functies van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum werken niet in mijn programma's.

Sommige functies van de software van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum werken niet bij sommige programma's. De programma's moeten zijn ontworpen om standaard Windows-functionaliteit te gebruiken anders werken niet alle functies van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum.

Als je in Windows 7 of later een programma opent met de opdracht Als administrator uitvoeren, kun je sommige functies van de Microsoft muis- en toetsenbordcentrum-software mogelijk niet gebruiken.

Gebruik van de muis

Ik draaide objecten in een CAD-programma altijd door op de wielknop te drukken, maar dit werkt niet meer.

Je kunt deze knop (of een andere knop) toewijzen aan Middle Click (klikken met de middelste knop) als je de knop nu voor deze functie wilt gebruiken.

De aanwijzer beweegt niet vloeiend over het scherm.

De muis is misschien vervuild, wat de prestaties kan benadelen. Maak de muis schoon.

Als je een muis met een optische sensor gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je de muis gebruikt op een oppervlak dat de prestaties niet hindert. De sensor werkt het best op vlakken met details die kunnen worden getraceerd. Het werkt niet op oppervlakken zonder zichtbare details (zoals glas) of met weerspiegeling (zoals spiegels of glanzende oppervlakken). De sensor kan ook moeite hebben met het traceren op patronen die zich vaak herhalen (zoals gedrukte tijdschriften op foto's in kranten).

Soms kan ik de aanwijzer niet vinden op het scherm (dan lijkt deze verborgen te zijn).

• Als de aanwijzer naar de buitenrand van het scherm is verplaatst en niet meer zichtbaar is, probeer je deze in verschillende richtingen te bewegen totdat je de aanwijzer weer ziet op je scherm.
  • Sommige programma's verbergen de aanwijzer opzettelijk wanneer je deze over een bepaald gebied beweegt. Probeer de aanwijzer naar een ander gebied te verplaatsen om te zien of deze weer verschijnt.

De muis werkt niet goed met mijn schakelkast.

De software van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum wordt niet ondersteund op switches. Als je een switch gebruikt, is het mogelijk dat sommige functies van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum, zoals scrollen en het toewijzen van nieuwe functies aan knoppen, niet werken.

Probeer een van de onderstaande oplossingen:

• Zorg ervoor dat je de software van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum op elke computer installeert.
  • Verplaats de muis niet wanneer je een andere computer gaat gebruiken.
  • Als het wiel en de wielknop niet meer werken, start je de computer opnieuw op.
  • Als je andere problemen hebt met de schakelkast, neem je contact op met de leverancier.

Als ik de magnetische oplaadkabel in de buurt van mijn laptop beweeg, wordt de stand-bymodus geactiveerd.

Sommige laptops maken gebruik van een magnetisch veld om vast te stellen of de deksel gesloten is. Als je muis een magnetische oplaadkabel heeft en deze kabel te dicht bij de computer komt, kan dit de computer in stand-bymodus zetten. Je kunt dit probleem vermijden door de magnetische oplaadkabel uit de buurt van het toetsenbord van de laptop houden.

Mijn oplaadbare muis laadt niet op als het erg warm is of in direct zonlicht.

Als een oplaadbare muis tijdens het opladen erg warm wordt, kan het batterijlampje nog wel groen knipperen, maar niet meer opladen. Zie de producthandleiding die bij het apparaat is meegeleverd om de normale bedrijfstemperaturen op te zoeken.

Muisknoppen

Een of meer knoppen werken niet wanneer ik erop druk.

De Microsoft Mouse-knoppen hebben bij het eerste gebruik standaardfuncties eraan toegewezen. Sommige van deze knopopdrachten werken misschien niet in het programma waarmee je werkt. De standaardknoptoewijzing voor de rechterknop is bijvoorbeeld rechtsklikken, maar sommige programma's ondersteunen deze opdracht misschien niet. Probeer op de knop te drukken terwijl je programma's gebruikt waarvan je zeker weet dat deze de opdracht van de knop ondersteunen. Je kunt ook een andere functie aan de knop toewijzen.

De knop kan ook zijn toegewezen aan een opdracht die je niet kent. Je kunt zien welke opdracht aan elke knop is toegewezen door Microsoft muis- en toetsenbordcentrum te gebruiken.

De functies van de muisknop bepalen

1. Start Microsoft muis- en toetsenbordcentrum met de muis die je wil configureren.
    (Klik op Start, wijs Alle programma's aan, klik op Microsoft muis- en toetsenbordcentrum.)
  2. Plaats de aanwijzer op de afbeelding voor elke knop. In Microsoft muis- en toetsenbordcentrum wordt de locatie van die knop gemarkeerd op de afbeelding ernaast.
  3. De opdracht die aan elke knop is toegewezen, vind je onder de knopnaam.

Klikken op de middelste muisknop werkt niet volgens verwachting in mijn toepassing of game.

• Wijs de middelste knop toe aan Middle-Click (klikken met de middelste muisknop).

Ik heb de functie van een knop gewijzigd, maar het werkt niet volgens verwachting in mijn toepassing of game.

• Sommige games en programma's, zoals Windows Terminal Services en Remote Desktop, ondersteunen aangepaste knoptoewijzingen niet.
  • Aangepaste knoptoewijzingen werken niet in Windows Veilige modus of wanneer je een programma opent met de opdracht Als administrator uitvoeren.
  • Verwijder de software van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum en installeer de software opnieuw.

Muiswiel

Wanneer ik het wiel draai, gebeurt er niets.

Als het wiel in geen enkel programma werkt waarin een scrollbaar document geopend is (zoals Microsoft Internet Explorer), controleer je of wielondersteuning in Microsoft muis- en toetsenbordcentrum is ingeschakeld.

1. Start Microsoft muis- en toetsenbordcentrum met de muis die je wilt configureren.
    (Klik op Start, wijs Alle programma's aan, klik op Microsoft muis- en toetsenbordcentrum.)
  2. Controleer of op het tabblad Wheel (Bladerwieltje) van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum het selectievakje Enable vertical scrolling (Verticaal scrollen inschakelen) is ingeschakeld.

Als dat het probleem niet oplost, installeer Microsoft muis- en toetsenbordcentrum dan opnieuw.

Opmerking

Als scrollen wel werkt in sommige programma's (zoals Microsoft Word of Internet Explorer) maar niet in andere, hoewel er wel schuifbalken aanwezig zijn, ondersteunen die andere programma's het muiswiel misschien niet.

De wielknop uitschakelen

1. Gebruik de muis die je wil configureren om Microsoft Muis- en toetsenbordcentrum te starten.
    (Klik op Start, wijs Alle programma's aan, klik op Microsoft muis- en toetsenbordcentrum.)
  2. Klik in de knoppenlijst Wheel (Bladerwieltje) op Disable this button (Deze knop uitschakelen).

Vergrootglas

Ik wil het formaat van het vergrootglas wijzigen, maar ik weet niet hoe dat moet.

Het formaat van het vergrootglas wijzigen

1. Klik op de desbetreffende muisknop om het vergrootglas weer te geven.
  2. Houd dezelfde knop ingedrukt en verplaats de muis om het formaat van het vergrootglas te wijzigen. Verplaats de muis naar onder en naar rechts om het formaat van het venster te vergroten en boven en naar links om het te verkleinen.

Ik kan het vergrootglas niet uitschakelen.

• Klik snel eenmaal op de muisknop voor het vergrootglas, zonder de muis te bewegen.

Soms schakelt het vergrootglas automatisch uit.

Als er een muisknop aan het vergrootglas is toegewezen, maar je in een bepaald programma een andere actie aan die knop hebt toegewezen (of omgekeerd), kan het vergrootglas automatisch door Microsoft muis- en toetsenbordcentrum worden uitgeschakeld als je overschakelt van een programma dat het vergrootglas herkent naar een programma dat dit niet doet.

Het vergrootglas maakt de inhoud van niet alle vensters groter.

Met het Vergrootglas worden afbeeldingen of video niet correct weergegeven in sommige toepassingen of games.

Macro’s

Ik kan geen macro's opnemen of uitvoeren tijdens het spelen van een online game.

• Tijdens het spelen van online games is het misschien niet mogelijk om macro's op te nemen of uit te voeren. Dit komt doordat de beveiligingsprogramma's die je gebruikt, bijvoorbeeld inbraakdetectiesoftware, het gebruik van opnemen en afspelen in games verbiedt.
  • Koppel alle andere USB-apparaten los die niet in gebruik zijn.
  • Probeer de muis op een andere computer om te controleren of deze goed werkt.
  • Als je een draadloze muis gebruikt: Zie Problemen met draadloze en Bluetooth-apparaten oplossen voor tips over het oplossen van problemen met de draadloze verbinding.

Quick Turn-knop

Quick Turn werkt niet.

• Probeer Quick Turn nog eens te kalibreren.
  • Als je in Windows 7 en hoger een game start met verhoogde administratorreferenties, werken veel functies van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum niet, waaronder Quick Turn.
  • Als je app-specifieke instellingen gebruikt, probeer dan met ALT+TAB uit de game te gaan en vervolgens weer terug te gaan.

Quick Turn kalibreert niet goed.

Als Quick Turn niet goed kalibreert:

• Probeer Quick Turn nog eens te kalibreren. Tijdens de kalibratie:
    • wacht totdat het Quick Turn-pictogram in de muisweergave verschijnt voordat je draait.
    • Laat het personage een volledige draai van 360 graden maken.
  • Wanneer versnelling in de game niet kan worden uitgeschakeld:

Sommige games, zoals Halo en Halo 2, hebben snelheden in de game die niet kunnen worden uitgeschakeld. Deze games gebruiken misschien andere muisversnelling wanneer het personage stilstaat dan wanneer het beweegt. De volgende tips helpen misschien de effecten van gameversnelling te minimaliseren:

Tips

• Probeer Quick Turn snel te kalibreren. Start het draaien tijdens het opnemen door de muis snel naar links of naar rechts te bewegen. Maak de cirkel vervolgens langzaam rond en laat de knop los om de opname te voltooien.
    • Probeer Quick Turn te kalibreren terwijl je personage loopt.
    • Probeer Quick Turn te kalibreren terwijl je personage stilstaat.

Quick Turn kan worden beïnvloed door veranderingen in muissnelheid, of door gevoeligheidsinstellingen. Als je een van deze instellingen wijzigt, moet je Quick Turn opnieuw kalibreren.

Tip

Gebruik programmaspecifieke instellingen om een andere Quick Turn op te slaan voor elke game die je speelt.

Een andere Quick Turn opnemen voor elke game die je speelt

1. Gebruik de gewenste muis om Microsoft muis- en toetsenbordcentrum te starten.
    (Klik op Start, wijs Alle programma's aan, klik op Microsoft muis- en toetsenbordcentrum.)
  2. Selecteer app-specifieke instellingen op de pagina van de muis die je wilt configureren.
  3. Klik op Add New Button (Nieuwe knop toevoegen) en selecteer een game van de lijst.
  4. Wijs een muisknop toe aan Quick Turn.
  5. Klik op de knop Add New (Nieuwe toevoegen) om een andere game te selecteren.
  6. Wijs een muisknop toe aan Quick Turn.