Productondersteuning: muizen

Hoe ken ik andere functies toe aan de muisknoppen?

Software van Microsoft muis- en toetsenbordcentrum biedt voor alle muisknoppen standaardopdrachten. Je kunt er andere opdrachten of andere sneltoetsen aan toewijzen die beter bij je werkstijl passen. Je kunt ook knoppen uitschakelen waarop je per ongeluk drukt, zoals de wielknop.

Een functie aan een knop toewijzen voor alle toepassingen

1. Start Microsoft muis- en toetsenbordcentrum met de muis die je wil configureren.
  2. Selecteer een opdracht in de lijst van de knop waaraan je een andere functie wilt toewijzen.
    Klik op Disable this button (Deze knop uitschakelen) als je een toets wilt uitschakelen.

Opmerking

• Je moet de opdracht Click (Klikken) toewijzen aan de linker- of de rechterknop. Je kunt deze opdracht desgewenst aan meer knoppen toewijzen.
  • Bij sommige programma's of games werken de opnieuw toegewezen knopopdrachten soms niet zoals verwacht. Sommige programma's of games ondersteunen aangepaste knoptoewijzingen soms niet.
  • Sommige muismodellen zijn voorzien van speciale knoppen waaraan geen andere functie kan worden toegewezen.

Hoe ken ik een andere functie voor een specifieke toepassing aan mijn muisknoppen toe?

Je kunt verschillende opdrachten in verschillende programma's aan muisknoppen toewijzen. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde muisknop toewijzen om Digitale inkt te activeren wanneer je in PowerPoint bent, een macro wanneer je in een game bent en het Vergrootglas in een andere toepassing.

Een andere functie voor een specifiek programma aan een knop toewijzen

1. Start Microsoft muis- en toetsenbordcentrum met de muis die je wil configureren.
  2. Selecteer de app-specifieke instellingen.
  3. Klik op de knop Add New (Nieuwe toevoegen) en selecteer het gewenste programma.
    Als het gewenste programma niet in de lijst staat, klik je op Manuallly Add a Program (Handmatig een programma toevoegen) en selecteer je het programma.
  4. Selecteer een opdracht in de lijst met knopopdrachten.

Een knop gebruiken waaraan een andere functie voor een specifiek programma is toegewezen

• Start het programma en klik op de knop waaraan een andere functie is toegewezen.

Opmerking

Als je een programma opent met de opdracht Als administrator uitvoeren, krijg je geen toegang tot de toepassingsspecifieke instellingen voor muisknoppen. In plaats daarvan gebruikt de muis de algemene toewijzingen voor muisknoppen. Als je de toepassingsspecifieke instellingen voor muisknoppen wilt inschakelen, open je de toepassing zonder administratorreferenties of meld je je bij Windows aan als een administrator.