Ghiduri de utilizare: Tastaturi

Cum instalez o tastatură Bluetooth®?


Conectivitatea dintre tastatura Microsoft Bluetooth şi computer depinde de dispozitivul de emisie-recepţie prin Bluetooth.


Dacă tastatura dvs. nu are un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth inclus, trebuie să-l împerecheaţi cu computerul folosind dispozitivul de emisie-recepţie integrat în computer (altul decât Microsoft) şi programul de configurare a software-ului Bluetooth din computer.


 • Dacă tastatura dvs. are un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth inclus cu buton First Connect, puteţi folosi butonul First Connect pentru a porni Expert conexiune Microsoft. Vă va ajuta să realizaţi împerecherea Bluetooth.
 • Dacă tastatura dvs. are un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth inclus fără buton First Connect, trebuie să conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie şi să împerecheaţi aparatul cu computerul folosind programul de configurare a software-ului Bluetooth din computer.
 • Dacă aparatul dvs. are un dispozitiv de emisie-recepţie inclus, altul decât Microsoft, îl puteţi împerechea direct cu computerul folosind programul de configurare a software-ului Bluetooth din computer, fără să utilizaţi dispozitivul de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth.
 • Notă: Trebuie să ţineţi butonul de alimentare al noilor dispozitive Bluetooth, cum ar fi Wedge Touch Mouse şi Sculpt Touch Mouse, apăsat aproximativ 5 secunde pentru a începe împerecherea dispozitivului cu computerul.

Utilizarea unei chei de acces


Trebuie întotdeauna să configuraţi o cheie de acces când împerecheaţi tastatura sau minitastatura numerică cu computerul. Modul de specificare a cheii de acces depinde de programul Bluetooth din computer. Dacă programul Bluetooth vă permite să alegeţi modul de creare a cheii de acces, este preferabil să lăsaţi programul să o creeze decât să o creaţi singur sau să nu folosiţi niciuna. Când introduceţi cheia de acces, nu veţi primi feedback pe ecran. După ce aţi introdus cheia de acces, trebuie să apăsaţi pe Enter de pe tastatură sau de pe minitastatura numerică pentru a finaliza împerecherea.

Conectarea unei tastaturi folosind un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth cu First Connect


Unele modele de tastaturi Bluetooth au dispozitive de emisie-recepţie incluse cu butoane care facilitează împerecherea cu computerul.


 1. Conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth la un port USB.
 2. Apăsaţi pe butonul Conectare al dispozitivului de emisie-recepţie USB şi ţineţi-l apăsat cinci secunde. Se va afişa Expert conexiune Microsoft.
 3. Urmaţi instrucţiunile din Expert pentru a conecta dispozitivul.

-sau-


 1. Pornirea Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi.
 2. Verificaţi dacă aţi selectat tastatura Bluetooth care foloseşte dispozitivul de emisie-recepţie cu First Connect.
 3. Faceţi clic pe fila Wireless, apoi faceţi clic pe Conectare.
 4. Urmaţi instrucţiunile din Expert pentru a conecta dispozitivul.

Conectarea unei tastaturi Bluetooth fără First Connect


Keyboard Elite for Bluetooth şi Wireless Optical Desktop for Bluetooth nu au butoane First Connect (Prima conectare) pe dispozitivele de emisie-recepţie. Puteţi găsi informaţii suplimentare despre împerecherea acestor tastaturi cu computerul, consultaţi Ghidul de conectare Bluetooth sau documentaţia programului Bluetooth.

Conectarea unei tastaturi fără dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth


Dacă aveţi un computer cu dispozitiv de emisie-recepţie integrat, puteţi să-l folosiţi pentru a conecta tastatura fără ajutorul unui dispozitiv de emisie-recepţie USB Microsoft.


Important


Dacă vă conectaţi utilizând un dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth, altul decât Microsoft, este posibil ca unele funcţii ale software-ului Centrul pentru mouse-uri şi tastaturi să nu fie disponibile. Software-ul Centrul pentru mouse-uri şi tastaturi este proiectat să funcţioneze împreună cu software-ul Microsoft Bluetooth. Software-ul Toshiba Bluetooth funcţionează în cele mai multe cazuri. S-ar putea ca şi alte software-uri Bluetooth să funcţioneze, dar nu sunt acceptate.


 1. Deschideţi programul Bluetooth de pe computer. Programul Bluetooth se găseşte de obicei fie în Panoul de control, fie în aplicaţia Setări.
 2. Scoateţi capacul bateriei din partea inferioară a dispozitivului şi treceţi comutatorul la modul Bluetooth.
 3. Pentru a reconecta dispozitivul la computer, apăsaţi pe butonul Conectare din partea inferioară a dispozitivului şi ţineţi-l apăsat câteva secunde. Când indicatorul luminos din partea de sus va lumina roşu/verde intermitent, dispozitivul va fi detectabil de către alte dispozitive Bluetooth în interval de 2 minute.
 4. Când mouse-ul este afişat, selectaţi-l şi urmaţi instrucţiunile pentru a-l conecta.

 5. Notă
  Formularea exactă poate varia puţin în funcţie de programele şi versiunile Bluetooth.

Deschiderea programului Bluetooth


Există câteva versiuni de programe Bluetooth care facilitează conectarea aparatului la dispozitivul de emisie-recepţie wireless Bluetooth. Consultaţi documentaţia computerului sau contactaţi producătorul computerului pentru informaţii despre folosirea programului.


Hardware
Locaţia software-ului Bluetooth
Pentru unele computere care au Windows 10
Faceţi clic pe Start > Setări > Dispozitive > Bluetooth
Pentru unele computere care au Windows 8.1
Deschideţi Buton > Setări > Modificare setări pentru PC > PC şi dispozitive > Bluetooth
Pentru unele computere care au Windows 7
Faceţi clic pe Start > Panou de control > Hardware şi sunete > Dispozitive Bluetooth.
Pentru unele computere care au Windows Vista
Faceţi clic pe Start > Panou de control > Hardware şi sunete > Dispozitive Bluetooth.
Pentru unele computere care au Windows XP
Faceţi clic pe Start > Panou de control > Imprimante şi hardware > Dispozitive Bluetooth.
Pentru unele computere Toshiba
Faceţi clic pe Start > Toate programele > Toshiba > Bluetooth > Setări Bluetooth.
Alte computere
Consultaţi documentaţia computerului sau contactaţi producătorul computerului.

Notă
În situaţia în care computerul nu detectează un dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth, software-ul Bluetooth nu va fi disponibil în meniurile din Windows.