Asistenţă produse: Mouse-uri

Conectarea unui dispozitiv Microsoft Bluetooth®


Conectivitatea dintre dispozitivul Microsoft Bluetooth şi computer depinde de dispozitivul de emisie-recepţie Bluetooth.


 • Dacă aparatul dvs. nu are un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth inclus, trebuie să-l împerecheaţi cu computerul folosind dispozitivul de emisie-recepţie integrat în computer (altul decât Microsoft) şi programul de configurare a software-ului Bluetooth din computer.
 • Dacă aparatul dvs. are un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth inclus cu buton First Connect, puteţi folosi butonul First Connect pentru a porni Expert conexiune Microsoft. Vă va ajuta să realizaţi împerecherea Bluetooth.
 • Dacă aparatul dvs. are un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth inclus fără buton First Connect, trebuie să conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie şi să împerecheaţi aparatul cu computerul folosind programul de configurare a software-ului Bluetooth din computer.
 • Dacă aparatul dvs. are un dispozitiv de emisie-recepţie inclus, altul decât Microsoft, îl puteţi împerechea direct cu computerul folosind programul de configurare a software-ului Bluetooth din computer, fără să utilizaţi dispozitivul de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth.
 • Notă: Trebuie să ţineţi butonul de alimentare al noilor dispozitive Bluetooth, cum ar fi Wedge Touch Mouse şi Sculpt Touch Mouse, apăsat aproximativ 5 secunde pentru a începe împerecherea dispozitivului cu computerul.
Utilizarea unei chei de acces

Nu trebuie să configuraţi o cheie de acces când împerecheaţi mouse-ul cu computerul. Dar trebuie întotdeauna să configuraţi o cheie de acces când împerecheaţi tastatura sau minitastatura numerică cu computerul. Modul de specificare a cheii de acces depinde de programul Bluetooth din computer. Dacă programul Bluetooth vă permite să alegeţi modul de creare a cheii de acces, este preferabil să lăsaţi programul să o creeze decât să o creaţi singur sau să nu folosiţi niciuna. Când introduceţi cheia de acces, nu veţi primi feedback pe ecran. După ce aţi introdus cheia de acces, trebuie să apăsaţi pe Enter de pe tastatură sau de pe minitastatura numerică pentru a finaliza împerecherea.

Conectarea unui aparat utilizând un dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth cu First Connect


Unele modele de aparate Bluetooth au dispozitive de emisie-recepţie incluse cu butoane care facilitează împerecherea cu computerul.


 1. Conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth la un port USB.
 2. Apăsaţi pe butonul Conectare al dispozitivului de emisie-recepţie USB şi ţineţi-l apăsat cinci secunde. Se afişează Expert conexiune Microsoft.
 3. Urmaţi instrucţiunile din Expert pentru a conecta dispozitivul. -sau-
 4. Porniţi IntelliType Pro.
 5. Verificaţi dacă aţi selectat tastatura Bluetooth care foloseşte dispozitivul de emisie-recepţie cu First Connect.
 6. Faceţi clic pe fila Wireless, apoi faceţi clic pe Conectare.
 7. Urmaţi instrucţiunile din Expert pentru a conecta dispozitivul.

Conectarea unui dispozitiv Bluetooth fără First Connect


Unele aparate Microsoft au dispozitive de emisie-recepţie fără butoane First Connect. Puteţi găsi informaţii suplimentare despre împerecherea acestor dispozitive cu computerul în documentaţia programului Bluetooth.

Conectarea unui aparat fără dispozitiv de emisie-recepţie Microsoft Bluetooth


Dacă aveţi un computer cu dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth integrat sau dacă aveţi un dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth USB extern, puteţi să conectaţi aparatul fără să utilizaţi un dispozitiv de emisie-recepţie USB Microsoft.


Important Dacă vă conectaţi utilizând un dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth, altul decât Microsoft, este posibil ca unele funcţii ale software-ului Centrul pentru mouse-uri şi tastaturi să nu fie disponibile. Software-ul Centrul pentru mouse-uri şi tastaturi este proiectat să funcţioneze împreună cu software-ul Microsoft Bluetooth. Software-ul Toshiba Bluetooth funcţionează în cele mai multe cazuri. S-ar putea ca şi alte software-uri Bluetooth să funcţioneze, dar nu sunt acceptate.


 1. Deschideţi programul Bluetooth de pe computer. Programul Bluetooth se găseşte de obicei fie în Panoul de control, fie în Setări.
 2. Apăsaţi şi ţineţi apăsat pe butonul Conectare din partea inferioară a dispozitivului. Dacă dispozitivul are un indicator luminos pentru baterii, acesta va lumina verde/roşu intermitent pentru a arăta că dispozitivul este detectabil.
 3. În programul Bluetooth, folosiţi opţiunea pentru a adăuga un dispozitiv nou. Formularea exactă poate varia puţin în funcţie de programele şi versiunile Bluetooth.
 4. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran.
 5. Dacă doriţi să conectaţi o tastatură şi vi se solicită să configuraţi o cheie de acces, lăsaţi programul să aleagă una în locul dvs.
 6. Dacă doriţi să conectaţi un mouse şi vi se solicită o cheie de acces, selectaţi Nicio cheie de acces. Mouse-urile Microsoft Bluetooth nu funcţionează cu o cheie de acces aleatorie.

Deschiderea programului Bluetooth


Există câteva versiuni de programe Bluetooth care facilitează conectarea aparatului la dispozitivul de emisie-recepţie wireless Bluetooth. Consultaţi documentaţia computerului sau contactaţi producătorul computerului pentru informaţii despre folosirea programului.

Hardware
Locaţia software-ului Bluetooth
Pentru unele computere care au Windows 10
Faceţi clic pe Start > Setări > Dispozitive > Bluetooth
Pentru unele computere care au Windows 8.1
Deschideţi Buton > Setări > Modificare setări pentru PC > PC şi dispozitive > Bluetooth
Pentru unele computere care au Windows 7
Faceţi clic pe Start > Panou de control > Hardware şi sunete > Dispozitive Bluetooth.
Pentru unele computere care au Windows Vista
Faceţi clic pe Start > Panou de control > Hardware şi sunete > Dispozitive Bluetooth.
Pentru unele computere care au Windows XP
Faceţi clic pe Start > Panou de control > Imprimante şi hardware > Dispozitive Bluetooth.
Pentru unele computere Toshiba
Faceţi clic pe Start > Toate programele > Toshiba > Bluetooth > Setări Bluetooth.
Alte computere
Consultaţi documentaţia computerului sau contactaţi producătorul computerului.

Notă În situaţia în care computerul nu detectează un dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth, software-ul Bluetooth nu va fi disponibil în meniurile din Windows.

Comutarea între modul wireless de 2.4 GHz şi modul wireless Bluetooth


Dacă aveţi un computer cu dispozitiv de emisie-recepţie Bluetooth (intern sau extern) care acceptă ambele moduri, atât wireless de 2.4 GHz, cât şi wireless Bluetooth, puteţi comuta între cele două moduri wireless.
Tehnologia Bluetooth oferă performanţă optimă până la o distanţă de aproximativ 10 metri. Dispozitivele Bluetooth oferă mai multă securitate decât majoritatea dispozitivelor wireless obişnuite prin utilizarea unor caracteristici de securitate cum ar fi criptarea semnalelor şi schimbarea permanentă a frecvenţelor.

Comutarea de la modul wireless de 2.4 GHz la modul wireless Bluetooth


 1. Scoateţi capacul bateriei din partea inferioară a dispozitivului şi treceţi comutatorul la modul Bluetooth.
 2. Deschideţi programul Bluetooth de pe computer. Programul Bluetooth se găseşte de obicei fie în Panoul de control, fie în aplicaţia Setări.
 3. Pentru a reconecta dispozitivul la computer, apăsaţi pe butonul Conectare din partea inferioară a dispozitivului şi ţineţi-l apăsat câteva secunde. Când indicatorul luminos din partea de sus va lumina roşu/verde intermitent, dispozitivul va fi detectabil de către alte dispozitive Bluetooth în interval de 2 minute.
 4. Când mouse-ul este afişat, selectaţi-l şi urmaţi instrucţiunile pentru a-l conecta.

Comutarea de la modul wireless Bluetooth la modul wireless de 2.4 GHz


 1. Conectaţi dispozitivul de emisie-recepţie wireless USB la computer.
 2. Scoateţi capacul bateriei din partea inferioară a dispozitivului şi treceţi comutatorul la modul wireless de 2.4 GHz. Dispozitivul va fi detectat automat.