Depanare: Tastaturi

Probleme frecvente de configurare a Centrului Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi

Probleme frecvente legate de software-ul pentru tastatură

Probleme legate de caracteristicile tastaturii, cum ar fi aplicaţia Calculator, reglajele de sunet sau tastele de ajustare a luminozităţii.


Dacă aveţi probleme cu tastatura, cum ar fi taste sau butoane care nu funcţionează, sau probleme legate de caracteristici, cum ar fi calculatorul (de exemplu, faptul că aplicaţia Calculator nu focalizează sau nu apare atunci când este lansată de la tastatură), reglajul şi comanda sunetului sau tastele de luminozitate, asiguraţi-vă că aveţi cea mai recentă versiune a software-ului Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi instalată pe computerul sau dispozitivul utilizat împreună cu tastatura Microsoft.


Puteţi obţine cea mai recentă actualizare AICI. În această listă identificaţi tastatura sau o căutaţi în bara de căutare. După ce aţi identificat tastatura, atingeţi sau faceţi clic pe ea pentru a merge la pagina cu descărcările disponibile. La „Software şi drivere”, faceţi clic pe actualizarea disponibilă şi urmaţi instrucţiunile de pe ecran.

M-am înregistrat ca invitat pe computer la Instalare şi am primit o eroare de instalare.


La Instalare, s-ar putea să fie nevoie să reporniţi computerul o dată sau de mai multe ori. Înregistrarea ca membru al grupului Invitaţi la Instalare s-ar putea să aibă ca efect apariţia unei erori de instalare. Instalarea necesită înregistrarea ca membru al grupului Administratori.

Am instalat o versiune nouă a Centrului Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi peste o versiune mai veche a software-ului şi am pierdut nişte personalizări.


Dacă folosiţi o versiune mai veche şi instalaţi o versiune mai nouă a software-ului Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi, s-ar putea să pierdeţi unele personalizări precum reatribuirile tastelor. Pentru a rezolva această problemă, s-ar putea să fie nevoie să actualizaţi personalizările tastaturii după ce instalaţi software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi.

Când încerc să instalez software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi, configurarea nu continuă până nu dezinstalez un alt program pentru tastatură.


Dacă aveţi deja instalat pe computer un software pentru tastatură, probabil nu veţi putea instala software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi până nu dezinstalaţi software-ul pentru tastatura existentă. Unii producători de computere preinstalează software potrivit pentru tastatura livrată cu computerul.

Probleme legate de hardware

Tastatura nu pare să reacţioneze.


Încercaţi următoarele soluţii:


 • S-ar putea să fie necorespunzătoare conexiunea USB. Deconectaţi şi reconectaţi tastatura.
 • Conectaţi tastatura la alt port USB.
 • Dacă tastatura este conectată la un hub USB sau la un comutator USB, deconectaţi şi reconectaţi tastatura la computer.
 • Deconectaţi celelalte dispozitive USB neutilizate.
 • Conectaţi tastatura la alt computer pentru a verifica dacă funcţionează corespunzător.
 • Dacă folosiţi o tastatură wireless, consultaţi secţiunea de depanare a problemelor legate de conexiunea wireless.

Notă


Conectorii PS/2 nu sunt acceptaţi în această versiune a Centrului Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi. La o tastatură cu conector PS/2, acest software nu poate configura alte setări opţionale.

Dispozitivele conectate la porturile USB ale tastaturii nu funcţionează.


Unele dispozitive nu funcţionează când sunt conectate la porturile USB ale tastaturii; acestea necesită un hub USB alimentat sau trebuie să îndeplinească alte cerinţe hardware. Dacă dispozitivul dvs. este acceptat, încercaţi următoarele soluţii:


 • Conectaţi tastatura la alt port USB.
 • Dacă tastatura este conectată la un hub USB sau la un comutator USB, deconectaţi şi reconectaţi tastatura la computer.
 • Deconectaţi celelalte dispozitive USB neutilizate.
 • Conectaţi dispozitivul direct la computer pentru a verifica dacă funcţionează corespunzător.

Caracteristicile tastaturii mele nu funcţionează corespunzător cu Windows Terminal Services sau Desktop la distanţă.


Tastaturile Microsoft şi software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi nu sunt acceptate a fi utilizate cu Windows Terminal Services sau Desktop la distanţă şi unele caracteristici nu funcţionează corespunzător.

Taste

Unele taste nu reacţionează la apăsare.


Încercaţi următoarele soluţii:


 • Curăţaţi tastatura.
 • Instalaţi software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi. Unele taste necesită software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi.
 • Dacă o tastă necesită software, instalaţi-l. Unele comenzi ale tastelor necesită instalarea unor programe specifice acceptate precum program de e-mail, browser web, player media, mesagerie instant sau editor grafic.
 • Tastele rapide nu vor funcţiona optim dacă se apasă în acelaşi timp şi pe una dintre tastele modificatoare SHIFT, CTRL, ALT sau WINDOWS.

Sfat:


Chiar dacă nu aveţi instalat programul acceptat, puteţi folosi tasta reatribuind-o.

Când apăs pe anumite taste de pe tastatura wireless, apar caractere duble pe ecran.


Dacă aveţi două receptoare wireless conectate la computer şi apăsaţi o singură dată pe o tastă de pe tastatura wireless, pot apărea caractere duble pe ecran. De exemplu, când apăsaţi o singură dată pe „a”, s-ar putea să apară „aa” pe ecran.


Dacă, după ce aţi folosit o tastatura Microsoft mai veche cu receptor wireless, aţi cumpărat una nouă, deconectaţi vechiul receptor.

Tastele apăsate lung se repetă până când eliberez apăsarea.


Unele taste sunt proiectate să se repete când sunt apăsate lung. La unele modele de tastaturi, aceste taste se repetă doar când tastatura este conectată la computer printr-o mufă USB. Următoarele taste sunt proiectate să se repete: Înapoi, Înainte, Următorul, Pista precedentă, Pista următoare, Micşorare volum, Mărire volum, Micşorare imagine, Mărire imagine.

Unde se află tastele funcţionale obişnuite? (F1 – F12)


Aceste taste se află pe rândul de sus al tastaturii. La unele modele de tastaturi, aceste taste sunt sensibile la atingere.


Dacă tastatura are tasta F Lock, apăsaţi pe ea pentru a comuta între modurile tastelor funcţionale.


Tastele funcţionale alternative execută două tipuri de comenzi, o comandă dacă F lock este activată şi alta dacă tasta F Lock nu este activată. În funcţie de modelul tastaturii, ledul care arată dacă tasta F Lock este sau nu activată se află fie pe tastatură, fie pe receptorul wireless. Dacă numele comenzii este scris pe mijlocul tastei (ca F5) şi nu în partea de sus a tastei (ca Open), tasta F Lock trebuie să fie activată pentru ca tasta să execute comanda.

Unele taste funcţionale/direcţionale nu funcţionează când apăs pe ele. (Scroll Lock, Întrerupere, Inserare şi tastele funcţionale alternative – Ajutor, Anulare, Refacere, Nou, Deschidere, Închidere, Răspuns, Redirecţionare, Trimitere, Ortografie, Salvare, Imprimare)


Încercaţi următoarele soluţii:


 • Dacă tastatura are tasta F Lock, apăsaţi pe ea pentru a comuta între modurile tastelor funcţionale. Tastele funcţionale alternative execută două tipuri de comenzi, o comandă dacă F lock este activată şi alta dacă tasta F Lock nu este activată. În funcţie de modelul tastaturii, ledul care arată dacă tasta F Lock este sau nu activată se află fie pe tastatură, fie pe receptorul wireless. Dacă numele comenzii este scris pe mijlocul tastei (ca F5) şi nu în partea de sus a tastei (ca Open), tasta F Lock trebuie să fie activată pentru ca tasta să execute comanda.
 • Dacă tastatura are tasta Fn, în timp ce ţineţi apăsată tasta Fn, apăsaţi pe tasta cu comandă alternativă pentru a o executa.

Tasta Imprimare ecran nu funcţionează.


Încercaţi următoarele soluţii:


 • Tasta Imprimare ecran copiază o imagine de pe ecran în Clipboard (nu în imprimantă). Pentru a folosi imaginea, porniţi o aplicaţie de editare grafică precum Microsoft Paint şi folosiţi funcţia Lipire.
 • Dacă tastatura are tasta F Lock, apăsaţi pe ea pentru a comuta între modurile tastelor funcţionale. La unele tastaturi, tasta Imprimare ecran funcţionează doar când este activată tasta F Lock.

Tasta Gadgeturi nu deschide bara laterală Windows.


Încercaţi următoarele soluţii:


 • În unele versiuni sau teme din Windows 7, la apăsarea pe tasta Gadgeturi se afişează gadgeturile de pe desktop. Apăsând pe tasta Gadgeturi, toate ferestrele deschise devin transparente ca să puteţi vedea gadgeturile de pe desktop. În alte versiuni sau teme, la apăsarea scurtă sau prelungită pe tasta Gadgeturi se afişează desktopul.

Sfat:


Această tastă poate fi reatribuită.

Nu pot atribui tastele favorite prin apăsare prelungită.


La unele tastaturi, tastele favorite sunt taste cu comenzi alternative. Extensiile ascunse din Windows Explorer ar putea interfera cu atribuirea unui fişier sau a unei pagini web acestor taste. Pentru informaţii despre dezactivarea ascunderii extensiilor fişierelor, consultaţi Ajutorul pentru Windows.

Nu pot pune computerul în repaus folosind tasta Repaus.


Tasta Repaus comută computerul la un mod de economisire a energie (stare de veghe, suspendare sau hibernare) doar dacă este acceptat şi activat modul de economisire a energiei. Această tastă nu funcţionează fără activarea modului de economisire a energiei. Tasta nu poate fi reatribuită. Pentru informaţii despre setările modului de economisire a energiei, consultaţi Ajutorul din Windows.

Nu pot reporni computerul după ce am apăsat pe tasta Repaus.


Puteţi relua funcţionarea computerului încercând una dintre soluţiile:


 • Apăsaţi pe tasta Repaus.
 • Apăsaţi pe o tastă standard de pe tastatură.
 • Mişcaţi mouse-ul.
 • Apăsaţi scurt pe butonul de pornire a computerului.

Dacă niciuna dintre soluţii nu duce la reluarea funcţionării computerului, s-ar putea să fie o problemă de sistem. Pentru informaţii suplimentare despre reluarea funcţionării, consultaţi documentaţia computerului sau contactaţi producătorul computerului.


Dacă folosiţi o tastatură Bluetooth®, s-ar putea ca dispozitivul de emisie-recepţie wireless să nu recepţioneze comenzi de la taste în timpul hibernării. Puteţi relua funcţionarea computerului după hibernare apăsând pe butonul de pornire a computerului. Pentru informaţii despre setările modului de economisire a energiei, consultaţi Ajutorul din Windows.

Am instalat un nou browser web, dar nu porneşte dacă apăs pe tasta Home.


Software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi atribuie automat tasta Home browserului web implicit din computer, dacă acest browser este acceptat. Cele mai multe browsere permit setarea lor ca browser implicit în timpul instalării.


Dacă browserul web instalat este acceptat de software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi, dar nu porneşte la apăsarea tastei Home, încercaţi următoarele:


 • Apăsaţi o singură dată pe tasta Home şi aşteptaţi câteva minute. Apoi apăsaţi din nou pe ea. La instalarea unui browser nou, software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi are nevoie de câteva minute să-l recunoască.
 • Reporniţi computerul şi apoi apăsaţi pe tasta Home.
 • S-ar putea să fie nevoie să reatribuiţi manual tasta Home browserului instalat. Faceţi clic pe tasta pe care doriţi să o reatribuiţi expertului de configurare, faceţi clic pe Deschidere program, Pagină web, sau fişier, faceţi clic pe Neatribuită încă, tastaţi calea spre browserul internet sau faceţi clic pe Răsfoire pentru a-l găsi, iar apoi faceţi clic pe Înapoi pentru a salva modificarea.

Am instalat un program de e-mail nou, dar nu porneşte dacă apăs pe tasta Corespondenţă.


Software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi atribuie automat tasta Corespondenţă programului de e-mail implicit din computer, dacă acest program de e-mail este acceptat.


Expertul de reatribuire a tastelor afişează pentru tasta Corespondenţă toate programele de poştă electronică instalate pe computer. Dacă programul de poştă electronică pe care doriţi să-l folosiţi cu tasta Corespondenţă nu este disponibil în listă, procedaţi astfel:


 • Dacă aţi instalat un program de e-mail nou, aşteptaţi câteva minute să vedeţi dacă este adăugat automat în listă. S-ar putea ca software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi să aibă nevoie de câteva minute pentru a recunoaşte noul program şi a-l adăuga în listă. Dacă programul tot nu apare după câteva minute, reporniţi computerul şi verificaţi din nou.
 • Dacă nu aţi mai folosit programul de e-mail pe acest computer, porniţi de două ori programul şi înregistraţi-vă de fiecare dată în el. Acest lucru ajută Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi să detecteze programul.
 • S-ar putea să fie nevoie să reatribuiţi manual tasta Corespondenţă programului de e-mail pe care doriţi să îl utilizaţi. Faceţi clic pe tasta pe care doriţi să o reatribuiţi, faceţi clic pe Deschidere program, Pagină web, sau fişier, faceţi clic pe Neatribuită încă, tastaţi calea spre programul de e-mail sau faceţi clic pe Răsfoire pentru a-l găsi, iar apoi faceţi clic pe Înapoi pentru a salva modificarea.
 • Unele programe de poştă electronică ar putea necesita actualizarea setărilor pentru ca parola de e-mail să fie salvată. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi documentaţia programului de e-mail.

Am instalat un nou player media, dar nu porneşte dacă apăs pe tasta Media.


Software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi atribuie automat tasta Media playerului media implicit din computer, dacă acest player media este acceptat. Majoritatea playerelor media permit setarea lor ca player media implicit în timpul instalării.


Dacă playerul media instalat este acceptat de software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi, dar nu porneşte la apăsarea tastei Media, încercaţi următoarele:


 • Apăsaţi o singură dată pe tasta Media şi aşteptaţi câteva minute. Apoi apăsaţi din nou pe ea. La instalarea unui player media nou, software-ul Centrul Microsoft pentru mouse-uri şi tastaturi are nevoie de câteva minute să-l recunoască.
 • Reporniţi computerul şi apoi apăsaţi pe tasta Media.
 • S-ar putea să fie nevoie să reatribuiţi manual tasta Media playerului media instalat. Faceţi clic pe tasta pe care doriţi să o reatribuiţi, faceţi clic pe Deschidere program, Pagină web, sau fişier, faceţi clic pe Neatribuită încă, tastaţi calea spre playerul media sau faceţi clic pe Răsfoire pentru a-l găsi, iar apoi faceţi clic pe Înapoi pentru a salva modificarea.

Apăsarea pe tasta Afişare a computerului portabil declanşează transfocarea.


La unele computere portabile, apăsarea pe tasta Afişare poate declanşa transfocarea. Când se întâmplă aşa, apăsaţi pe Ctrl sau pe tasta minus (-) pentru a micşora. De asemenea, puteţi să dezactivaţi transfocarea în caseta de dialog Proprietăţi tastatură.

La apăsarea prelungită pe tastele mele rapide favorite nu sunt atribuite corect fişierul sau pagina web.


Extensiile ascunse din Windows Explorer ar putea interfera cu atribuirea unui fişier sau a unei pagini web tastelor rapide favorite. Pentru informaţii despre dezactivarea ascunderii extensiilor fişierelor, consultaţi Ajutorul pentru Windows.

Macrocomenzi

Nu reuşesc să înregistrez/să execut macrocomenzi în timp ce joc un joc online.


Încercaţi următoarele soluţii:


 • Când jucaţi jocuri online, probabil nu veţi putea înregistra sau executa macrocomenzi. Se întâmplă aşa pentru că programele de securitate rulate, de exemplu software-ul de detectare a intruşilor, probabil vă împiedică să înregistraţi sau să redaţi macrocomenzi în jocuri.
 • Deconectaţi celelalte dispozitive USB neutilizate.
 • Conectaţi tastatura la alt computer pentru a verifica dacă funcţionează corespunzător.