Hulpmiddelen softwaregebruik en licentiebeheer

» Home | Legale Software | Hulpmiddelen softwaregebruik en licentiebeheer

Hulpmiddelen voor legitiem softwaregebruik en optimaal licentiebeheer

Hulpmiddelen

Er bestaan verschillende online hulpmiddelen om u te helpen bij legaal softwaregebruik en om het maximum uit uw licentiecontract te halen. Maak gebruik van deze tools en informatiebronnen. U kan er alleen maar bij winnen.

Illegale software herkennen

Hoe herken ik het?

Hoe herken ik het?
Hoe kunt u legale van illegale software onderscheiden? Met behulp van de wizard ontdekt u snel of uw software authentiek is. Kies een productcategorie en bekijk waaraan u originele Microsoft producten kunt herkennen.

Valideer uw software

Valideer uw software
Op deze site checkt u zelf of uw software legitiem is. U kan dit zowel voor Windows als voor Office. De controleprocedure werkt snel en eenvoudig.


Uw beschikbare software in kaart brengen

MSIA

MSIA
Door goed licentiebeheer kunt u de risico's van illegale software vermijden. De Software Inventory Analyser helpt kleine en middelgrote bedrijven een overzicht te maken van hun geïnstalleerde Microsoft software. Het programma is gratis, gemakkelijk te gebruiken, en werkt zowel op één computer als in een netwerkomgeving.


Online Licentiebeheer

Licentiebeheer of SAM

Licentiebeheer of SAM
Licentiebeheer, ook wel Software Asset Management (SAM) genoemd, is er op gericht om uw softwaregebruik (wie, wat, waar en hoeveel) binnen uw organisatie af te stemmen op uw software-aankoopgedrag en met name ook op het in stand houden van een evenwichtige situatie.

MVLS (Microsoft Volume Licencier Services)

MVLS (Microsoft Volume Licencier Services)
Heeft u één van de volgende licentiecontracten: Open Value Subscription of OSL, Open Value of MYO, Select, Enterprise Agreement of Enterprise Subscription Agreement, dan kan u gebruik maken van MVLS voor het beheer van uw licentiecontract en het raadplegen van de voordelen waarop u recht heeft.

e-Open

e-Open
Heeft u een Open License-contract, maak dan gebruik van e-Open voor het beheer van uw licentiecontract en het raadplegen van de voordelen waarop u recht heeft.


Optimaal softwarebeheer en licenties

Gids voor sofwarebeheer

Gids voor sofwarebeheer
Deze info wil u vertrouwd maken met de basisbegrippen van softwarelicenties, u waarschuwen voor mogelijke valkuilen en u argumenten aanreiken voor gesprekken met medewerkers of leveranciers.