Office voor Mac 2011 voor ondernemingen

Communicator voor Mac

Gebruik uitgebreide aanwezigheidsgegevens die automatisch up-to-date blijven

Communicator voor Mac wordt meegeleverd bij elke aankoop van Office voor Mac Standard 2011 via het Microsoft Volume Licensing-programma van uw bedrijf.

Wat is Communicator voor Mac?

Microsoft Communicator voor Mac 2011 werkt samen met Microsoft Office Communications Server 2007 R2 en maakt real-timesamenwerking tussen mensen op verschillende locaties mogelijk. Mensen kunnen in realtime samenwerken door middel van verschillende communicatiemethoden, zoals chatberichten (IM), het gebruik van aanwezigheidsgegevens, vergaderen via internet en audiovisueel vergaderen. Wanneer een gebruiker contactpersonen toevoegt aan zijn of haar Communicator-account, kunnen dit bijvoorbeeld collega's binnen hetzelfde bedrijf zijn of, als hier toestemming voor is gegeven, partners op aangesloten netwerken.

Chatberichten kunnen ook worden uitgewisseld met andere personen dan de gebruikers van Communicator voor Mac. Met Microsoft Office Communications Server 2007 R2 kunnen gebruikers van Communicator voor Mac chatberichten uitwisselen met contactpersonen die Office Communicator voor Windows gebruiken in combinatie met een openbare chatservice, zoals AOL Instant Messenger (AIM) of Yahoo! Messenger, en Windows Live Messenger.

Welk voordeel hebben gebruikers van Communicator voor Mac?

Uitgebreide aanwezigheidsgegevens

Door gewoon te kijken naar de naam van een contactpersoon en naar het aanwezigheidspictogram bij die persoon, kunt u zien of iemand beschikbaar is, in een vergadering zit of onderweg is, zodat u zelf een geschikte communicatiemethode kunt bepalen.

De functie voor aanwezigheidsgegevens kan de gebruikersstatus tonen. Dit is automatisch door een gebruiker in te stellen op basis van agenda, aanmeldstatus, enzovoort. Gebruikers zien meer contextinformatie, zoals gepubliceerde telefoonnummers, dankzij een uniforme opmaak van contactgegevens.

Aanwezigheidsgegevens in andere Office voor Mac 2011-toepassingen.

Communicator is geïntegreerd in Office voor Mac 2011. Hierdoor kunnen gebruikers samenwerken met hun contactpersonen door een gesprek te starten vanuit een van de volgende Office-toepassingen: Word, PowerPoint en Outlook. In het venster met aanwezigheidsgegevens wordt een uitgebreidere aanwezigheidsstatus getoond van de contactpersoon. Hier kan de gebruiker kiezen uit meerdere communicatiemethoden en bijvoorbeeld een chatbericht, e-mailbericht of uitnodiging voor een vergadering versturen of een audio-/videogesprek starten.

Op agenda gebaseerde aanwezigheidsstatus.

Communicator biedt nieuwe statustypen voor aanwezigheid zodat nog nauwkeuriger te zien is of iemand op dat moment in staat is om met een andere gebruiker te communiceren. De aanwezigheidsstatus van een gebruiker wordt automatisch door Communicator ingesteld, op basis van de gegevens in de Exchange-agenda van die gebruiker. Als een gebruiker bijvoorbeeld in een vergadering zit, verandert zijn of haar status automatisch in Bezet (In een vergadering).

Gedeeld gebruik van bureaublad

Met de ingebouwde functie voor het delen van bureaublad kunnen gebruikers het bureaublad van een ander bekijken of hun eigen bureaublad delen om een demonstratie te geven of samen te werken aan een document. Gebruikers kunnen hun bureaublad delen voor een actievere samenwerking, waardoor collega's op afstand samen aan documenten, presentaties en werkbladen kunnen werken, alsof zij naast elkaar aan hetzelfde bureau zitten. Maak een aanpasbare sessie voor chatberichten en voeg spraak, video en het delen van bureaublad toe voor een directe en volledige samenwerkingssessie.

Audio- en videogesprekken

Gebruikers kunnen via de computer audio- en videogesprekken voeren. Zij kunnen ook conferentiegesprekken leiden door meerdere contactpersonen uit te nodigen om deel te nemen aan het gesprek. Met de functies voor audio- en videogesprekken in Communicator kunnen gebruikers hun contactpersonen zien en horen. Dit zorgt voor een ervaring die sterk lijkt op een persoonlijke ontmoeting.

Gebruik uw computer als telefoon.

Met Communicator kunnen gebruikers gesprekken starten vanuit een scherm met telefoontoetsen waarmee externe telefoonnummers kunnen worden gebeld.

Neem deel aan virtuele vergaderingen

Met Communicator kunnen gebruikers meedoen met een geplande virtuele vergadering met collega's en klanten door te klikken op de koppeling in de Outlook-uitnodiging voor deelname aan de vergadering. Daarbij maakt het niets uit of deze zich in een kantoorruimte verderop in de gang bevinden of aan de andere kant van de wereld. De collega's en klanten kunnen rechtstreeks deelnemen aan vergaderingen en meedoen door gedeelde dia's te laten zien of geluidsbestanden af te spelen die aan de vergadering zijn gekoppeld.

Serverondersteuning

Communicator voor Mac 2011 is compatibel met Office Communications Server 2007 R2 en Lync Server 2010.

Communicator voor Mac 2011 is volledig compatibel met Office Communications Server 2007 R2. Gebruikers van Office voor Mac kunnen zich aanmelden en communiceren met gebruikers die met Lync Server 2010 werken. Sommige functies werken echter niet helemaal.

Op dit moment is Communicator voor Mac 2011 niet compatibel met Office Communications Online of met Lync Online, maar het productteam werkt hard aan een update. Deze komt beschikbaar in een toekomstige release. Met deze update kan Communicator voor Mac samenwerken met Lync Online.

Hoe doet Communicator voor Mac 2011 het in vergelijking met soortgelijke toepassingen?

Handige documenten

Implementatiehandleiding voor Communicator voor Mac | .pdf