Nieuwe mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden in PowerPoint

Alle gewenste functies binnen handbereik

Met het nieuwe lint in Microsoft Office voor Mac vindt u gemakkelijk de functies en opdrachten waarmee u taken snel kunt uitvoeren.

U vindt opdrachten waarmee u al vertrouwd bent in een intuïtieve, eenvoudig te gebruiken interface, direct boven aan het programmavenster. Uw startpunt is het tabblad Start, dat de meest gebruikte functies bevat, zoals lettertype- en alineaopmaak. Functies voor andere ontwerpelementen voor presentaties, zoals thema's, overgangen en animaties vindt u op hun eigen tabbladen.

Er worden bovendien speciaal afgestemde functies op het lint weergegeven op het moment dat u ze nodig hebt. Als u bijvoorbeeld op een afbeelding in uw presentatie klikt, wordt het tabblad Afbeelding opmaken weergegeven. Als u op het tabblad klikt, kunt u uitgebreide functies voor fotobewerking gebruiken. Wanneer u op een leeg gebied in uw presentatie klikt, sluit het tabblad Afbeelding opmaken en worden de functies van het tabblad Start weer getoond.

Wilt u het lint aanpassen aan uw eigen specifieke werkstijl? U kunt de lintinterface wijzigen door tabbladen opnieuw te ordenen en groepstitels op de tabbladen te tonen of te verbergen.

Lees meer: Vertrouwd raken met het lint
Interactieve handleiding voor het lint: ontdek waar alle opdrachten zich bevinden
Bekijk de video

Een professionele uitstraling voor al uw presentaties

De nieuwe PowerPoint-presentatiegalerie biedt sjablonen van professioneel niveau die u uniek kunt aanpassen door eigen tekst, iPhoto-afbeeldingen en favoriete thema's toe te voegen. Met sjablonen maakt u in een oogwenk geweldig uitziende presentaties.

In de PowerPoint-presentatiegalerie worden sjablonen in een groot formaat weergegeven zodat u lay-outs, afbeeldingen en lettertypen in één oogopslag kunt bekijken. En u hoeft zich niet te beperken tot de kleuren en lettertypen van de ingebouwde ontwerpen. De menu's voor kleuren en lettertypen binnen de presentatiegalerie bieden volop keuzemogelijkheden voor aanpassingen waarmee u documenten met uw eigen stijl maakt.

Kunt u niet vinden wat u wilt? Met de zoekfunctie gaat u snel naar het type document dat u wilt maken. Bekijk een voorbeeld met de gewenste kleuren en lettertypen zonder zelfs het document te hoeven openen.

Lees meer: Aan de slag met een sjabloon om een nieuw document te maken

Eenvoudig geraffineerde dialay-outs maken

Met Microsoft PowerPoint voor Mac 2011 kunt u eenvoudiger dan ooit complexe dialay-outs ontwerpen. Plaats intuïtief en eenvoudig tekstvakken, vormen of afbeeldingen op elke gewenste locatie op een pagina. Wilt u tekst weergeven vóór een afbeelding in plaats van erachter? Met de nieuwe functie voor het wijzigen van de volgorde van objecten kunt u objecten op uw dia verplaatsen en opnieuw rangschikken door eenvoudig de lagen te slepen.

Lees meer: De volgorde van overlappende objecten wijzigen
Bekijk de video

Multimediasensaties

De mediabrowser biedt niet alleen handige, rechtstreekse toegang tot uw foto's, muziek en films, maar ook tot afbeeldingen, zoals vormen, illustraties en symbolen. De mediabrowser integreert met uw Mac en geeft foto's weer uit uw iPhoto- of Photo Booth-bibliotheken, muziek uit uw iTunes-afspeellijsten en films uit iMovie, Photo Booth en iTunes. Voeg met één klik uw eigen afbeeldingen en geluiden toe aan de presentatie.

Lees meer: Media invoegen in uw document

Indruk maken met overgangen en animaties

PowerPoint voor Mac 2011 biedt nieuwe, dramatische, vloeiende overgangen waarmee uw publiek van dia tot dia aan het scherm gekluisterd blijft. U kunt tijdens het maken van uw presentatie de overgangen direct in het lint bekijken en kiezen. Voeg overgangen toe aan één, twee of alle dia's.

Met animaties geeft u een extra effect aan het in beeld komen en verdwijnen van tekst en afbeeldingen op uw dia's. Of pas nadrukeffecten toe waarmee aandacht wordt getrokken naar belangrijke dia-inhoud. U kunt animaties in PowerPoint 2011 gemakkelijker dan ooit gebruiken. U kunt bovendien bewegingspaden maken die de objecten op uw dia's volgen. Gebruik vooraf gedefinieerde lijnen en bogen of maak uw eigen aangepaste paden.

Lees meer: Overgangen toevoegen, bewerken of verwijderen

Foto's retoucheren

Bewerk foto's rechtstreeks in PowerPoint 2011. Klik op een willekeurige afbeelding in uw presentatie om het tabblad Afbeelding opmaken in het lint te openen met uitgebreide functies voor fotobewerking. U kunt afbeeldingen verfraaien en aanpassen door de belichting aan te passen of kleuren toe te voegen. Pas speciale artistieke filters toe, snijd afbeeldingen bij om ongewenste vertekeningen te verwijderen of wis een achtergrond met de nieuwe krachtige functie voor het verwijderen van achtergronden. Met de uitgebreide functies van Picture SmartArt kunt u presentaties maken die uw unieke boodschap overbrengen. Comprimeer foto's om presentatiebestanden eenvoudiger te kunnen verzenden, posten en delen.

Lees meer: De kleur en transparantie van een afbeelding wijzigen
Bekijk de video

Dia's snel en gemakkelijk ordenen in secties

U kunt dia's met gerelateerde inhoud in secties groeperen. Nadat u een sectie hebt ingevoegd, kunt u hele groepen dia's verplaatsen door de sectie te slepen. Secties bieden ook een makkelijke manier om verschillende gedeelten van een presentatie toe te wijzen aan verschillende teamleden.

Lees meer: Uw dia's in secties ordenen

Uw presentatie perfectioneren

In de presentatorweergave wordt presenteren een stuk eenvoudiger door geweldige functies op één locatie te bieden. Het notitievenster geeft uw notities bij dia's duidelijk weer en helpt u soepel commentaar te leveren tijdens het presenteren van dia's. Met de klok begint en eindigt u moeiteloos op tijd, terwijl de timer de duur van de presentatie aangeeft. Dankzij de voortgangsbalk kunt u zich altijd oriënteren zodat u precies weet waar u zich in de presentatie bevindt. Met de functies in de presentatorweergave blijft uw aandacht gefocused op de belangrijke zaken.

Verbeter uw vaardigheden met de presentatorweergave nog voordat u voor een publiek staat. Repeteer de presentatie, controleer de timing van dia's en overgangen of maak aantekeningen tijdens een vergadering. U kunt ook een commentaarstem opnemen voor een presentatie die voortdurend wordt afgespeeld, bijvoorbeeld voor gebruik in een reclamezuil.

Lees meer: De presentatorweergave gebruiken
Bekijk de video

Samenwerken in realtime

Met de nieuwe functies voor cocreatie in Microsoft PowerPoint voor Mac 2011 kunnen teamleden nog eenvoudiger samenwerken. Of u nu op een andere verdieping zit of op een ander continent, u kunt uw eigen ideeën uitwerken, bekijken aan welke secties en dia's andere personen werken en commentaar geven op het werk van andere auteurs, allemaal op hetzelfde moment en in dezelfde presentatie. Met de functies voor samenwerking kunt u wijzigingen samenvoegen en updates van anderen controleren, zodat niemands werk verloren gaat.

U kunt zelfs direct communiceren terwijl u werkt, rechtstreeks vanuit PowerPoint voor Mac. Wanneer u en uw teamleden over chataccounts beschikken (zoals Microsoft Lync voor Mac 2011, Microsoft Lync 2010 of het gratis Windows Live Messenger), kan iedereen zien welke personen nog meer aan een presentatie werken en of ze beschikbaar zijn voor een chatgesprek.

Lees meer: Een presentatie gelijktijdig bewerken met andere auteurs
Bekijk de video

Overal toegang tot uw bestanden

Met de aanschaf van Microsoft PowerPoint voor Mac 2011 beschikt u over een professionele, creatieve en krachtige toepassing voor de desktop. Maar wist u ook dat u met PowerPoint nu overal en altijd toegang hebt tot uw bestanden? Microsoft PowerPoint Online, een online extensie van PowerPoint op uw computer, breidt uw werkruimte uit naar internet. Met Microsoft PowerPoint Online kunt u eenvoudig uw documenten posten, openen, bewerken en delen op dezelfde locatie, ongeacht of u op kantoor, thuis of onderweg bent. U kunt documenten met iedereen delen op elke locatie, zelfs als hij of zij niet over PowerPoint beschikt. U hebt hiervoor alleen een computer met internetverbinding en een ondersteunde browser nodig.

U kunt vanuit de browser spelling controleren tijdens het typen, lettertype- en alineaopmaak toepassen en andere vertrouwde functies gebruiken, zoals AutoCorrectie. Breng wijzigingen aan en sla uw werk op. Dat is alles!

Lees meer: Een document opslaan naar SharePoint of OneDrive
Bekijk de video

Uitzenden naar de wereld

Gebruik PowerPoint voor Mac 2011 om uw diavoorstelling via internet uit te zenden naar iedereen en op elk gewenst moment. (Uw publiek hoeft niet over PowerPoint te beschikken om uw presentatie te kunnen bekijken.) Wanneer u een koppeling naar uw publiek stuurt, kunnen ze de presentatie live in hun browser volgen. Tijdens het uitvoeren van de presentatie ziet het publiek de dia's rechtstreeks in hun eigen browser wijzigen.

Lees meer: Uw presentatie uitzenden naar een extern publiek
Bekijk de video