Nieuwe mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden in Word

Alle gewenste functies binnen handbereik

Met het nieuwe lint in Microsoft Office voor Mac vindt u gemakkelijk de functies en opdrachten waarmee u taken snel kunt uitvoeren.

Opdrachten waarmee u al vertrouwd bent, zijn beschikbaar in een intuïtieve, eenvoudig te gebruiken interface, direct boven aan het programmavenster. Uw startpunt is het tabblad Start, dat de meest gebruikte functies bevat, zoals lettertype- en alineaopmaak. Andere veelgebruikte functies, zoals opties voor paginalay-out, tabellen, diagrammen en SmartArt, vindt u op hun eigen tabbladen.

Er worden bovendien speciaal afgestemde functies op het lint weergegeven op het moment dat u ze nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een tabel opmaakt, wordt het tabblad Tabelopmaak geopend met een reeks uitgebreide functies voor tabelbewerking.

Wilt u het lint aanpassen aan uw eigen specifieke werkstijl? U kunt de lintinterface wijzigen door tabbladen opnieuw te ordenen en groepstitels op de tabbladen te tonen of te verbergen.

Lees meer: Vertrouwd raken met het lint
Interactieve handleiding voor het lint: ontdek waar alle opdrachten zich bevinden
Bekijk de video

Lezen of schrijven zonder afleiding

Focus View helpt u om u te concentreren op uw ideeën door een schone, opgeruimde omgeving te verschaffen waarin twee fantastische modi beschikbaar zijn: de Schrijfmodus en de Leesmodus. In de schrijfmodus kunt u zich helemaal richten op schrijven. Focus View minimaliseert alle opmaakopdrachten, behalve degene die het populairst zijn wanneer u ze nodig hebt. In de leesmodus leest u een document net alsof het een boek is, met vloeiende animaties van omgekrulde pagina's. Druk op de Esc-toets om Focus View af te sluiten.

Lees meer: Focus View gebruiken
Bekijk de video

De kracht van stijlen

U kunt de opmaak in uw document snel en eenvoudig wijzigen met de visuele stijlgidsen. Deze gidsen geven niet alleen aan waar maar ook hoe stijlen worden toegepast. Zo kunt u heel eenvoudig de opmaak van uw document wijzigen. Een kop met de opmaakstijl Kop 1 en een kop met de opmaak 16-punts Calibri vet kunnen er bijvoorbeeld hetzelfde uitzien. De kop die is opgemaakt met een stijl, kan echter snel worden gewijzigd in het gehele document. Door stijlgidsen te gebruiken, kunt u snel tekst vinden en herstellen die direct is opgemaakt. U kunt stijlgidsen ook eenvoudig in- en uitschakelen. Schakel de selectievakjes voor het tonen van stijlgidsen en aanduiding voor directe opmaak in het venster Stijlen in of uit.

Lees meer: Zien waar stijlen worden toegepast in een document
Bekijk de video

Snelle zoekresultaten

U kunt in uw document zoeken zonder de werkstroom te onderbreken. Net als veel Mac OS X-toepassingen die u al gebruikt, bevat de zoekfunctie van Office een zoekveld in de standaardwerkbalk. Alle zoekresultaten (elke keer dat een gezocht woord, zinsdeel of speciaal teken voorkomt) worden in het document gemarkeerd tijdens het typen in het zoekveld. U kunt ook de zijbalk van Word openen voor een volledige lijst van alle zoekresultaten in het document. In de zijbalk kunt u ook tekst zoeken en vervangen. U kunt zelfs zoeken naar speciale tekens, zoals alineamarkeringen.

Lees meer: Tekst zoeken en vervangen of opmaken

Eenvoudig geraffineerde paginalay-outs maken

Met de lay-outweergave voor publicatie in Microsoft Word voor Mac 2011 kunt u eenvoudiger dan ooit complexe documentlay-outs ontwerpen. Deze speciale omgeving biedt uitgebreide DTP-functies en transformeert Word voor Mac in een onbeperkt werkgebied voor uw creativiteit. Plaats intuïtief en eenvoudig tekstvakken, vormen of afbeeldingen op elke gewenste locatie op een pagina. Wilt u tekst weergeven vóór een afbeelding in plaats van erachter? Met de nieuwe functie voor het wijzigen van de volgorde van objecten die beschikbaar is in de lay-outweergave voor publicatie, kunt u objecten op uw pagina verplaatsen en opnieuw rangschikken door eenvoudig de lagen te slepen.

Lees meer: De volgorde van overlappende objecten wijzigen
Bekijk de video

Prachtige publicaties maken

U wilt dat uw documenten zich onderscheiden van de massa om uw stijl en standpunten te etaleren. Met geavanceerde typografiefuncties in Word voor Mac maakt u documenten die opvallen.

U kunt gemakkelijk een persoonlijk tintje aan documenten toevoegen en imposante publicaties maken door het toepassen van ligaturen (decoratieve of samengevoegde tekens die beschikbaar zijn voor bepaalde tekens in bepaalde lettertypen), stijlsets, contextafhankelijke tekens, afspatiëring op basis van lettertypen, cijfervormen en spatiëring.

Lees meer:Ligaturen of samengevoegde tekens inschakelen
Bekijk de video

Een professionele uitstraling voor al uw documenten

De nieuwe Word-documentgalerie biedt sjablonen van professioneel niveau die u uniek kunt aanpassen door eigen tekst, iPhoto-afbeeldingen en favoriete thema's toe te voegen. Met sjablonen maakt u heel eenvoudig fantastisch uitziende documenten, zoals cv's, visitekaartjes, kalenders, en meer.

In de Word-documentgalerie worden sjablonen in een groot formaat weergegeven zodat u lay-outs, afbeeldingen en lettertypen in één oogopslag kunt bekijken. En u hoeft zich niet te beperken tot de kleuren en lettertypen van de ingebouwde ontwerpen. De menu's voor kleuren en lettertypen binnen de sjablonengalerie bieden volop keuzemogelijkheden voor aanpassingen waarmee u documenten met uw eigen stijl maakt.

Kunt u niet vinden wat u wilt? Met de zoekfunctie gaat u snel naar het type document dat u wilt maken. Bekijk een voorbeeld met de gewenste kleuren en lettertypen zonder zelfs het document te hoeven openen.

Lees meer: Aan de slag met een sjabloon om een nieuw document te maken

Multimediasensaties

De mediabrowser biedt niet alleen handige, rechtstreekse toegang tot uw foto's, muziek en films, maar ook tot afbeeldingen, zoals vormen, illustraties en symbolen. De mediabrowser integreert met uw Mac en geeft foto's weer uit uw iPhoto- of Photo Booth-bibliotheken, muziek uit uw iTunes-afspeellijsten en films uit iMovie, Photo Booth en iTunes. Voeg met één klik uw eigen afbeeldingen en geluiden toe aan het document.

Lees meer: Media invoegen in uw document

Samenwerken in realtime

Met de nieuwe functies voor cocreatie in Word kunnen teamleden nog eenvoudiger samenwerken. Of u nu op een andere verdieping zit of op een ander continent, u kunt uw eigen ideeën uitwerken, bekijken aan welke secties andere personen werken en commentaar geven op het werk van andere auteurs, allemaal op hetzelfde moment en in hetzelfde document. Met de functies voor samenwerking kunt u wijzigingen samenvoegen en updates van anderen controleren, zodat het werk van iedereen wordt meegenomen.

U kunt zelfs direct communiceren terwijl u werkt, rechtstreeks vanuit Microsoft Word voor Mac 2011. Wanneer u en uw teamleden over chataccounts beschikken (zoals Microsoft Lync voor Mac 2011, Microsoft Lync 2010 of het gratis Windows Live Messenger), kan iedereen zien welke personen nog meer aan een document werken en of ze beschikbaar zijn voor een chatgesprek.

Lees meer: Een document gelijktijdig bewerken met andere auteurs
Bekijk de video

Moeiteloos vergelijkingen maken

Wiskundewizards opgelet. Word 2011 is op uw lijf geschreven met voor het eerst de mogelijkheid visueel aantrekkelijke aangepaste vergelijkingen met een professioneel lettertype te maken, rechtstreeks vanuit Word voor Mac. De vergelijkingsfuncties zijn direct beschikbaar in het lint en omvatten een enorme galerie vergelijkingselementen die u eenvoudig kunt bekijken, vergelijken en kiezen. Het publiceren van complexe vergelijkingen in uw documenten was nog nooit zo eenvoudig. Wanneer u een document wilt maken dat professionele publicatie verdient, biedt Word voortaan functies precies waar u ze nodig hebt.

Lees meer: Een vergelijking of expressie invoegen of bewerken

Overal toegang tot uw bestanden

Met de aanschaf van Word voor Mac 2011 beschikt u over een professionele, creatieve en krachtige toepassing voor de desktop. Maar wist u ook dat u met Word nu overal en altijd toegang hebt tot uw bestanden? Microsoft Word Online, een online extensie van Word op uw computer, breidt uw werkruimte uit naar internet. Met Microsoft Word Online kunt u eenvoudig uw documenten posten, openen, bewerken en delen op dezelfde locatie, ongeacht of u op kantoor, thuis of onderweg bent. U kunt documenten met iedereen delen op elke locatie, zelfs als hij of zij niet over Word beschikt. U hebt hiervoor alleen een computer met internetverbinding en een ondersteunde browser nodig.

U kunt vanuit de browser spelling controleren tijdens het typen, lettertype- en alineaopmaak toepassen en andere vertrouwde functies gebruiken, zoals AutoCorrectie. Breng wijzigingen aan en sla uw werk op. Dat is alles!

Lees meer: Een document opslaan naar SharePoint of OneDrive
Bekijk de video

Werk sneller afhandelen

Verhoog efficiëntie en bespaar tijd met Visual Basic, beschikbaar in Word voor Mac 2011. Of u nu thuis of op kantoor werkt. Maak macro's om taken te automatiseren en voeg aanpassingen (menu's, dialoogvensters, enzovoort) toe aan Office-documenten, zodat u zich kunt richten op creatieve zaken, niet op herhalende taken.

Lees meer: Een macro maken, uitvoeren, bewerken of verwijderen