Jump to: Page Content, Site Navigation, Site Search, Site Map

Informatie einde ondersteuning voor Windows-producten

Aankondiging einde support

De support voor Windows Vista Service Pack 1 (SP1) eindigt op 12 juli 2011. Vanaf die datum verleent Microsoft geen support of gratis beveiligingsupdates meer voor Windows Vista Service Pack 1 (SP1). Om de beveiliging te garanderen en van support te blijven genieten, moet u upgraden naar Service Pack 2 (SP2).

Producten die niet langer worden ondersteund

  • Zoals werd aangekondigd in 2008 eindigde de support voor Windows XP Service Pack 2 (SP2*) op 13 juli 2010.

  • Zoals eveneens aangekondigd in 2008 eindigde de support voor Windows 2000 op 13 juli 2010.

  • De support voor Windows Vista Release to Manufacturing (RTM) eindigde op 13 april 2010.

Klanten die een versie van Windows of servicepacks gebruiken die niet worden ondersteund, komen niet in aanmerking voor onze ondersteuningsopties. Updates, inclusief beveiligingsupdates die zijn uitgebracht met bulletins van het Microsoft Security Response Center, worden alleen herzien en gebouwd voor ondersteunde versies en servicepacks. Voor organisaties zijn de meest recente servicepacks beschikbaar. Ze kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd via Windows Update, Windows Server Update Services/Microsoft System Center en het Microsoft Download Center. Bezoek de webpagina Microsoft ondersteuningslifecycle voor meer informatie over het Microsoft ondersteuningslifecycle-beleid en uw ondersteuningsopties.

Er is geen ondersteund migratiepad van Windows 2000 naar Windows 7 met Windows USTM (User State Migration Tool). U moet een upgrade uitvoeren naar Windows XP en vervolgens migreren naar Windows 7 met USMT 4.0, een hulpprogramma dat in Windows AIK (Automated Installation Kit) is opgenomen. Bezoek het centrum voor oplossingen voor de beëindiging van ondersteuning voor Windows 2000 voor meer informatie over de beëindiging van de ondersteuning voor Windows 2000 en Windows 2000 Server.

Als u uw computers met Windows XP, Windows Vista en Windows 2000 bijwerkt voordat de ondersteuning wordt beëindigd, krijgt u ook daarna ondersteuning en beveiligingsupdates voor uw computers. De beste manier om uw computers te beveiligen en ondersteuning te krijgen is door over te stappen op Windows 7.

  • Kleine en middelgrote bedrijven kunnen het beste overstappen op Windows 7 Professional, een besturingsprogramma waarmee op uw eigen manier kunt werken. Bovendien bent u productiever en kunt u uw werk beter beveiligen.

  • Grotere organisaties kunnen het beste overstappen op Windows 7 Enterprise, de versie van Windows die gebruikers van grote bedrijven de mogelijkheid geeft om nog productiever te zijn, waar ze zich ook bevinden. Ze kunnen risico's beter beheersen door een verbeterde beveiliging en controle en ze kunnen de kosten reduceren door een gestroomlijnd beheer van pc's.

  • Er zijn hulpprogramma's om compatibiliteitsproblemen te testen en makkelijker op te lossen, inclusief de Microsoft Application Compatibility Toolkit, Windows XP Mode en MED-V (Microsoft Enterprise Desktop Virtualization), om u te helpen bij de overstap. Bezoek de Springboard Series op TechNet voor meer informatie over deze hulpprogramma's.

  • Als u een upgrade uitvoert naar Internet Explorer 8 verbetert u de beveiliging tegen bestaande en nieuwe online bedreigingen.

Welke website kan ik bezoeken voor meer informatie over Windows 7 voor mijn bedrijf?

*OPMERKING: Er bestaat geen Service Pack 3 voor een 64-bit versie van Windows XP. Als u een 64-bit versie van Windows XP met Service Pack 2 gebruikt, hebt u het laatste service pack en kunt u support en updates ontvangen tot 8 april 2014 . (Om te weten of u een 64-bit versie van Windows XP gebruikt, klikt u rechts op Mijn Computer en vervolgens op Eigenschappen. Als u "64-bit" niet ziet staan, dan gebruikt u een 32-bit versie en moet u Service Pack 3 installeren. Als u "64-bit" ziet staan bij Systeem, dan gebruikt u een 64-bit versie.)