Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Snažniji operativni sistem “Cloud” uz Windows Server 2012


Novi server je izgrađen iz oblaka za moderni centar podataka

REDMOND, Wash. — Sept. 4, 2012 — Danas je Satya Nadella, predsjednik Microsoft poslovnih servera i alata, objavio početak online događaja kojim se najavljuje dostupnost Windows Servera 2012. U svom govoru, Nadella je objasnio kako je Windows Server 2012 kamen temeljac operativnog sistema Cloud koji pruža korisnicima modernu platformu za svjetske aplikacije.

“Operativni sistem je uvijek bio žila kucavica informacione tehnologije i sada doživljava svoju renesansu u novom svijetu kontinuiranih cloud usluga, povezanih uređaja i mnoštva podataka,” izjavio je Nadella. “Microsoft-ovo jedinstveno nasljedstvo u najčešće korištenim operativnim sistemima, aplikacijama i cloud uslugama nas pozicionira kao najbolje za operativni sistem Cloud, koji je baziran na Windows Serveru i Windows Azure, a pomaže korisnicima da postignu stvaranje baze podataka bez granica.”

Omogućavanje moderne baze podataka

Microsoft proizvod Windows Server 2012 iz oblaka, aplicira svoje iskustvo u vođenju globalnih baza podataka koje se oslanja na stotine hiljada servera kako bi pružio više od 200 cloud usluga. Windows Server 2012 proširuje definiciju server operativnog sistema, inkorporirajući tradicionalno odvojene tehnologije, kao što su napredno spremanje, umrežavanje, virtualizacija i mogućnosti automatizacije. Stotine novih mogućnosti mogu pomoći korisnicima da postignu transformacijski korak u brzini, razmjerama i snazi njihovih baza podataka i aplikacija.

Korisnici su uspješniji sa Windows Server 2012

Korisnici mogu koristiti postojeće vještine i investicije u rukovođenju sistemima, razvoju aplikacija, bazama podataka, identitetu i virtualizaciji kako bi iskoristili prednost Windows Server 2012 i realizirali obećanje koje nudi cloud računarstvo. Mnogi poslovni korisnici već primjećuju ogrmomnu vrijednost u ranim fazama implementacije.

Istraživanje među 70 prvobitnih korisnika iz cijelog svijeta je otkrilo da su njihova očekivanja u prosjeku 52% uštede na vremenu, 41% uštede kod planiranja poslova i 15 sati unapređenja produktivnosti na godišnjem nivou po zaposleniku. 91% kompanija koje su učestvovale u istraživanju očekuje uštede vremena na administraciji servera i 88% očekuje uštede vremena na administraciji mreže.*

Avio kompanija Menzies, koja se bavi prevozom putnika i robe zapošljava više od 17,000 ljudi, koristi Windows Server 2012 kako bi omogućila pristup rukovođenjem identiteta i drugih informacija za svoje zaposlene koje se odnose na širenje poslovanja.

“Veoma smo impresionirani sa Windows Server 2012 i generalno rješenjima koje nudi Microsoft za pomoć pri rukovođenju našim sistemima i aplikacijama unutar naših privatnih cloud okruženja koja su u okviru razmjera našeg poslovanja,” izjavio je Martin Gallington, stariji zamjenik predsjednika za IT u kompaniji Menzies. “Ovo je značajan korak naprijed, koji je omogućen putem jednostavnog i isplativog cjenovnog modela.”

Dodatne informacije o Windows Server 2012 i operativnom sistemu Cloud je na raspolaganju ovdje.
Zvanični Microsoft Blog smo iskoristili da postavimo i cjelokupno obraćanje Satya Nadella, kliknite ovdje.
Razgovore na Twitter-u možete pratiti na #WinServer.

Osnovan 1975., Microsoft (Nasdaq “MSFT”) je svjetski lider u softveru, uslugama i rješenjima koja pomažu ljudima i kompanijama da iskoriste u potpunosti svoj potencijal.

* “Windows Server 2012 Rapid Deployment Program: TCO Study Whitepaper,” Microsoft Corp., June 2012


Više informacija za predstavnike medija:

rrt@waggeneredstrom.com

WESTBPRIVATECLOUDTEAM@waggeneredstrom.com


Napomena urednicima: Za više informacija, vijesti i najave iz Microsoft.a, molimo da posjetite Microsoft News Center na http://www.microsoft.com/news. Web likonovi, telefonski brojevi i naslovi su bili ispravni u vrijeme objave ali su se možda u međuvremenu promijenili. Za dodatnu pomoć, novinari i analitičira mogu kontaktirati Microsoft’s Rapid Response Team i kontakt osobe koje su navedene na: http://www.microsoft.com/news/contactpr.mspx.©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti