Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Druga Microsoft poslovno tehnička konferencija


Druga Microsoft poslovno tehnička konferencija

Sarajevo, 07.02.2012. – Microsoft BiH najavljuje drugu po redu poslovno-tehnološku konferenciju Microsoft Network, koja će se održati 04. i 05. aprila 2012. godine u Mostaru.

Microsoft Network 2.0 će ponovo na jednom mjestu okupiti respektabilne predstavnike bh. privrede, privatnog i javnog sektora, te istaknute domaće i inostrane IT stručnjake, te predstaviti najnovija Microsoft i partnerska rješenja i njihova korištenja za efikasnije poslovanje. Cilj ove konferencije je pratiti novu eru razvoja lokalne IT industrije i informatizacije lokalne ekonomije, ali i društva uopšte.

„Kada smo organizovali prvu Microsoft NetWork konferenciju u Banja Luci prošle godine, imali smo želju da postane najrespektabilnija IT konferencija u BiH, događaj koji će promovirati upotrebu informacionih tehnologija u cilju modernizacije poslovanja i ostalih aspekata našeg društva kao što su obrazovanje ili javna uprava. Sretni smo što smo u toj namjeri istrajali zajedno sa našim partnerima, klijentima, programerima i IT entuzijastima i iskreno se radujemo novoj prilici sa još više predavača ali i učesnika“, izjavila je direktorica Microsoft-a BiH, Lejla Zukić-Krivdić u ime glavnog organizatora Microsoft BiH.

Konferencija je podijeljena na četiri dijela, odnosno paralelno nudi četiri niza prezentacija: Business, IT pro, Dev i MS Community i namijenjena je poslovnim korisnicima, IT profesionalcima te programerima. Nema sumnje da će svi koji se odluče posjetiti ovu konferenciju moći pronaći odgovarajući sadržaj za sebe u jednoj od četiri sale dvorane Doma Herceg Stjepan Kosača.

Microsoft NetWork 2.0 je jedinstveni događaj koji osim upoznavanja sa aktuelnim Microsoft i partnerskim rješenjima i IT trendovima, predstavlja odličnu platformu za razmjenu iskustava, unapređenje znanja i stvaranje novih poslovnih kontakata. Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Mostara i uz podršku kompanije Logosoft, u svojstvu platinastog sponzora, te kompanija LANACO, Hewlet Packard BiH i PlanB kao zlatnih sponzora. Medijski partneri ovogodišnje konferencije su: bljesak.info, ekapija.ba, info.ba, SEEbiz.net, SUTRA.ba i hardwarebase.net.

Više informacija o programu konferencije uskoro, kao i načinu prijave i ostalim planiranim sadržajima možete pronaći na www.msnetwork.ba

O Microsoftu:

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bs/ba/ ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatne informacije, samo za novinare:

Microsoft BiH, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1
Tel: +387 33 296 710
Fax: +387 33 296 711

Dodatni materijali

Microsoft NetWork 2.0_saopstenje za stampu.docMicrosoft NetWork 2.0_saopstenje za stampu.doc

©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti