Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Glasajte i navijajte za bh tim u New York-u!


Tim sa Fakulteta za informacione tehnologije Slobomir P Univerzitet predstavlja BiH na finalu najvećeg svjetskog takmičenja IT studenata, Microsoft Imagine Cup u New York-u !

Sarajevo, 09.06.2011. - Tim sa Fakulteta za informacione tehnologije Slobomir P Univerzitet predstavlja BiH na finalu najvećeg svjetskog takmičenja IT studenata, Microsoft Imagine Cup u New York-u!

Microsoft BiH Vas sa zadovoljstvom poziva da glasate za troje mladih i inovativnih ljudi koje je prijavilo svoj projekat na finale ImagineCup 2011 putem online aplikacijskog procesa i ostvarilo pravo na učešće na globalnom takmičenju koje se održava od 08.-13.07.2011. godine u New York-u. SPU tim u sastavu: Igor Perić, Branko Krstić i Aleksandra Ružić, studenti na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini se, sa jedinstvenim projektom, takmiče u najzahtjevnijoj kategoriji - dizajn softvera.

Vaš glas može značiti puno te Vas pozivamo da se logujete na Peoples choice award koje je već u toku i nalazi se na adresi www.imaginecup.com/pca, dok se projekat nasih studenata moze vidjeti i glasati za njega na: http://www.imaginecup.com/worldwide-finals/peoples-choice-award/view-and-vote.aspx?r=6368

Odvojite par minuta i glasajte za pobjedu našeg tima. Vidimo se u New York-u!

Koliko je ovaj softver jedinstven pokazuje i činjenica da je projekat studenata Slobomir P. Univerziteta iz Bijeljine ušao u finale Imagine Cup takmičenja i to u najmasovnijoj, a ujedno i najzahtjevnijoj kategoriji – dizajn softvera.

Najveće svjetsko studentsko takmičenje u tehnologijama ImagineCup je jedan od načina na koji Microsoft potiče mlade da primijene svoju maštu, strast i kreativnost kako bi ostvarili tehnološke inovacije koje već danas mogu poboljšati svijet. Svake godine na ovom takmičenju učestvuje na stotine hiljada studenata iz 142 zemlje, a ove godine ovaj tim je ostvario direktni plasman u veliko finale zajedno sa 120 ekipa iz drugih zemalja koje će se održati od 8. do 13. jula 2011. godine u New York-u, SAD.

Svake godine ImagineCup takmičenje ima osnovnu temu, koje predstavljaju jedan od osam Milenijumskih ciljeva za razvoj usvojenih od strane Ujedinjenih Nacija. Ovogodišnja tema je: „Zamislite svijet u kojem tehnologija rješava najteže probleme“

Takmičenje se odvija u 7 kategorija: dizajn softvera, razvoj za specijalizovane uređaje (embedded), razvoj igara, digitalni mediji, IT izazov, takmičenje Windows Phone 7 i Windows 7 Touch Challenge. U finale su ušli timovi iz SAD-a, Australije, Kine, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Italije, Japana, Rusije, Južne Koreje itd., a naši predstavnici će prezentovati projekat „FloodSim“ na kome su radili nekoliko mjeseci razrađujući softver koji je sposoban da izvrši simulaciju toka u realnom vremenu, procjenu položaja i količine vode nakon određenog vremenskog perioda i grafički prikaz rezultata raznih scenarija u slučaju bilo kakve poplave. Ovaj softver je namijenjen za smanjenje štete koju, poplava, kao jedna od prirodnih nepogoda jednostavno mora proizvesti.

Koliko je ovaj softver jedinstven pokazuje i činjenica da je projekat studenata Slobomir P. Univerziteta iz Bijeljine ušao u finale Imagine Cup takmičenja i to u najmasovnijoj, a ujedno i najzahtjevnijoj kategoriji – dizajn softvera.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bs/ba/ ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatne informacije, samo za novinare:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager
Microsoft BiH, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1
E-mail: v-vesoja@microsoft.com
http://www.microsoft.com/unlimitedpotential
Mob: 062/34 04 42
Tel: +387 33 296 710
Fax: +387 33 296 711

Dodatni materijali

Glasajte za bh tim na  Imagine cup 2011_27062011.docGlasajte za bh tim na Imagine cup 2011_27062011.doc
Galerija slika


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti