Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Još uvijek koristite Windows XP?


Microsoft podsjeća korisnike da je prestanak podrške za Windows XP planiran za april 2014. godine

Sarajevo, 10. april 2013. – Microsoft podsjeća sve Windows XP korisnike da je prestanak podrške za ovaj operativni sistem najavljen za april 2014. godine, kako bi na vrijeme planirali prelazak na savremenije Windows operativne sisteme i na taj način sigurno i nesmetano nastavili sa svojim poslovanjem.

Tehnologija se značajno promijenila u posljednjih deset godina. Desktop računari su sada samo jedan od uređaja, zajedno sa laptopima, tabletima, all-in-one računarima… CD-ovi na kojima smo čuvali podatke su zamijenjeni cloud uslugama za arhiviranje, kao što je SkyDrive, a pristup informacijama se nudi na svakom koraku, što je nekad bilo limitirano samo na određene, uglavnom poslovne objekte. Ova evolucija je postala svakodnevnica, a Windows 8 je upravo proizvod koji odražava sve ove trendove.

Kako je datum prestanka podrške za Windows XP sve bliži, tako je podrška za softver i aplikacije koje pokreće Windows XP sve skuplja. Ovo se pogotovo odnosi na nezavisne proizvođače softvera i aplikacija koji sve manje uzimaju u obzir Windows XP kada razvijaju svoje nove proizvoide. Upravo ovo je jedan od razloga zašto analitičari poput IDC-a smatraju da će podrška za Windows XP biti skuplja ukoliko se korisnici sporije odlučuju da pređu na Windows 7 ili Windows 8.

Veliki broj kompanija, kao što su Emirates Airlines ili Toyota Racing Development, su prešle sa Windows XP na Windows 7, a sada trenutno rade na prelasku na Windows 8, jer upravo taj proizvod im daje mogućnost da odgovore na izazove savremenog poslovanja. Ako niste sigurni koje je ispravno rješenje za vas, Microsoft vas poziva da posjetite www.Get2Modern.com i saznate više o dostupnim resursima koji vam mogu pomoći da doneste ispravnu odluku za vas i vaš posao.

**NAPOMENA UREDNICIMA**

Osnovan 1975., Microsoft (Nasdaq „MSFT“) je svjetski lider u softveru, uslugama i rješenjima koja pomažu ljudima i kompanijama da sagledaju svoj puni potencijal.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija kontaktirajte:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager, Microsoft BiH, mob: 062/340 – 442


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti