Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

LG mobilni telefon na krilima Windows 7 operativnog sustava i u mreži BH Telecoma!


Sarajevo, 03.03.2011. - Microsoft BiH, LG Stanić i BH Telecom su danas predstavili smartphone LG Optimus 7, prvi mobilni uređaj s operativnim sistemom Windows Phone 7 u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć Microsoftovog novog operativnog sistema, koji korisnicima omogućava da učine više u manje koraka, LG Optimus 7 predstavlja novo razdoblje pametnih telefona i nudi potpuno nov doživljaj mobilnog života.

Kao rezultat suradnje LG-a i Microsofta na tržištu smartphone-a, LG Optimus 7 predstavlja spoj prepoznatljivog iskustva operativnog sistema Windows Phone 7 i jedinstvenih osobina karakterističnih za LG-eve uređaje.

“Kada je riječ o dugoročnoj strategiji razvijanja mobilnih telefona svakako treba istaknuti naše napore koje smo usmjerili na smartphone segment. Možemo jasno vidjeti da je to smjer u kojem tržište ide. Mi radimo na tome da stvorimo proizvod, koji znatno pomažu svakodnevnom životu potrošača, ali i postavljamo trendove na tržištu. Kao rezultat istraživanja LG je shvatio da potrošači imaju potrebu za veću međusobnu povezanost i ugodan doživljaj zabave u svakodnevnom životu. To je razlog što smo na početku 2010, proizveli mobilne telefone iz porodice LG Optimus. Mi ovdje danas predstavljamo uređaj koji je od izuzetne važnosti, LG Optimus 7 uređaj koji svemu daje potpuno novu dimenziju. Posebno smo ponosni na ovaj model kao LG jer je kompanija Microsoft izradila Windows 7 operativni sistem. Više od 100 Microsoft tehničara su bili posvećeni kreiranju operativnog sistema za LG Optimus 7 i zahvaljujući njima danas imamo izuzetno pouzdan telefon na novoj Windows Phone 7 platformi. Očekujemo da će na svim tržištima kupci prepoznati ovaj uređaj kao idealno rješenje za komunikaciju”, istaknuo je tokom svog obraćanja Endre Vaitzner, predstavnik regionalnog ureda LG Electronicsa iz Budimpešte.

Danas je već postalo uobičajeno da više vremena provodimo gledajući u telefon, nego li u interkaciji s ljudima s kojima provodimo vrijeme i vrlo je moguće da tako i propuštamo neke bitne momente u našim životima. Windows Phone 7 je dizajniran upravo sa željom da se takva situacije ne ponavlja, pa je zajedno sa partnerima kreiran pametni telefon koji radi za ljude i pomaže im da brže obave svoje zadatke.

Lejla Zukić Krivdić, direktorica Microsofta BiH je izjavila: “Jako nam je drago što danas imamo priliku predstaviti prvi Smart Phone sa operativnim sistemom Windows Phone 7 u BiH. LG Optimus 7, dizajniran je kako bi objedinio sve ono do čega je korisnicima najviše stalo, a zahvaljujući LG Staniću i BH Telecomu, ovo iskustvo postaje stvarnost i za korisnike u Bosni i Hercegovini.”

Ovaj jedinstveni uređaj u Bosni i Hercegovini će biti dostupan u ponudi BH Telecoma,pa je prilikom predstavljanja nove ponude Izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu, Hamdo Katica naglasio: „BH Telecom je jedini telekom oparater koji će svojim korisnicima ponuditi Smart Phone – LG Optimus 7 i to za sve segmente društva. Cijena je veoma povoljna za sve pakete, tako da očekujemo da će korisnici prepoznati performanse telefona i najpovoljniju ponudu BH Telecoma. Suradnja sa kompanijama Stanić i Microsoft je obogatila postojeću ponudu kompanije”.

Uređaj LG Optimus 7 uvodi nov koncept početnog ekrana, uz funkciju Live Tiles koja nudi jednostavniji pristup informacijama i uslugama putem interneta te aplikacijama koje su važne korisnicima. Šest čvorišta OS-a (Hubs) – People, Pictures, Music, Videos, Marketplace i Office – organizuju informacije na telefonu na potpuno nov način, objedinjujući sve povezane aplikacije, usluge i sadržaje. Prepoznatljiv po svom jedinstvenom dizajnu i integrisanom korisničkom iskustvu omogućenom kroz čitav niz Microsoft usluga, kao što su Xbox LIVE, Office, Zune, Windows Live ili Bing, LG Optimus 7 i Windows Phone 7 omogućavaju ljudima da lakše pronađu ono što im treba, bila to informacija koja se nalazi na njihovom telefonu ili na internetu.

LG Electronics

Kompanija LG globalni je predvodnik i inovator na svjetskom mobilnom tržištu, pružajući kupcima bolja mobilna iskustva uz svoja moderna dizajnerska rješenja i inteligentnu tehnologiju. Kompanija LG Electronics izrađuje mobilne telefone koristeći superiornu tehnologiju i dizajnerska rješenja pružajući pritom kupcima dodatno zadovoljstvo. Kako bi to postigla, tvrtka LG u svakom se pogledu trudi predvidjeti potrebe kupaca i nadmašiti ih.Primjer toga je uspjeh serije Black Label, kao i telefona s tehnologijom dodirnog zaslona i SMS funkcijama. Kompanija LG posvećena je proizvodnji najnaprednijih telefona koje odlikuju intuitivnost i praktičnost, istovremeno šireći svoju tehnologiju na liniju Netbook proizvoda.

LG Electronics nastavit će postavljati trendove u mobilnoj industriji razvojem inovativnih proizvoda koji će poboljšati kvalitetu svakodnevice korisnika. Za više informacija posjetite www.lge.com

BH Telecom

BH Telecom Sarajevo je lider na telekomunikacijskom tržištu u BIH sa preko 2 miliona korisnika Interneta, mobilne i fiksne telefonije. Kako je razvijenost telekomunikacija u zemlji u određenim segmentima još ispod svjetskih i regionalnih pokazatelja, te objektivnog potencijala bh tržišta, odgovornost za ispunjenje funkcija djelatnosti javnog preduzeća u cilju povećanja aktivnog učešća kompanije na tržištu je mnogo veća. Osnovni cilj i zadatak je pružanje telekomunikacijskih usluga, usluga iznajmljivanja telekomunikacijske infrastrukture i pružanje usluga sadržaja trećih lica u skladu sa međunarodnim i domaćim propisima i standardima iz navedenih oblasti. BH Telecom je i društveno odgovorna kompanija koja podržava projekte iz oblasti nauke, kulture, umjetnosti i sporta. Za više informacija posjetite www.bhtelecom.ba

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/bs/ba/ ili http://www.microsoft.com/presspass/

Dodatne informacije, samo za novinare:

Microsoft BiH, Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1
Tel: +387 33 296 710
Fax: +387 33 296 711

Dodatni materijali

PR_ WP7_BH Telecom_LG_Microsoft_FINAL.docPR_ WP7_BH Telecom_LG_Microsoft_FINAL.doc

©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti