Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Microsoft Office 365 Home Premium od danas dostupan i u Bosni i Hercegovini!


Besplatna ažuriranja, pristup s pet različitih uređaja, 60 minuta međunarodnih Skype poziva, te 20 GB internetskog prostora za arhivu tek su neke od prednosti

Sarajevo, 16. april 2013. – Microsoft Bosne i Hercegovine je objavio lokalnu dostupnost sistema Office 365 Home Premium za privatne korisnike, zamišljenog kao odgovor na svakodnevne izazove u kojima se isprepliću poslovne i privatne obaveze. Office 365 Home Premium uključuje posljednje verzije Office aplikacija, a pojedinačnu licencu moguće je koristiti na do pet uređaja, uključujući tablete i računare s Windowsima, kao i računare koje pokreće Mac operativni sistem. Office 365 Home Premium je od danas, 16.04.2013., uz godišnju pretplatu raspoloživ i u Bosni i Hercegovini, te će korisnicima omogućiti dodatni prostor za čuvanje njihovih podataka na SkyDrive-u kao i besplatne Skype pozive na određenim tržištima.

„Današnjom lokalnom dostupnošću Office 365 Home Premium sistema obilježavamo idući veliki korak u Microsoftovoj transformaciji u kompaniju fokusiranu na uređaje i usluge. Nije riječ samo o novoj verziji Office-a, već o novoj usluzi u oblaku s punom funkcionalnošću Office aplikacija koje korisnici vole, uz prednosti koje nudi računarstvo u oblaku i društveno povezivanje.“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsofta Bosne i Hercegovine.

Korisnici usluga u oblaku prvi će imati na raspolaganju nove funkcionalnosti, što je značajan pomak od dosadašnjeg uobičajenog ciklusa nadogradnji proizvoda i rješenja svake tri godine. Nadogradnje će biti dostupne odmah po završetku razvoja pa će korisnici trenutno moći iskoristiti sva poboljšanja, bez brige o samom postupku ažuriranja.

Microsoft je optimizirao Office 365 Home Premium kako bi im pomogao u produktivnosti s gotovo bilo koje lokacije. Podsjećamo da svi zainteresovani mogu posjetiti i crowdsourcing portal „Time to 365“ (http://www.office.com/timeto365) na kojem korisnici iz cijelog svijeta razmjenjuju savjete, trikove i ideje – na primjer, kako organizovati zabilješke sa predavanja korištenjem OneNote-a ili kako editovati PDF dokumente u novom Word-u.

Sistem Office 365 Home Premium uključuje posljednju generaciju Office aplikacija – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. Sve nadogradnje sistema na posljednju inačicu bit će trenutne i besplatne, štedeći vrijeme korisnika.

Zajedno sa Office 365 Home Premium, Microsoft je istovremeno objavio i novu verziju verzije klasičnih Office sistema - Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013, te Office Professional 2013, a važno je napomenuti i da svi kupci koji su kupili Office 2010 u periodu od 19.10.2012. do 30.04.2013. imaju mogućnost da ovu, najnoviju verziju preuzmu besplatno.

# NAPOMENA UREDNICIMA #

Osnovan 1975., Microsoft (Nasdaq „MSFT“) je svjetski lider u softveru, uslugama i rješenjima koja pomažu ljudima i kompanijama da sagledaju svoj puni potencijal.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija kontaktirajte:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager, Microsoft BiH, mob: 062/340 – 442

Ili posjetite:

http://www.microsoft.com/en-us/news/presskits/office/

http://office.microsoft.com


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti