Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Microsoft pogled u budućnost informacionih tehnologija – TechNet Dan 2012.


Tradicija uz predstavljanje nove generacije Office proizvoda!

Sarajevo, 18. decembar 2012. — Microsoft BiH je danas u hotelu „Sarajevo“ organizirao TechNet konferenciju na kojoj se okupilo preko 150 učesnika i tako nastavio sa tradicionalnim okupljanjima programera i informatičkih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

Microsoft TechNet program je prisutan u preko 60 zemalja svijeta, a događaji kao što je današnji, predstavljaju lokalnu podršku TechNet programu i odličnu platformu za IT profesionalce da na efikasan način evaluiraju Microsoft IT rješenja u praksi, da podijele iskustva u vezi implementacije, održavanja, administriranja i optimiziranja Mircosoft proizvoda i rješenja.

Ova konferencija je ujedno bila i prilika da se prisutnima predstave nova generacija Office proizvoda, novosti vezane za Exchange Server 2013, razvoj aplikacija za SharePoint 2013, unificirana komunikacija kroz Lync Server 2013, te deployment Windows 8 operativnog sistema, koji u proteklim mjesecima izazivaju veliko interesovanje kako među IT profesionalncima tako i među medijima i kućnim korisnicima.

Konferenciju je otvorila gospođa Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft BiH koja je ovom prilikom izjavila: „Zaista sam sretna što iz godine u godinu uspjevamo okupiti veliki broj IT profesionalaca i zajednički razgovarati o najnovijim Microsoft proizvodima, konceptima i rješenjima na TechNet danu. Za nas u Microsoft-u, ova godina je najznačajnija od našeg osnivanja jer imamo najviše novih verzija proizvoda, te na taj način ulazimo u novu IT eru. Vjerujemo da nas očekuje odličana i uzbudlijva 2013. godina sa novim proizvodima koji su spremni da odgovore na potrebe naših korisnika i na sve trendove koji nas okružuju i očekuju. Sa jedinstvenom vizijom kako tehnologija može uticati na ljude širom svijeta kreiramo proizvode i usluge koji će ih povezati sa svime što vole i trebaju, a time ujedno i brišemo granice udaljenosti.“

Pored direktorice Microsofta, predavači na današnjoj konferenciji, je bio i predstavnik Microsoft-a BiH Enis Šahinović, zatim Dragan Panjkov – PlanB, Damir Dizdarević, Logosoft d.o.o. i Omar Kudović iz ProCredit banke.

**NAPOMENA UREDNICIMA**

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija kontaktirajte:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager, Microsoft BiH, mob: 062/340-442, v-vesoja@microsoft.com


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti