Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Microsoft predstavio Windows 8


Nove ponude, aplikacije i niz hardverskih opcija nude veliki izbor i šansu za korisnike sa globalnom dostupnošću Windows 8.

Sarajevo, 25.10.2012.— Danas je Microsoft objavio dostupnost Widnows 8 za svoje korisnike u Bosni i Hercegovini i širom svijeta. Počev od petka, 26.10.2012. godine, korisnici i kompanije u cijelom svijetu će biti u mogućnosti da iskuse sve što Windows 8 nudi: odlični novi korisnički interfejs, širok izbor aplikacija dostupnih na Windows Store (online mjesto za besplatno preuzimanje i kupovinu aplikacija), dostupnost na više od 1000 Windows 8 certificiranih računara i tableta.

Windows 8 je dostupan za dowload i za nadogradnju postojećih operativnih sistema putem interneta na preko 140 tržišta i 37 jezika, kao i na prodajnim mjestima širom svijeta uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

„Sa lansiranjem Windows 8, Microsoft razotkriva maštoviti Windows svijetu,“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft BiH. „Ako želite tablet ili računar, u ovisnosti da li želite koristiti ili kreirati, ili želite da radite ili se igrate – Windows 8 nudi u potpunosti personalizovan doživljaj koji se uklapa u Vaš jedinstveni stil i potrebe. Ponosna sam što već imamo i prve domaće aplikacije, koje će moći besplatno preuzeti preko Windows Store-a, a to su aplikacije slijedećih internet stranica: depo.ba, posao.ba, info.ba i harwarebase.net. Sigurna sam da je ovo samo početak i da ćemo vrlo brzo povećati broj sadržaja razvijenih za korisnike u Bosni i Hercegovini. “

Windows 8 je dostupan u prodaji u dvije verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro, te za poslovne korisnike u verziji Windows 8 Enterprise, koja nudi nove mogućnosti u mobilnoj produktivnosti sa Windows To Go, DirectAccess, i BranchCache, kao i sa pojačanom zaštitom kroz BitLocker i AppLocker. Istovremeno se lansira i novi član Windows porodice dizajniran za tablete na ARM procesorima, Windows RT koji na ovim uređajima dolazi unaprijed instaliran.

Windows 8 donosi i novi, brzi i tečni Start ekran, koji korisnicima omogućava pristup aplikacijama i sadržajima koji su im najbitniji, te potpuno novi Internet Explorer 10 koji je savršen za dodir sa ugrađenim cloud mogućnostima sa SkyDrive.

Microsoft je mislio i na sve korisnike koji su koji su u periodu od od 2. juna 2012. i 31. januara 2013. godine kupili Windows 7 i omogućio im da nadograde svoj operativni sistem na Windows 8 Pro po vrlo povoljoj cijeni od $ USD 14.99, a više informacija možete naći na slijedećem linku www.windowsupgradeoffer.com.

**NAPOMENA UREDNICIMA**

Osnovan 1975., Microsoft (Nasdaq „MSFT“) je svjetski lider u softveru, uslugama i rješenjima koja pomažu ljudima i kompanijama da sagledaju svoj puni potencijal. Neke od informacija se odnose na proizvod u predizdanju i moguće je da se znatno modificiraju prije komercijalnog izdanja. Microsoft ne daje garanciju, izričitu ili impliciranu, za informacije koje su navedene ovdje.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija kontaktirajte:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager, Microsoft BiH, mob: 062/340 – 442


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti