Kliknite ovdje da instalirate Sliverlight*
Bosna i HercegovinaPromijeni|Sva Microsoftova web-mjesta
Microsoft
Za novinare 

Office 365 od danas dostupan i za kompanije u Bosni i Hercegovini


Microsoft Office 365, posljednja generacija sistema za poslovnu produktivnost u oblaku, koji objedinjuje Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online i Microsoft Lync Online od danas je i komercijalno dostupan svim korisnicima u Bosni i Hercegovini

Sarajevo, 13.11.2013. – Microsoft Office 365, kao posljednja generacija sistema za poslovnu produktivnost u oblaku, je sada dostupan u proširenoj komercijalnoj verziji i u Bosni i Hercegovini, a ujedno i na tržištima Centralne i istočne Evrope i Centralne Azije.

Ovo je do sada Microsoft-ova najpotpunija Office usluga u oblaku sa novim obilježjima i ponudom koja je prilagođena potrebama i budžetima malih, srednjih i velikih kompanija. Sa uslugama poput Microsoft Lync Online, Microsoft Exchange Online i Microsoft SharePoint Online, poslovni korisnici sada mogu dobiti bogate Office aplikacije sa kojima su već upoznati, koristiti ih na pet uređaja i uvijek imati ažurirane verzije ovih usluga u oblaku.

Servis koji je dostupan 24/7 Office 365 je od danas dostupan na čak 160 tržišta sa lokalizacijom na 52 jezika.

“Sa Office 365, sve kompanije od velikih pa do malih, kao i pojedinačnih korisnika, vladinih organizacija, mogu koristiti moć Office-a i uvezanost u oblaku,“ izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, direktorica Microsoft BiH.“Ova usluga jednostavno prevazilazi sve što je do sada bilo dostupno od sličnih rješenja na web pretraživačima. Sigurnost sistema i zaštita korisnika, kao i smanjenje operativnih troškova, te pristup podacima sa različitih lokacija i uređaja je nužnost na koju Office 365 u potpunosti odgovara.“ Od svjetskog predstavljanja usluge, polovinom 2011. godine, Office 365 je jedan od najbrže rastućih poslovnih segmenata u istoriji Microsoft-a.

Momentum Office 365 podrazumijeva korisnike poput Uprave luke u Hamburgu, koja upravlja operacijama druge po veličini luke u Evropi i organizacijom za 15 kompanija širom Evrope i Južnoafričke Republike; Sephora USA Inc, vodećeg trgovca kozmetičkih proizvoda. Ovi klijenti su se pridružili drugima koji su odabrali Office 365 za kompanije, javni sektor i obrazovanje, uključujući državu Texas, Međunarodnu federaciju Crvenog križa, Helly Hansen, Tesco, Toyota, Mercator, Barilla America Inc. i Grad Chicago.

Sistem Office 365 za poslovne korisnike već koriste zaposleni Mercatora u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dok je Office 365 za obrazovne ustanove dostupan za sve univerzitete koji su do sada koristili sistem Live@Edu. Jedan od prvih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji je već implementirao Office 365 za obrazovne ustanove je Sarajevo School of Science and Technology, čiji je IT menadžer, Rijad Smajović ovom prilikom izjavio: “Office 365 u potpunosti odgovara na izazov koji je prisutan u visokoškolskim ustanovama sa ograničenim budžetima i povećanim potrebama za kvalitetnom informatičkom infrastrukturom, jer uveliko poboljšava komunikaciju između studenata i osoblja fakulteta uz ostvarenje ušteda u vremenu i novcu koje se mogu usmjeriti na daljnje unapređivanje nastave“

Više informacija o klijentima je dostupno na: http://www.microsoft.com/en-us/office365/customer-stories.aspx.

Nova ponuda Office 365 po mjeri korisničkih potreba.

Potpuni pregled verzija Office-a u oblaku i njihovih cijena za Bosnu i Hercegovinu pogledajte na office.com, a najatraktivnije verzije za mala i srednja preduzeća su slijedeće:

Office 365 ProPlus. Office 365 ProPlus uključuje najnoviji i najkompletniji paket potpuno opremljen Office aplikacijama - Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath i Access — koji se isporučuje kao usluga na do pet uređaja. Korisnici sada mogu jednostavno da se prijave na Office 365 sa bilo kojeg uređaja i njihovi dokumenti kao i personalizirane postavke će ih pratiti bilo gdje, omogućujući im da nastave sa radom gdje su stali. IT odjeli takođe imaju neophodnu mogućnost kontrole, uključujući i mogućnost pokretanja Office 365 ProPlus paralelno sa ostalim verzijama Office-a i alatki kako bi usmjerili i upravljali ažuriranjem za njihove korisnike. Office 365 ProPlus je dostupan kao samostalna ponuda od $144 po korisniku za godišnju pretplatu i u paketu sa ažuriranim premium Office 365 Enterprise, kao i novi Office 365 Midsize Business.
Office 365 Midsize Business. Office 365 Midsize Business je dizajniran za kompanije srednje veličine koje imaju od 10 do 250 zaposlenih. Ova usluga uključuje Office 365 ProPlus i daje srednjim kompanijama mogućnost komunikacije i saradnje sa Exchange Online, Lync Online i SharePoint Online – uz pojednostavljene IT alate koji su im potrebni da održavaju kontrolu uz smanjenje kompleksnih radnji. Active Directory integracija, vođenje administracije na web pretraživaču i telefonska podrška unutar radnog vremena su također uključeni. Cijena po korisniku je $180 za godišnju pretplatu, ekvivalent od $15 mjesečno po korisniku.
Office 365 Small Business Premium. Office 365 Small Business Premium je dizajniran za mala poduzeća sa do 10 zaposlenih. Uz kompletan set bogat Office aplikacijama, ova usluga uključuje poslovni nivo razmjene e-mail-a, kalendara, alatke za website i mogućnost HD videokonferencija sa jednostavnim upravljanjem koje ne zahtijeva IT stručnost. Cijena je $150 po korisniku, ekvivalent od $12.50 mjesečno po korisniku.


Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija kontaktirajte:

Vedran Šolaja, Marketing Communication Manager, Microsoft BiH, mob: 062/340 – 442


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana. Obratite nam se |Uslovi korištenja |Trademarks |Izjava o privatnosti